Fiona & Keith Baker:
A 20. század bútorai


A technológia és a nyersanyagok korszerűsödésének jóvoltából az utóbbi száz évben a bútoripar soha nem látott mértékben fejlődhetett. Amikor a XX. század nevezetes, mára részben klasszikussá vált bútorait sorakoztatja fel, kötetünk egyben a legtehetségesebb formaalkotók és sokoldalú, vállalkozó szellemű gyártók műhelytitkaiba is bepillantást enged. A gyors műszaki fejlődés és az építészeti irányzatok váltakozása alapjaiban változtatta meg a lakások belső tereit és az otthonokat benépesítő bútorokat. Egy évszázad mesterműveiből válogatva, könyvünk lépésről lépésre, időrendi sorrendben kalauzolja végig az olvasót a bútortörténet talán legfontosabb korszakán: a remekmívű kézműves lakberendezési tárgyaktól a kezdeti modernista törekvéseken, a popkultúra zaklatott, színes formavilágán át a mai lakberendezés kísérleti alkotásaiig. A szakértő szerzőpáros, Fiona és Keith Baker jóvoltából az olvasó katalógusszerűen tekintheti át a világ legnagyobb hatású bútor-, illetve formatervezőinek munkáit, a modern design több mint 230 klasszikus alkotását, köztük Philippe Starck, Henry van de Velde, Breuer Marcet, Le Corbusier, Alvar Aalto, Carlo Mollino, Charles és Ray Eames, David Linley, Matthew Rice, Frank Gehry, Tom Dixon vagy Ron Arad terveit.

Ára: 5.980 Ft helyett, kedvezményesen 4.185 Ft

Celler Tibor:
Távoli királyságok
Európán kívüli uralkodócsaládok Bahreintől Tongáig


A legtöbb ember a múlt relikviái között tartja számon a monarchiákat, pedig a várakozásokkal ellentétben ennek a több ezer éves intézménynek, különösen az uralkodócsaládok ifjú tagjainak a népszerűsége a kilencvenes évek óta egyre növekszik. A királyi sarjakat milliók részéről a hollywoodi szupersztároknak kijáró rajongás övezi. Kik ők, és milyen szerepet játszhatnak még világunk jövőjének alakításában? Dr. Celler Tibor könyve többek között erre is keresi a választ, miközben megismertet bennünket a világ 27 monarchiájának és számtalan uralkodócsaládnak a múltjával és jelenével. A könyv bemutatja a 2007 májusában hivatalosan köztársasággá alakult polinéziai Szamoát és a maoista lázadók által 2008 májusában megdöntött himalájai monarchiát, a világ utolsó hindu királyságaként is számon tartott Nepált is. A több mint ezer életrajz felvillantása mellett a mű érdekes elemzésekkel, kuriózumok kidomborításával és terjedelmes képanyaggal igyekszik még érdekesebbé tenni a monarchiák különleges világát. A szerzőnek ebben a témában ez immár a negyedik kötete, melynek anyagához a sok száz forrásmunka és egyéni kutatás mellett sok esetben az érintett királyi családok tagjaival való személyes kontaktus, interjú és levelezés is hozzájárult.

