Kovács András:
Késő reneszánsz építészet Erdélyben


Ennek a tanulmánynak az első változata 1997-1998 telén íródott egy enciklopédikus jellegű, a történeti Magyarország építészettörténetét összefoglaló kiadvány egyik erdélyi fejezeteként. Építészeti műfajok szerint tagolt szerkezetét, terjedelmét, illusztrációs anyagának és hivatkozásainak milyenségét a kötet megálmodói határozták meg. Noha a vonzó kiadói elképzelésből máig sem lett kötet, úgy véljük, hogy a kéziratba foglalt, az erdélyi reneszánsz művészet egészének, különösen pedig az építészetnek szemmel láthatóan nyitott, olykor csak az emlékanyag hézagos ismerete miatt megoldhatatlannak tűnő, máskor - mai tudásunk szerint - megválaszolhatatlan kérdései, pusztán megfogalmazásuk által, továbblépésre ösztönözhetnek, így közzétételük kimozdíthatja a kutatást abból az idillikus elképzelésből, amely az itáliai reneszánsz szinte kizárólagos hatására megindult, töretlen, egyenes vonalú és környezetétől, illetve lehetőségeitől eltérő, sajátos fejlődési vonal délibábját kergeti az erdélyi régiségben.

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 2.950 Ft, amíg a készlet tart!

Horváth Péter:
A képíró


A selmecbányai domonkos kolostor idős apátjának hívására Dürer messzi műhelyéből megérkezik mester Sebastian, hogy megfesse az újjáépített Katalin templom oltárképeit. Mi legyen a képeken, a kívánt jelenetek miként ábrázoltassanak? A világot járt festő egyszerre próbál a - városban dúló hatalmi harcok miatt korántsem egyértelmű - kívánalmaknak és saját démonainak megfelelni. Mi a fontosabb: az örök lázadás, vagy a múlt megharcolt értékeinek átörökítése? Saját boldogulásunk, vagy a közösség (a kolostor, a város, az ország, isten) szolgálata? Szépség és igazság, becsület és hűség. Kinek mit jelentenek e szavak? Ki volt M.S. mester? És ki vagy te, tisztelt Olvasó?

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.995 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Zahava Szasz Stessel:
Bor és tövisek Tokaj-Hegyalján
Zsidó élet Magyarországon
Abaújszántó zsidó közösségének története


A szerző, aki túlélte Auschwitzot, gyermekkorát a magyar borkészítés egyik legismertebb területén, a tokaji borvidéken, annak egy kis városában, Abaújszántón töltötte, ahol a zsidók a lakosság hetedét alkották. A könyv ezeknek a zsidóknak az 1738?1950 közötti történetét dolgozza fel. Stessel körbeutazta a világot, hogy interjúkat készítsen a túlélőkkel, és még néhány ritka írásos anyag is előkerült.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Michael D. Watkins:
Az első 90 nap


Bevált stratégiák a gyorsabb és hatékonyabb beilleszkedéshez és előrelépéshez az üzleti életben

A 2009-ben minden idők 100 legjobb üzleti témájú könyvei közé beválogatott Az első 90 nap vezetői generációknak segít megtanulni a sikeres változáskezelést, hogyan vegyük fel a tempót egy új munkakörben, vagy, hogy mi a frissen felvett munkaerő szervezetbe való beillesztésének leghatékonyabb módja.
A változáskezelés, a tranzíció előnye, hogy esélyt ad az újrakezdésre, illetve a szükséges szervezeti változtatások véghezvitelére. Egy vezető rengeteg rejtett tranzícióval is szembesül karrierje során a gyors növekedésből, vállalati átszervezésből vagy akvizícióból fakadó változások következményeként.
Az első 90 napot, 2003-as megjelenésekor, szinte azonnal elkapkodták a könyvesboltok polcairól. 2004 nyarára a könyv felkerült a Business Week bestseller-listájára; és tizenöt hónapon keresztül ott is maradt. A könyv eladási mutatói már egy évtizede stabilan erősek, eddig nyolcszázezer angol nyelvű eladott példánnyal, amiből hetvenötezret adtak el a kiadás évében. Az elmúlt tíz évben a könyv folyamatosan ott van a Harvard Business Review bestseller-listáján. Eddig huszonhét nyelvre fordították le.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.700 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Fredric Jameson:
A posztmodern, avagy a késői kapitalizmus kulturális logikája


A legbiztonságosabban úgy ragadhatjuk meg a posztmodern fogalmát, ha megkísérlünk történelmileg gondolni a jelenre egy olyan korban, amely már elfelejtette, hogyan is kellene történelmileg gondolkodni. A posztmodernizmus, a posztmodern tudat tehát talán nem is jelent sokkal többet annál, hogy saját lehetőségének feltételeiről gyárt elméleteket, amelyek elsősorban a változások és átalakulások puszta felsorolásából állnak. A modernizmus is megrögzötten foglalkozott az Újjal, és megpróbálta megfigyelni annak születését, a posztmodern azonban inkább váltásokat, eseményeket keres, nem új világokat; az árulkodó pillanatot, amely után már semmi sem a régi..."

