Lévai Katalin:
Anna Karenina lánya


Hogyan képzelhetjük el egy házasságon kívül született, törvénytelen lány sorsát, akinek az édesanyja történetesen Lev Tolsztoj tragikus sorsú főhősnője? Anna Karenina költött alak, másfél százada mégis velünk él tovább, sokmillió olvasó ember közös ismerőse. Most ismerősünkké lehet Annie is, aki szüleit vesztett árvaként a becsületes Karenin házában mindent megkaphat, ami egy felső körökben nevelkedő gyerek osztályrésze, ám átokként ül rajta anyja titka és emléke. A megváltásra Lévai Katalin magával ragadó képzelete szerint idegenben, egy közép-európai városban, a millenniumi Budapesten talál rá. Anyaként és a női egyenjogúság bontakozó mozgalmának híveként.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.545 Ft, március 15-ig.

Kútvölgyi Mihály, Viga Gyula:
Kecske ételek
Megőrzött ízek sorozat


A kecske húsa kiváló minőségű, magas fehérje és alacsony zsírtartalom jellemzi. A sok gyógynövényt legelő állatok húsa sajátosan ízletes, ezért erőteljes és pikáns fűszerezést igényel. Apafi Mihály erdélyi fejedelem felesége, Bornemissza Anna 1680 körül készült szakácskönyve már több mint harminc étekcsemegét ír le, amiket kecskefiúból (a kecskegida elnevezése a régi erdélyi nyelvben) készítettek a fejedelmi udvarban. Az igazi csemege e mellett még a kecsketej és a belőle változatos módon készült sajtok. Könyvünkben az ételfőzők visszanyúlnak a régmúlt hagyományaihoz, de bepillantást nyerhetünk az új fajta főzési technikákba is.

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 3.040 Ft

Wisinger István:
A fel nem robbant csecsemő
Emlékek és képek a XX. századból


Ez a könyv rendhagyó önéletrajz, amelyben a történethez hozzátartoznak a családi és közéleti fényképek, dokumentumok, családi levelezések.
Ez a könyv ?egy fel nem robbant csecsemő? életének krónikája, tükör, amelyben a szerző ? aki maga is formálója az eseményeknek ? az olvasót a 20. század néhány történelmi pillanatával is szembesíti. Önportré és ?családregény? ez a könyv, a személyes történelem egy mozaikdarabja.
A szerző vezérelve ma is az, ami egész pályáját végigkíséri: a türelmes megértés, a jó és rossz felmutatása. Könyve tisztelgés a pálya, valamint a pályatársak és kortársak életműve előtt, egyben kritikus fellépés azzal szemben, ami mellett másképpen elmenni neki nem lehet.
Wisinger István sorsában az olvasó gyakran a saját élete fordulataira is ráismerhet, és Karinthy Frigyessel együtt üzenhetik a mindenkori utókornak:
?Egy élet története egyben regénye is annak??

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.800 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Vitányi Iván:
A küszöbember


?Sokat látott öregembertől gyakran kérdezik, hogy miért nem írja meg élete történetét. Tőlem is sokszor kérdik, hogy miért nem tettem. Mert kevesen vannak ma már, akik mindig a frontvonalban küzdötték, vagyis inkább küszködték végig az elmúlt évtizedek nagy fordulatait, 1943/44-et, 1945-öt, 1956-ot, akik ott voltak a kádári idők belső ellenállásának szinte minden szakaszában, az 1990-es rendszerváltásban és utána a zsenge magyar demokrácia valamennyi küzdelmében. Részt vettem sok harcban, többször közel álltam a győztesekhez, de a végén többnyire a sem nem győztesek, sem nem vesztesek csoportjába kerültem. Ám a győztesek sem maradtak sokáig a helyükön - és akkor kezdődött minden elölről."

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.800 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Voigt Vilmos:
A vallás megnyilvánulásai
Bevezetés a vallástudományba


Az összehasonlító vallástudomány fontos területeinek hiánypótló magyar nyelvű kézikönyve. A szerző előző, hasonló munkájának (A vallási élmény története - Budapest, 2005) folytatása és befejezése. E könyvben a vallások megnyilvánulási formái és ezek elemzése került előtérbe. A könyv célja az egykor vagy ma ismert vallások összevető bemutatása, különös tekintettel a hivatalos vallások mellett megtalálható változatokra. Külön foglalkozik magyar olvasókat kiváltképpen érdeklő olyan témákkal, mint a sámánizmus, a magyar "ősvallás", illetve az utóbbi évszázadokban világszerte terjedő szekták és "új vallások". A munkában igen sok területre kiterjedő szakirodalom található, amely megkönnyíti az olvasó további tájékozódását a világ vallásainak hihetetlenül gazdag világában. A két könyv együtt teljes áttekintést ad, befejezett egész.

