Szeretettel várjuk Önt és családját

2015. március 6-án, pénteken 17 órakor
a Lyra Könyvesház Torony-Galériában

Mester Bori Grafikái
kiállítás megnyitójára.

A kiállítást megnyitja Fazekas Lászlóné magyartanár
A kiállítás megtekinthető április 9-ig.

Varsa Endre:
Magyar kerékpárok


Azt mondják, a biciklizést nem lehet elfelejteni. Nos, az olvasó, aki kezében tartja ezt a tudományos igényességgel megírt, de meghökkentő vagy mulattató adalékokkal is bőven szolgáló könyvet a kerékpár felfedezéséről, műszaki fejlődéséről és hazai gyártásának alakulásáról, egészen biztos lehet benne, hogy mostantól a biciklihez fűződő ipartörténeti érdekességeket is hajlamos lesz megőrizni az emlékezetében. Mert ez a könyv tárgyát, információtartalmát és ismeretterjesztő jellegét tekintve egyedülálló. Hogyan lett a velocipédből kis híján vasparipa? Hány kereke is van a biciklinek? Hogyan jutottak el a kerékpár ősei közé sorolható futógéptől a fekve hajtott rekumbensig? Mire használták a kerékpárt a háborúban? Hányan ülhetnek egy kerékpáron? Miért kellett adót fizetni 1889-ben a kerékpár tartásáért? Miben különbözik a versenykerékpár a parasztbiciklitől? Miből lett a mountain bike? Agyváltó vagy láncváltó? Hány sebességfokozatot tudunk kihasználni? Miért kellett a fakerék helyett tömörgumi, majd légabroncs? Milyen az, amikor a bicikligyártás szóbeli licencszerződésen alapul? Ki reagált okosabban a gazdasági világválságra: a kerékpárgyártását leállító Weiss Manfréd, avagy a gyártást beindító Kühne? Milyen célt szolgálnak a gyártók vázszámozási rendszerei? A kérdések megválaszolásában a szerző egyaránt támaszkodik műszaki ismereteire és levéltári kutatásaira, másfelől olyan személyekkel folytatott interjúkra, akik sajnos már nincsenek közöttünk. A témában való elmélyülést hatalmas képanyag és gyári dokumentumok egész sora segíti.

Ára: 6.490 Ft helyett, kedvezményesen 5.190 Ft

Földi Pál:
A hadművészet története
A kezdetektől napjainkig


Rendhagyó művet tart kezében az olvasó. A háborúk elméletét és gyakorlatát bemutató munkát. Egészen mostanáig nem volt kísérlet arra, hogy a katonai elméletet az ókortól napjainkig egyetlen kötetben összefoglalják. Jelen könyv szerzője most pótolja a fenti hiányt. Földi Pál ezredes régi katonacsaládból származik. Ősei köött megtalálható egy kuruc brigadéros éppen úgy, mint a Magyar Királyi honvédség tábornoka. A családi tradíciók és neveltetése alapján nem is lehetett más, csak katona. A gimnáziumi érettségu után önként vonult be az akkor Néphadseregbe. A főiskola, majd az akadémia elvégzése után Moszkvában egy vezérkari tanfolyam következett. Harmincéves katonai szolgálatát a repülő csapatok kötelékében teljesítette, csak az 1980-as években szolgált az országos Légierő Parancsnokságon, illetve a Honvédelmi minisztériumban.

