Útikönyvek, albumok, úti szótárak és hangos útikönyvek
50 % árkedvezménnyel április 30-ig.

Akciós lista a mellékletben

Koronczai Magdolna (szerk.):
Spanyolország - Nyitott szemmel sorozat


A Kossuth Kiadó 2002 májusában magyar nyelven is elindította a világ egyik legnépszerűbb útikönyv-sorozatát, az Inside Guide-ot, amely az Americas Library Journal felmérése szerint a maga műfajában világelső, mert sokkal többet nyújt, mint egy egyszerű útikönyv: Segít az utazni szándékozónak a programok megválasztásában, az úton is a leghasznosabb segítőtárs, valamint lebilincselő olvasmány képzeletbeli utazáshoz is. A sorozat a legszínvonalasabb ismeretterjesztő albumok hagyományait követi: az érdekes, olvasmányos leírásokat, konkrét információkat kötetenként közel 500 gyönyörű színes felvétel teszi feledhetetlenné.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Szépasszony Lunáris Kalendárium 2015

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2015. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.
A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében, pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Ára: 4.600 Ft helyett, kedvezményesen 2.950 Ft, amíg a készlet tart!


D. Szabó Endre:
Urak és gavallérok
Drámák, vigalmak, legendák


Ötvenkét fejezet - ötvenkét felvillanása a múltnak, annak a bő száz esztendőnek, amely a reformkortól a második világháború kezdetéig eltelt. Történelmi személyiségek, írók, arisztokraták, festők, politikusok és pénzzsenik, művészek és katonák tűnnek fel e könyv lapjain színes kavalkádban; urak voltak és gavallérok, hétköznapi és nagyszerű helyzetek hősei.

Ára: 4.200 Ft helyett, kedvezményesen 2.100 Ft

Andrew Jones:
Aperitifek


Az aperitifek története messzire nyúlik vissza az időben. Napjainkban az aperitifeknek csillogó és nemzetközi hírneve van, titkos receptjeik többnyire megegyeznek azzal, amit megalkotójuk talált ki akár több évszázada. Ebben a könyvben azok az aperitifek kaptak helyet, melyek a nemzetközi piacokon hozzáférhetők. A márkák és típusok stílusának elemzése átfogó, hiteles és lényegre törő.

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.600 Ft

Muriel Barbery:
Ínyencrapszódia


Pierre Athens a világ legnagyobb étteremkritikusa, a gasztronómia pápája, az ínyenc lakomák fejedelme. És negyvennyolc órán belül meg kell halnia. Ezt ő is tudja, de nem törődik vele, mert a halál kapujában egy ízlelőbimbói közt vagy inkább a szívében motoszkáló íz nyomába ered. Érzi, hogy ennek a gyermek- vagy kamaszkorból ismerős íznek többet köszönhet, mint élete összes pompázatos lakomájának. És emlékezik. Hol elandalodva, hol őrjöngő izgalomban kóborol az emlékek útvesztőjében, fejest ugrik a régmúlt fazekaiba, és vidékek és illatok, szagok és ízek, fűszerek, mártások, vadhúsok, halak és először ízlelt alkoholok között bejárja a gyermekkor tengerpartjait és kertjeit, séfek boszorkánykonyháit? S míg kutat, számot vet vele feleség, gyerek, barát, szerető, macska. Vajon marad-e idő, hogy meglelje, amit keres?
A francia Muriel Barbery A sündisznó eleganciája című regényével vált világhírűvé, egyben a magyar olvasók egyik kedvencévé. Ínyencrapszódia című regényében is az élet egyszerű és fennkölt pillanatait ragadja meg, pálcát törve az erő és a hatalom gőgje felett.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Linn Ullmann:
Stella zuhan


2000. augusztus 27-én Stella lezuhan egy oslói toronyház tetejéről. Véletlen baleset történt, vagy férje, Martin taszította le? A világhírű norvég írónő könyve többek közt erre a kérdésre keresi a választ. A rendhagyó krimiben az olvasó betekintést nyer az Ullmannra olyannyira jellemző varázslatos figurák világába. Megismerkedhet az örök életre kárhoztatott, múltjában sötét titkokat rejtegető Axellel, Martinnal, a bútorkereskedővé vedlett strucckirállyal, a sellőhajú Edithtel, aki fává akart változni, egy vízvezeték-szerelővel, aki munkavégzés közben, mintha mi sem lenne természetesebb, beköltözik megbízójához? Rajtuk keresztül pillantunk be Stella életébe, vágyaiba és érzéseibe ? ami az egyedüli lehetséges út a rejtély kibogozásához.