Ára: 6.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.900 Ft

Faddi Varga János:
Lakomakönyv


Mindenkinek ajánljuk Lakomakönyvünket, aki király szeretne lenni a saját konyhájában, merthogy ki nem szeretne az lenni! A recepteket kipróbálhatják a sütni-főzni tudó profik éppúgy, mint a kezdők, mivel a receptek összeállításánál arra is figyeltünk, hogy a bonyolultnak tűnő elkészítési módokat érthetően magyarázzuk el. Az étkeket Mátyás király idejéből, a magyar reneszánsz fénykorából idézzük, melyeket az 1490-ig használatos alapanyagokkal és fűszerekkel készítünk. Különösen ügyeltünk arra, hogy a hozzávalók ma is könnyen beszerezhetők legyenek. A tálalásoknál is a reneszánsz lakomák stílusához illő, közös, nagy dísztálakat használjuk, de mellette megmutatjuk azt is, hogyan kell kevesebb vendég részére, egyszemélyes tálalással felszolgálni. Ezek mind-mind fontos velejárói a reneszánsz konyhaművészetnek, hisz nem csak az ízekre, de a látványra és az élvezetre is nagy gondot fordítottak. Faddi Varga János és családja több, mint tíz éve keresi, kutatja, majd készíti el reneszánszkor étkeit. A Nagyszakácsiban megrendezett ?Királyi szakácsok versenyén? 1998-ban nyerte el a Királyi Főszakács címet. Családjával azóta is Mátyás-korabeli ételekkel kápráztatja el a vendégeit. A reneszánsz évében éppen tíz éve munkálkodó família örömmel adja közre az elmúlt idők alatt gyűjtött tapasztalatát és étkek receptjeit.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.150 Ft

Szegedi-Szabó Béla:
Vukán


"...amikor először hallottam Gyurit zongorázni úgy ötven évvel ezelőtt, az volt az érzésem, hogy a zongora magától zongorázik... olyan mint egy angyal... itt lakik velünk együtt a földön, de valahogy nem ez a hazája... és amikor zenélni kezd, hazatalál... országának mottója: s z a b a d s á g... mindenki tudja, hogy amit csinál, világszínvonalú..." (Müller Péter)

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.850 Ft

Charles Gati:
ZBIG - Zbigniew Brzezinski, a stratéga


A ?kolléga és nagy rivális? Henry Kissinger munkásságáról könyvtárgyi irodalom jelent meg, semmi sem indokolja, hogy ennyire mellőzzünk egy olyan életutat, amely van annyira izgalmas, eredeti és hatékony, mint Kissingeré. Brzezinski azonban nem foglalkozott saját személyének a menedzselésével.

Charles Gati könyve egymásra szervesen épülő négy részből áll. Az elsőben azonosítják Brzezinski mára már állandósult helyét abban a befolyásos politikai és értelmiségi közegben, amelynek rálátása van az Egyesült Államok nagypolitikai döntéseire: itt születnek meg azok a koncepciók, amelyekre a döntések meghozatalakor a politikai szféra gyakran támaszkodik. A második rész tanulmányai történeti szempontból elemzik és értékelik a Nemzetbiztonsági Tanácsban eltöltött éveket. A harmadik az ezt követő időszakot mutatja be, amikor Brzeziski nem látványos, mégis a szó szoros értelmében sorsdöntő missziókat vállalt. Teljesen újszerűen, eddig ismeretlen tényeket felsorakoztatva mutatja be például II. János Pál pápa és Brzezinski ?konspirációit?, melyek mintegy felgyorsították a lengyel rendszerváltást. Az utolsó fejezet egyfajta személyes számadás a professzorról, az amerikai értelmiségiről és a lengyel hazafiról.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Inkey Alice:
No de Alizka!
Kép-mesék a magyar film történetéből


Fotós-filmes családba születtem Budapesten, 1940-ben. A fotós édesapám, Inkey Tibor volt. Filmesből több is volt: nagybátyám, Szőts István filmrendező és nagynéném, Szellay Alice filmszínésznő. Szinte természetes, hogy nekem fotóssá kellett lennem. Édesapám révén a Fényszövbe kerültem tanulónak, majd utána ? az említettek támogatásával ? a Filmgyárba. Igazi filmes tanítómesteremnek Illés Györgyöt nevezném, de nagyon szerettem Sára Sándorral és Szécsényi Ferenccel is dolgozni.
A Filmgyárban munkaköröm alapján elsősorban jelenetfotózást kellett végeznem, de a nagy színésznőkkel és színészekkel kialakult szinte baráti kapcsolatomnak köszönhetően beleszerettem a portréfotografálásba. Szerencsém volt abban is, hogy a sajtó részéről a színészportrékra nagy igény mutatkozott (Film-Színház-Muzsika, Filmvilág stb.). Több évtizedes filmgyári munkám során 53 játékfilm, és 50 televíziós film standfotóit készítettem a színészportrékon kívül.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Natalie David-Weill:
A zsidó anyák soha nem halnak meg