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Michael Palmer:
Bűnszövetség


A történet az Amerikai Egyesült Államokban játszódik, de megtörténhet a világ bármely országában, akár nálunk is... Emberek halnak meg, pedig élhetnének. Betegek szenvednek, kínlódnak életük végéig különböző betegségekben, pedig könnyen gyógyíthatóak lehetnének. Az orvosok az esetek többségében tehetetlenek. Tudják a gyógymódot, de nem alkalmazhatják, mert a biztosító nem járul hozzá a magas költségek miatt. Az egész amerikai egészségügy az irányított, biztosítás alapú betegellátás súlya alatt nyög, aminek bevezetése Magyarországon is küszöbön áll. Orvosok és betegek egyaránt a betegbiztosítók, menedzserek és könyvelők kezében vannak. Ám egy napon valakinek elege lesz ebből ... Will Grant túlhajszolt és elismert sebész, első kézből tapasztalhatja meg egy olyan rendszer visszásságait, amely többet törődik a bevétellel, a haszonnal mint a betegek gyógyulásával. Mindennapjait megkeseríti a betegek jogaiért vívott harc a biztosítókkal. Utolsó reménye a Hippokratész Társaság, melynek célja, hogy az orvostudomány ismét a gyógyításról szóljon, és ne csak cégek százainak kapzsiságát, profitéhségét elégítse ki. Egy napon elszabadul a pokol ... Michael Palmer, aki maga is gyakorló orvos, rémisztő képet fest az irányított betegellátásról, amelynek bevezetése Magyarországon rövidesen várható. Sodró lendületű, az utolsó oldalakig izgalmas krimije lerántja a leplet a biztosítók, gyógyszergyárosok kapzsiságáról, profitéhségéről és az irányított egészségügyi rendszer fogyatékosságairól.

Ára: 2.580 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Engel Edit:
A bécsi tolmács


Egy Romániából, Erdélyből Bécsbe menekült, hat nyelven beszélő magyar asszony és családjának története. A kilencvenes években a mesélő, aki ekkor már nem menekült, a bécsi idegenrendészeti hivatalban találja magát, mint tolmács. Afganisztáni, távol-keleti és európai menekülteknek, anyáknak és árváknak, igyekszik segíteni abban, hogy a reménytelenségben mégis reményt találjanak, és új hazát. Fogalma sincs arról, hogy bűnözőt, terroristát vagy szerencsétlen anyát, gyermeket segít hozzá a továbbéléshez. Közben a saját magánélete is csődöt mond. Mégis újra és új erőre kap, családot nevel és tart össze, azt követően is, hogy férje új kapcsolat hálójába kerül, kisebbik gyermekéről pedig kiderül, hogy Down-kóros. Minden szinten helyt kell állnia, ő pedig, mint asszony, egyre szebb, minden erkölcsi kísértésnek ellenállva kivirul.

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Szép Ernő:
Hetedikbe jártam - Indiszkréció


A napjainkban egyre népszerűbb remek író két művét tartalmazza a kötet, ezek közül az Indiszkréció, amelynek a műfaját Szép Ernő "regényke"-ként határozza meg, ezidáig kötetben sohasem jelent meg. A Hetedikbe jártam c. kisregényt 1926-ban adták ki. A művek önéletrajzi ihletésűek, a szenzáció mégsem ez, hanem éppen az, hogy akárcsak két éve a Natália c. perdita regényt, mindkettőt az ismeretlenségből sikerült felszínre hozni.

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 745 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Révai Gábor:
Beszélgetések nem csak jogról

Bárándy Györggyel és Sárközy Tamással


Lebilincselő beszélgetés két ismert közszereplővel életük és pályájuk izgalmas fordulatairól, intimitásairól, múltunkról és jelenünkről.