Ára: 1.990 Ft

Fodor László:
Gazdaságpszichológia


A gazdaságpszichológia dinamikusan fejlődő tudományának nincs olyan viszonylag egységes tematikája, mint a pszichológiának. A gazdaságpszichológia eredeti tudományai - a pszichológia és a közgazdaságtan - rendkívül gyorsan változnak. A pszichológia tudományán belül a kognitív pszichológia mellett egyre inkább előtérbe kerül az érzelmek és a motiváció kutatása, a közgazdaság-tudomány pedig egyre nyitottabbá válik a társadalomtudományok felé.
A könyv tematikája mindezek fényében törekszik figyelembe venni a pszichológia és a közgazdaság-tudomány legfrissebb megállapításait, rámutatva az érzelmi-indulati élet és a racionális gondolkodás komplex jelenségeivel kapcsolatos fontosabb kutatási eredményekre.
Mindezek fényében a könyv olyan tankönyv, melyet ismeretbővítő olvasmányok gazdagítanak, a kapcsolódó szakirodalommal együtt fontos kiindulási alapot jelent az egyes témák alaposabb tanulmányozásához.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.995 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Mario Levi:
Piskótát sütöttem nektek


Mario Levi könyve egy Isztambulban játszódó, a történelmet megidéző családregény generációról generációra szálló szokásokkal, hagyományokkal, titkokkal, drámákkal és persze ételekkel, receptekkel. A könyv nem szakácskönyv, de a török konyhán keresztül vezet el bennünket a török lélekhez. Emlékek, történetek és legendák, humorral és szomorúsággal. Csakúgy, mint maga az élet.
Rátok van bízva, hiszitek-e, vagy sem, amit olvastok. Gyertek közelebb, még közelebb, ne féljetek. Abba még nem halt bele senki, hogy becsapták. Lehet, majd kérdéseket tesztek föl magatoknak. A kérdésekbe sem hal bele senki. Éppen ellenkezőleg. Nem a halottaink teszik fel számunkra a legégetőbb kérdéseket? Gondolkozzatok! A válasz? Nem, ne válaszoljatok azonnal. Különben is, mi a halál? A kapcsoló lebillen, és kész. De azok, akik ismerik az élet értékét, azt is tudják, mikor kell lebillenteni. Csak az marad meg, amit magunk után hagyunk. Vannak olyan emlékeink, amelyekre érdemes emlékezni. Tudjátok, hogy ott építitek magatoknak a poklot és a paradicsomot, ahol éltek? Hogy az ember több lehetőséget is kap? Hogy a legnagyobb tévedés az ha egyáltalán van ilyen , ha túlzott jelentőséget tulajdonít önmagának? Hogy a szerelmi szenvedések is ebből születnek? De hagyjuk. Ki tudja, kiket idéznek föl bennetek ezek a kérdések. Pedig rátok vonatkoznak. Mint ahogy halottaitok is hozzátok tartoznak. Mint ahogy azok is, akiket szültetek, akiket elhagytatok, és akik elhagytak benneteket.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.800 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Mihálffy Balázs:
Mosoly a pokolból
Bosznia frontjaitól az afrikai bányákig


Mihálffy Balázs, aki középnemesi családból származik, a Gödöllői Agrártudomány Egyetemen ismerkedik meg egy arab fiúval, aki szobatársa lesz. Az ő hatására fordítja magyarra a Koránt, amelyet ma is az egyetlen hiteles magyar fordításnak tekintenek az iszlám országokban. Mint arabul jól tudó agrárszakember már a kommunizmusban nélkülözhetetlen a szaktudása és a nyelvismerete. A magyarországi iszlám közösség vezetője is volt. Be akarják szervezni, majd a rendszerváltás után kémnek kiképezni. Nemet mond, mégis kikerül Afrikába. Súlyosan megbetegszik, hazajön, és öngyilkossági szándékkal önkéntesként vesz részt a boszniai háborúban a szerbek ellen. Bár élete többször veszélyben forog, túléli a háborút, és betegségét is stabilizálják. Ismét Afrikába megy, gyémántbányában dolgozik. A nagy furfanggal kicsempészett csiszolatlan ékkövek értékesítését egy barátjára bízza, aki természetesen becsapja. Éhezik, a fekete kontinens csavargója lesz, majd ismét szó szerint hazavergődik. II. Hasszán király családjának vendégeként az iszlám országok és Magyarország kapcsolatain dolgozik. Jeszenszky Géza külügyminiszter tanácsadója mégsem lesz diplomata. Dolgozni kezd kalandos önéletrajzán, amikor rádöbben: legnagyobb fájdalma az, hogy Afrikában élő gyermekei ezt a könyvet, az ő történetét sohasem fogják tudni elolvasni.