Egy este egy fiatal nő, Rebecca, a paradicsomban találja magát. Ott találkozik hét híres ember - Freud, Proust, Einstein, Romain Gary, Albert Cohen, Woody Allen és a Marx-fivérek ? édesanyjával, akiknek csak egy beszédtémájuk van: zseniális fiaik, és a sok közös vonásuk. Mindegyik olyan szerető jó fiú, határozott, de követelőző, paranoiás, és elviselhetetlen is, ugyanakkor nagylelkűek.
Vajon e jeles fiúk kivételes tehetsége és személyisége velük született volt, vagy más is van a háttérben? Egy dolog biztos: életük nyakig volt merülve az anyai szeretet fürdőjében.
És ha a ?zsidóanya? nem más, csak egy mítosz? Ez az ironikus regény újszerű válaszokat ad a kérdésre.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Borgos Anna:
Nemek között
Nőtörténet, szexualitástörténet


A kötet Borgos Anna pszichológus, nőtörténész elmúlt 8-10 évben született nőirodalmi, nőtörténeti és szexuális kisebbségekkel kapcsolatos tanulmányaiból közöl válogatást. Az eddig csak folyóiratban vagy különálló tanulmánykötetekben olvasható szövegek egy kötetbe gyűjtve egymással is párbeszédbe lépő, összefüggő képpé állnak össze, kirajzolva a huszadik századelő irodalom- és társadalomtörténetének egy jellegzetes szeletét

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Pataki Ferenc:
Varázsát vesztett jövő


A ma élő legismertebb magyar szociálpszichológus. Kutatási területe a társas jelenségek pszichológiai elmélete, amelynek egyik kidolgozója volt, a témakörön belül a csoportfolyamatok, valamint a jelentős társadalmi változásokat meghatározó folyamatok és azok közvetett és közvetlen hatásainak kutatója. Új könyvébe a közelmúltban született, könyvben eddig meg nem jelent munkáit válogattuk.

Ára: 990 Ft helyett, kedvezményesen 495 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Frank Miller:
Sin City és más történetek
Fekete-Fehér 1.


A közel 100 oldalas albumban Frank Miller Sin City-je mellett többek között klasszikus Batman sztorival, John Constantine kalandjaival találkozhatunk, valamint a kiadó pályázatának eredményeként egy vadiúj magyar képregénnyel is.

Ára: 1.890 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft, amíg a készlet tart!

Eug?ne Ionesco:
Mesék 1 ? 2 ? 3 ? 4


Papa mesél Josette-nek a családról, ahol mindenkit Jacqueline-nak hívnak, még a szomszéd nénit is; megtanítja neki a szavak igazi értelmét: a szék ablak, az ablak tollszár, a párna kenyér és így tovább; fantasztikus történetet mond egy sétarepülésről, és megpróbál reggel nyugodtan készülődni, annak ellenére, hogy kíváncsi kislánya mindenhová követi.
A híres francia-román drámaíró, Eug?ne Ionesco ezeket a történeteket lányának, Marie-France-nak mesélte, amikor az még egészen kicsi volt, s az abszurdba hajló válaszokat váltott ki a kislányból. A mesék apa és lánya bensőséges, de a groteszk humort sem nélkülöző közös fantáziavilágát tárják elénk, mely gyermekek és felnőttek számára egyaránt különleges irodalmi élményt nyújt.
A könyvet Etienne Delessert egyedi illusztrációi teszik különlegessé, melyek híven tükrözik a történetek sajátos hangulatát.