Ára: 3.100 Ft helyett, kedvezményesen 1.550 Ft, amíg a készlet tart

Szále László:
Pokolhegy


Pokolhegy Ráckeve egyik ?külvárosa?, főleg szegények ? cigányok és nem cigányok ? lakják. Ahogy a szerző írja: ?Számomra tenger-gazdagságú csepp.? Ez a könyv nem helytörténet, nem is szociográfia, inkább riport, amelynek nem az itt élő cigányság a főszereplője, hanem Pokolhegy. Hogyan éltek és élnek együtt szegények, gazdagok, cigányok, nem cigányok, mit gondolnak egymásról a szomszédok, hogyan vélekednek tanárok a diákokról, diákok az iskoláról, polgárok a hivatalról, a hivatal hogyan róluk. A cigány?magyar együttélést, amely Magyarország egyik legfontosabb jövőbeli problémája, nem a GDP fogja meghatározni, nem is kormánydöntések, hanem a felek közti viszonyok minősége: első lépés az egymásrautaltság megértése, a második pedig a másik fél problémáinak megértése. Mert ma még nem látjuk a fától az erdőt. Szále László kérdez, egymás mellé állít cigány és magyar sorsokat, ítéljen az olvasó. S ha nem tud ítélkezni, nem baj. Gondolkodjon. Izgalmas, olykor szívszorítóan szép és igaz olvasmány, nem is elsősorban a tények, hanem a szerző szülőföldszeretete és a könyvében sorsukat felsorakoztató emberek ? férfiak, nők, gyermekek ? egymásrautaltsága és ennek megélése miatt.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

A gyógyító halál
Magyar írók novellái az elmúlásról és a gyászról


?Csak az él, aki minden pillanatban kész a halálra. Aki elkészült a halálra, az elkészült az életre is.? ? mondatja Kosztolányi Dezső egyik Esti Kornél-novellájában hősével. A gyógyító halál című válogatás szerzői is ? úgy, mint Ady Endre, Ambrus Zoltán, Bíró Lajos, Déry Tibor, Heltai Jenő, Hunyady Sándor, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Márai Sándor, Móricz Zsigmond, Lovik Károly, Örkény István, Szép Ernő, Szomory Dezső és még sokan mások ? ezekben a művekben mind-mind az életről szólnak. Novellák a meghalásról és a halálról, gyerekhalálról és a gyászról, nemesítő fájdalomról és az özvegységről. Nem mindig szomorúak, vidámak is, de főképp vigasztalóak.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

R. W. Connell:
Férfiak - Eltűnő szerepek


?Már léteztek és óriási népszerűségnek örvendtek a "férfiakról szóló könyvek". Ez a műfaj a populáris pszichológia, az amatőr történetírás és a rosszízű mítoszgyártás keveréke volt - és én utáltam. Semmi szükségünk nem volt begyöpösödött, egoista sztereotípiákra a maszkulinitásról. Nem akartam megerősíteni a ?férfiaknak ? azt a képzeletbeli identitását, amelyet ez a műfaj puszta létével létrehozott. Végül meggyőztek, hogy érdemes megírni egy olyan könyvet, amely bemutatja és elmagyarázza a férfiak nemi mintáinak sokszínűségét.?(R.W. Connell)

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Marcel Wehland:
Előkertek, kocsibeállók és tárolók


A Kerttervezés című sorozat Előkertek, kocsibeállók és tárolók című kötete azoknak nyújt segítséget, ad hasznos tanácsokat és ötleteket, akik önerőből vagy minimális szakmai segítséggel szeretnének praktikus, ugyanakkor esztétikus megoldásokat kialakítani kertjükben. Mind a tervezés, mind az előkészítések és a költségek előzetes megbecslésében nagyszerű ötleteket és kiváló segédanyagot nyújt.

Ára: 1.590 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft

Lawrence Block:
Bérgyilkos inkognitóban


J.P. Keller nyugodt, eseménytelen életet él. A lakásában ott áll egy szupermodern tévé, minden reggel megveszi az újságot, sokat dolgozik a bélyeggyűjteményével. Érthető, ha vonakodva mond igent az utolsó melóra, a legutolsóra, elvégre most már végleg szeretne visszavonulni. Megérkezik hát Des Moines-ba, és miközben bélyeget vásárol, Ohio állam éppen a városban tartózkodó kormányzóját megölik. Minden bizonyíték Kellerre mutat, az ország összes rendőre őt keresi. Csapdába csalták, és ugyan milliói vannak egy bankszámlán, még arra sincs pénze, hogy alsónadrágot vegyen. Egy baseballsapkával a fején vezet, rajta Homer Simpson, a kocsija egy Nissan, színe átlagos, az út végtelen, a pénze véges, arca egy gyilkosé. Nem így tervezte nyugdíjas éveit. Legrosszabb álmaiban sem. Ebből az álomból azonban nem tud felébredni, mert ez a valóság?