Ára: 2.690 Ft helyett, kedvezményesen 1.345 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

German Hafner:
Ókori hírességek képes lexikona


Nagy Sándor, Augustus, Caesar, Cicero, Xerxész, Kleopátra vagy Periklész híres ókori személyek, őket nemcsak névről ismerjük. Szobrok, mellszobrok, mozaikok vagy érmék segítségével lehet külsejükről többé-kevésbé pontos elképzelésünk. A hírességek többségéről azonban - nem is említve a saját korunkban nevezetes, ám manapság már kevésbé ismerteket - egyáltalán nem tudunk "képet alkotni". Az Ókori hírességek képes lexikona pótolja ezt a hiányt. German Hafner az ókori politika, tudomány, irodalom és társadalom azon 480 neves személyét gyűjtötte egybe, akikről egyértelműen azonosítható ábrázolás maradt fenn.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft, amíg a készlet tart

Anna Blundy:
Az oligarcha felesége


Hihetetlen nyomor és mesés gazdagság, mocsok és pompa, vodka és pezsgő, csábítás és csalódás, szerelem, szex, szépség, bűnözés, korrupció, prostitúció, gyilkosság.
Mindennek a hátterében a Szovjetunió felbomlása, a kommunizmust felváltó vadkapitalizmus a maga nyerteseivel és veszteseivel, valamint London és az ő társadalmi szakadékai. A főhősök a szegénységből való kitörés különböző módjait választják, a lehetőségeikhez mérten: egyikük vodkát árul, másikuk a testét, míg a harmadik keményen tanul.
A szibériai kisváros kilátástalanságából szabadulást kereső, mindenre elszánt kamaszok találkozása az angol magániskola moszkvai osztálykiránduláson részt vevő diákjaival mindnyájuk életét végzetesen megváltoztatja. Barátsággal, erőszakkal, árulással, fényűzéssel tarkított útjuk során az olvasó ugyanúgy betekintést nyerhet a szovjet szegénység mindennapjaiba, mint a világjáró dollármilliárdos életébe, az orosz alvilág működésébe és a londoni felső tízezer szokásaiba.
Hogyan lesz a kisstílű gyermekbűnözőből a világ egyik leggazdagabb embere? Hogyan lesz az elhanyagolt, magányos, a kapitalizmus igazságtalansága elől a kommunizmus álmába menekülő, naiv angol lányból egy orosz milliárdos felesége ? Hogyan válik egy gyönyörű, barátságos, mindenki által kedvelt és bálványozott nő, gyilkossá? Mi történik a zárt ajtók mögött, a pompa és csillogás fátyla alatt? Kicsoda Pável valójában, romantikus hős, vagy kegyetlen gengszter ?

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Anoni Mara:
Bűn vagy bűnhődés
Vallomás egy traumáról és a terápiáról


Megrázó trauma és egy egész életet megváltoztató terápia története a Bűn vagy bűnhődés. Egy negyvenkét éves nő kíméletlenül őszinte vallomása ez, amelyben elmeséli, hogyan lett hatéves korában szexuális abúzus áldozata. A viszony - amely közte és az unokatestvére között éveken át tartott - titokban maradt a család előtt, a lány (később asszony) senkinek sem beszélt a traumáról.