Ára: 3.250 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft

Leon Russel, Elton John:
The Union


Két legendás zenész, Elton John és Leon Russell b? 40 éves ismeretség után elkészítette els? közös albumát, a The Union-t. A megjelen? lemezen 14 különböz? stílusú dal hallható az R&B-t?l és gospelt?l kezdve egészen a poposabb hangzásvilágig. Az album els? dala a Leon Russell által szerzett "If It Wasnt For Bad" cím? sláger. Elton Johnnak világszerte 250 millió lemeze kelt el eddig, dalaival pedig 50-szer került fel a Billboard Top 40-es listájára. Munkásságát többek között eddig 5 Grammy, 1 Oscar és 1 Golden Globe díjjal ismerték el. A szintén Grammy és Oscar-díjas producer T Bone Burnett szárnyai alatt kikerül? The Union-ból deluxe változat is kapható, amely összesen 16 számot és 1 DVD-t is tartalmaz.

Ára: 4.650 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Az utolsó dal

Szereplők: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Bobby Coleman, Liam Hemsworth, Kelly Preston

A Nicholas Sparks (Kedves John, Szerelmünk lapjai) regényéből készült szívmelengető film egy tizenéves lány és családjától elidegenedett apja történetét követi. A férfi sok év után kap egy utolsó utáni esélyt, hogy kibéküljön a szeretteivel, ám lázadó természetű lányával nem könnyen találja a közös hangot. Már csak egyvalamiben bízhat, abban, ami közös bennük: a zene szeretetében. Az utolsó dal megható és magával ragadó film a családról, az első szerelemről és a második lehetőségről? mindezt kihagyhatatlan rövidfilmek, exkluzív interjúk, érdekességek és a Miley Cyrus When I Look At You című számához készült klip teszi felejthetetlenné.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

RÁKOSZTÁLY
Alekszandr Szolzsenyicin

Várható megjelenés: 2015.03.09.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft


1955 márciusában vagyunk valahol Közép-Ázsiában, egy kórház rákosztályán. Ide érkezik meg a belügyes Ruszanov (aki viszolyogva fekszik be a közemberek közé, és az az elve, hogy mindenki bűnös, ha megvakarjuk) és Kosztoglotov, aki az egyetemről a háborúba került, onnan a Gulagba, s szabadulása után most a rákkal kell megküzdenie. A rákosok kórtermében a szovjet társadalom jellegzetes képviselői fekszenek: egyesek, a hatalom kiszolgálói félnek a lassanként beinduló változásoktól, a személyi kultusz leleplezésétől, mások reménykednek, hogy igazi olvadás kezdődik, s az ország testéről visszahúzódnak a rákos daganatok: a táborok, a sztálinizmus, az embertelen diktatúra. S közben csodás gyógyulásról álmodoznak talán az orosz népi gyógyászat, talán a nyírfagomba segíthet, ha a hivatalos orvosok tehetetlenek. A Rákosztály sok szempontból önéletrajzi mű. Maga Szolzsenyicin 1953-ban szabadult a lágerból, s utána Kazahsztánban jelöltek ki neki kényszerlakhelyet. Két év múlva a taskenti kórházban rákos daganatot diagnosztizáltak szervezetében. Élet és halál között lebegett, de legyőzte a betegséget, s úgy érezte, azért maradt életben, hogy beszámoljon a lágerlakó milliók szenvedéséről. A Rákosztály-beli Kosztoglotovban saját életének ezt a pár évét írta meg: a súlyos betegséggel sikeresen megvívott harcát és vívódását, küzdelmét azért, hogy a lágerban töltött évek után értelmet találjon életének.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Magyar író nem tud úgy élni, mint a nyugati kollégák, akik, ha írnak két-három könyvet, megtehetik, hogy utána néhány éves szünetet tartsanak. De valahol szerencséje minden kis ország szerzőjének, hogy dolgoznia kell, nem válhat még életében saját szobrává.
Háy János

A SZJA 1%-a felajánlásakor kérjük, gondoljanak Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány kutyáira és macskáira!

Évente, az így kapott összeg jelentős részét jelenti a költségvetésüknek. Ebből vásárolnak állateleséget, fizetik az állatorvosi díjakat és bővítik a férőhelyeket.

Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány VÁC
www.zoldmenedek.hu


Csatolt file: januarakc_12.xls
Csatolt file: NoranLibro_6.xls