Ára: 2.580 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Kathrin Schärer:
Johanna a vonaton


A könyv egyik ?főhőse? maga a szerző-rajzoló, aki megalkotja a bájos kismalacot, Johannát. Johanna egyedül utazik egy robogó vonat fülkéjében. A rajzoló és teremtménye jól elbeszélgetnek: Johanna szép inget követel magának, majd egy társat kér maga mellé. A rajzoló többször is megtréfálja, például beküld hozzá egy farkast, ám Johanna addig makacskodik, míg ki nem harcolja, hogy egy csinos fiúmalacot kapjon maga mellé. Mikor megérkezik Jonatán, Johanna búcsút int megalkotójának: most már kettesben folytatják útjukat?

Ára: 2.450 Ft helyett, kedvezményesen 980 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Szép Ernő:
Édes


Ha nem gondolnánk, hogy Szép Ernő valamennyi nagyprózája, még az öregkoriak is, ami a lelkiséget illeti, voltaképpen mind ifjúsági regények, akkor azt mondhatnánk, hogy az Édes az egyetlen, amely a gyermek- és az ifjúkor férfiúi lelkét szólaltatja és érinti meg.
Ez a most újra felfedezhető regény, iskolai történet sok szeretetről, csínytevésről, gyermekkori bűntudatról, kedves kis drámákról, lányokról és fiúkról szól - akik már nem csak méregetik, keresik, de még - mai szóval - nem is "kóstolgatják" egymást.
Vagyis hát dehogynem.
"Ennek a kicsi Esztikének, aki mikor ébren volt is, majdnem olyan csendes volt mint mikor aludt, ennek a komoly gyereknek most csak arra a nevetésére tudok emlékezni, mikor eső után az ákácfa alá csaltam, amelyik ott állott az udvar sarkában és megráztam a fát és az esőcseppek a levelekről a hajunkra meg a nyakunkba estek. Ez alatt a friss zuhany alatt édesdeden kacagott mindig Esztike, esze ágába se volt megharagudni."

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft február 28-ig

Noran Libro akciós lista a mellékletben!

Faithless:
The Dance


1 Not Going Home 2 Feel Me 3 Crazy Bal heads 4 Comin Around 5 Tweak Your Nipple 6 Flyin High 7 Love Is My Condition 8 Feelin Good 9 North Star 10 Sun To Me 11 Scandalous

Ára: 4.350 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

30 nap éjszaka
Sötét napok


Szereplők: Mia Kirshner, Kiele Sanchez, Rhys Coiro, Diora Baird

Már majdnem egy év telt el azóta, hogy az alaszkai Barrow városka lakóit megtizedelték a vámpírok. A férjét gyászoló Stella a világot járja, és a vámpírok létezéséről próbálja meggyőzni az embereket. Amikor elveszett lelkek egy csoportja lehetőséget kínál neki, hogy bosszút álljon a vámpírok királynőjén, Stella csatlakozik hozzájuk, hogy megakadályozzák a vámpírok újabb támadását.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT - ÍGY BESZÉLJ SÁRKÁNYUL
Cressida Cowell

Várható megjelenés: 2015.03.10.
Ára: 2.490 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.115 Ft


III. Hablaty Harákoló Harald, a valaha élt legnagyobb viking hős története folytatódik! Ha Harald nem lenne, akkor valószínűleg a vikingek már kihaltak volna. Először a Gigantikus Maximus, aztán a Számkivetett kalózok, most pedig a Rómaiak törnek az életükre. De hogy is kezdődött az egész? Hablaty és jó barátja, Halvér az első Ellenséges Hajó Megszállása nevezetű órán a halászok megfélemlítése helyett véletlenül eltévednek, és egy római hajót szállnak meg, ahol megpillantják a halottnak hitt Álnok Alvint. Nagyot téved Hablaty, amikor azt hiszi, nem fordulhatnak rosszabbra a dolgok. Kezdetnek például ellopják tőle az Így tanulj sárkányul című könyvét. Továbbá Fogatlan fogságba kerül, egy minisárkányból majdnem vacsora lesz, a Cápaférgek pedig elszabadulnak Haraldnak ismét Hősként kell helytállnia.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Íróknak ma is égető problémájuk, és mindig is az volt, hogy milyen viszonyban vannak a közönséggel, az olvasóval, akinek írnak. Nekem még ma is megdobog a szívem, a villamoson vagy autóbuszon látom, amint valamelyik régi regényemet vagy cikkemet olvassa az ismeretlen olvasó.
Királyhegyi Pál


Csatolt file: januarakc_13.xls
Csatolt file: NoranLibro_7.xls