"Mi köze a jognak az igazsághoz? Igazságot szolgáltat-e az igazságszolgáltatás, vagy "csak" jogot? Mi köze a jognak az erkölcshöz és a kultúrához? Min múlik az emberek jogkövető vagy jogkerülő magatartása? Mi a jobb, agyonszabályozni vagy deregulálni?
Sorolhatnám tovább azokat a kérdéseket, amelyek ilyen vagy olyan formában mindannyiunkban fölmerültek már. A válaszokat ebben a könyvben a szakma két elismert szaktekintélyének segítségével kerestem. Azt hiszem, jól döntöttem, amikor az ügyvédi kar doyenjére, Bárándy Györgyre, és a jogelmélet professzorára, Sárközy Tamásra esett a választásom. Köszönet érte, hogy elfogadták a kihívást. Beszélgetőtársaim a jog tág fogalmának két pólusát képviselik.

Ára: 2.690 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Egyiptom - Képes Történelmi Hírharsona

Fedezd fel új módon a történelmet: forgasd úgy, mint egy igazi újságot!
Tömören, érthetően és könnyed stílusban tálaljuk a fontos dátumokat, a nagy embereket a neked szánt napilapban!
Az Egyiptommal foglalkozó részben tudósítunk a legnagyobb egyiptomi hódítók aktuális háborúiról, publicisztikát olvashatsz a fáraói intézmény elnőiesedéséről, és megismerheted egy valódi egyiptomi katona mindennapjait is.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 950 Ft

Minden napra mondóka
Varázslatos mesebirodalom


A mondókák ritmusos, dallamos versikék, melyek egy konkrét eseményről vagy szándékról szólnak. Őket elmondva, eljátszva, játékosan segítik a gyermekek mozgás- és szellemi fejlődését.
Kötetünk olyan válogatás, melynek alapja a népi mondókák tárháza. Találunk itt kiszámolókat, mondókameséket, társas mondókákat, amelyek javarészt szájhagyomány útján terjedtek, ezért több változatuk is ismert.
Megannyi kacagtató, mókás dolog van a mondókák világában. A tréfás rigmusokra pedig nagyon jókat lehet hancúrozni, fogócskázni, táncolni, ugrálni közösen a barátokkal. Minden napra, télre, nyárra akad versike bőven ebben a varázskönyvben!
Egy-két-há, rajta gyerekek hát!

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 600 Ft

Metallica:
...And Justice for All


Az ?And Justice for All a Metallica 1988-ban kiadott lemeze. Ezt tartják a thrash-t játszó Metallica zenei evolúciója végállomásának. Végletesen komplex dalok születtek, mindent rendkívül pontosan vettek fel. Ugyanakkor az album meglehetősen száraz hangzásúra sikeredett, aminek oka, hogy a keverésnél valamiért nagyon háttérbe helyezték a basszusgitárt és ezért rengetegen az album újrakeverését követelik a mai napig. Szövegileg ?valóságosabb? témák kerültek elő, elhagyták a fantázia világát. Koncerteken nem nagyon játszották az album számait, kivéve a többé-kevéssé ?standard? Blackenedet és a One-t. Az utóbbi években ellenben egyre többször kap szerepet a The Shortest Straw és a Harvester of Sorrow is a setlisten. Ennek oka épp a komplexitása, élőben nehezen tudták a bonyolult dalokat rendesen eljátszani. Ez az egyik előzménye annak, hogy a következő, Metallica című albumra jóval egyszerűbb, szellősebb számok kerültek.

Ára: 5.150 Ft helyett, kedvezményesen 2.575 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Sakáltanya

Szereplők: Piper Perabo, John Goodman, Maria Bello, Izabella Miko, Tyra Banks, Bridget Moynahan, Melanie Lynskey, Adam Garcia, Bud Cort, LeAnn Rimes

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever, és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

Ára? 3.000 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A MOHÁCS-KÓD
Illik Péter

Várható megjelenés: 2015.03.01.
Ára: 1.680 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 1.430 Ft


Hogyan van belénk kódolva Mohács? Milyenné formálta ezt a jelképet a magyar irodalom, publicisztika? Hogyan használta ezt a politikai vezetés? Mit gondol róla a magyar történettudomány és az ismeretterjesztő irodalom? Hogyan gondolkodhat vajon az átlagember arról, hogy mit és miért vesztettünk Mohácsnál? Ezekre a kérdésekre keres választ ez a kötet: hagyományos és interneten megjelent szövegeket, kommenteket elemezve mutatja be jelenleg is élő Mohács-képünk különböző színárnyalatait.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Azokban a könyvekben, amelyeket valaki kiválaszt magának, féltve őriz, s drága örökségként hagy maga után ? lelkének képe látható.
Iorga


Csatolt file: januarakc_11.xls
Csatolt file: NoranLibro_5.xls