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Ló és ember
Magyar írók novellái


?Ez a ló hozzánk hasonlított. (?)
Első pillanatban elmosolyodtam. Ha kalapot viselt volna, vagy sétapálcát vagy zsebórát, akkor se lehetett volna mulatságosabb, akkor se lehetett volna emberibb.
Egyszerre azonban valami melegség járta át a szívemet. Én, aki remény nélkül szemlélem a köröttem kavargó aljasságot, ostobaságot, gyűlöletet, az emberi fajta hánykódását és agyarkodását, azt mondottam magamban, hogy ilyen lóval mégse találkoztak a középkorban.
Lám-lám, szóltam a szívemhez, milyen szép ez.?
(Kosztolányi Dezső)
A kötetben többek között Ady Endre, Bíró Lajos, Gárdonyi Géza, Heltai Jenő, Hunyadi Sándor, Kellér Andor, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Márai Sándor, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond, Nagy Endre, Zilahy Lajos írásai olvashatók

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Wilson, Karma-Chapman, Jane:
Medve új barátja


Ereje van a napnak.
Vérpezsdítő a nyár.
Medvének szűk a barlang.
Játszani menne már.

A tréfás versbe szedett mese szövegének, kedves és kifejező rajzainak, finom színeinek olvasóközönsége, a 3-6 éves korosztály.

Ára: 1.590 Ft helyett, kedvezményesen 1.350 Ft

Bella István:
Áni Máni rádiózik


Itt a Madár rádió! Megkezdjük rendkívüli adásunk, Madár országból. A kerek-berek Bakony Pagony pagodájából. A Madárfütty-, madárszárny- Madárcsőr Zenebona Akadémiáról. - kiáltja Áni Máni, aki a zöld pizsamabéka, a naptára és a zoknihalász után most egy új világba hív bennünket a Madár Világnap első madárdal-szerző madárvilágot zengető eseménye alkalmából. Lesz itt minden, kellemes és kellemetlen, hangos, zajos, csőrös, karmos, valódi madárricsajos dínomdánom Áni Máni közvetítésével és csendes megfigyelésével.

Ára: 1.600 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Toni Braxton:
Pulse


Az öt Grammy-díjas amerikai r?n?b énekesnőnek olyan slágereket köszönhet a modern popzene, mint a ?Breath Again?, az ?Un-Break My Heart? vagy a ?You?re Makin? Me High?. Toni Braxton öt év szünet után új albummal jelentkezett, a ?Pulse?-on pedig ismét olyan slágeres, r?n?b alapú dalokat hallhatunk, melyek anno a csúcsra repítették a fiatal sztárt.

Ára: 4.050 Ft helyett, kedvezményesen 2.025 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Táncfilm

Szereplők: Shoshana Bush, Essence Atkins, Affion Crockett,

Ha a Horrorra akadva bejött, a Táncfilmre biztosan rámozdulsz! A Wayans-testvérek fergeteges paródiája ezúttal a legnépszerűbb zenés-táncos filmeket veszi célba! A romlatlan Megan kénytelen a külvárosi prolisuliba járni, és ez darabokra töri a balettkarrierről szőtt álmait. De találkozik Thomasszal, a vagány hip-hop táncossal és haverjaival, akik egy eddig teljesen ismeretlen világot nyitnak meg előtte. Vajon sikerül a tapasztalatlan úrilánynak új barátai segítségével valóra váltania álmait? Ez minden zenés film nagy kérdése ? most a választ minden táncfilmek anyja adja meg, de úgy, hogy a fal adja a másikat!

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A KIS SZELLEM
Otfried Preußler

Várható megjelenés: 2015.02.27.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft


A kis szellem minden éjjel pontban éjfélkor fölébred. Vígan járja Bagolykő várának összes termét, és meglátogatja öreg barátját, Uhu bácsit. De közben arról ábrándozik, milyen jó lenne nappal látni a világot! Csupán egyetlenegyszer... Addig nem nyugszik, míg egy verőfényes napon a kívánsága váratlanul nem teljesül. Ekkor izgalmas kalandok sora veszi kezdetét, és nem csak a kis szellem számára... A Kolibri Klasszikusok sorozatban a Torzonborz-történetek után egy újabb Otfried Preußler-mesehős, a kis szellem válhat generációk kedvencévé.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Az író megismerni akarja az életet, a költő azt akarja, hogy az élet ismerje meg őt, és változzon meg, idomuljon hozzá.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: januarakc_10_2945.xls
Csatolt file: NoranLibro_4_2945.xls