Ára: 3.250 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Scherter Judit:
Hősnők és írók


Mit tudhat egy író a nőkről, ha férfi? Írás közben nővé változni? Lehetséges lenne ez? Egyáltalán: egy író mit tudhat a nőkről, ha férfi? Igaz volna, hogy a legnagyobb regényhősnőket férfiak alkották? Azt jelentené ez, hogy a férfiak többet tudnak a nőkről, mint maguk a nők? Vagy éppenséggel semmit, s mindez csak az irodalomban valóság? És miért mindig Emma Bovary és Anna Karenina neve jut mindenki eszébe, ha regényhősnőkről beszél? Vagy sokkal többen vannak ezek a nők, a hősnők, akiknek alakja átível évszázadokon, görög drámán, operák színpadán és a XX. század filmművészetén? Scherter Judit nem csupán kilenc mai magyar író portréját rajzolja meg, nem csupán kilenc érdekes egyéniség életművét világítja meg érzékeny kérdéseivel, s barangolja be kilenc íróval ezt a titokzatos vidéket, mely tele van csodálatos női alakokkal és erotikus izgalommal, nem csak felidézi, amit a nőalak a művészetben jelent, hanem arról a különös viszonyról is mond valamit, amelyről mintha mindent tudnánk és semmit sem, és ami az emberiség első napjai óta férfit és nőt, anyát és gyermekét, szerelmest és szeretőt összefűz. Nők, hősnők, regényhősnők - csodálatos, titokzatos világ.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Georges Simenon:
Maigret és a félarcú ember


Emile Gallet Saint-Fargeau-i lakost a Sencerre-i Hôtel Loire-ban gyilkolták meg. Lövés érte az arcát, a szívét kés szúrta át. A szállodába Monsieur Clément néven, orléans-i üzletemberként jelentkezett be. Közben a felesége úgy tudta, hogy Rouenban van, és kereskedelmi utazóként jár házról házra. Mint utóbb kiderült, abból élt, hogy királypárti nemeseket pumpolt. Rossz egészségi állapota ellenére valahogyan sikerült nagy összegű életbiztosítást kötnie, amelynek a felesége volt a kedvezményezettje. Csakhogy három évvel a gyilkosság előtt egy bizonyos Monsieur Jacob rájött, miből szerzi a pénzét Gallet, és zsarolni kezdte.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 950 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Angie Weston:
Varázslatos mozaik


Mozaikozás - hosszú és gazdag múlttal rendelkező, színes és tapintható művészeti ág, mellyel stílust adhatunk otthonunknak. Ismerjük meg, hogyan készíthetünk látványos és praktikus tárgyakat otthonunkba és kertünkbe, az egyszerű poháralátéttől kezdve a csillogó üveg gyertyatartóig.
A Varázslatos mozaik mindenre kiterjedő, átfogó útmutatója az alapanyagoknak és technikáknak, ismerteti az összes eszközt és felszerelést, amire csak szükségünk lehet, leírja a színválasztást, a vágást, a fugázást és azt is, hogyan érhetünk el különböző hatásokat a mozaikkal.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Ruediger Dahlke:
A böjtölés kézikönyve
7 napos programmal


A böjtölés sokkal több, mint fogyókúra vagy az egészségügyi panaszok elűzésének hatékony módja. Segítségével megtisztulunk, s a ránk rakódott felesleges terhektől megszabadulva testileg-lelkileg megfiatalodunk.
Sokaknak euforikus élményt okoz a böjt, mivel energiáink ? sokszor bizony igen hosszú idő után ? ismét szabadon áramolhatnak. Ez a folyamat súlyos, fenyegető helyzetben új irányt adhat az életünknek.
A böjtölés hazánkban is jól ismert szakértője, Ruediger Dahlke új kézikönyvében minden információt megad, amelyre szükségünk lehet ahhoz, hogy a böjt jótékony hatásait kiaknázhassuk, és még élvezzük is ezt a kivételes időszakot. A hétnapos program kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos vezérfonal lehet. Előnye, hogy nemigen hagy időt a régi gondolatokra, eltereli a figyelmet az éhségről, és ami a fő, lehetőséget nyújt az új lelki és szellemi élményekre.

Ára: 1.600 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Rainer Köthe:
A Föld élővilága - Természetbúvár


Mi sem fontosabb az ember számára, minthogy megismerje: mi zajlik körülötte a világban, s mi rejlik a természet jelenségei mögött. Vajon miért "épít" ejtőernyőt magának a gyermekláncfű? Miért csíkosak a zebrák? Miért nem pontosan gömb alakúak a bolygók? Miért mindig ugyanazt az arcát látjuk a Holdnak? A legegyszerűbb, ha mindig rákérdezünk arra, amiben bizonytalanok vagyunk, majd elővesszük a TERMÉSZETBÚVÁR c. sorozatot, melynek mindegyikében 150 fontos kérdésre találjuk meg a választ. A könyv olvasását a sok színes fénykép és szórakoztató rajz teszi még érdekesebbé. Korhatár nélkül ajánljuk.

Ára: 2.390 Ft helyett, kedvezményesen 1.195 Ft

Tessloff akciós lista a mellékletben!

Cheb Mami:
Du Sud Au Nord


Cheb Mami 1966-ban született Graba-el-Ovedben, Algériában. Zenéje eklektikus: ötvöződnek benne mediterrán és western, flamenco, görög és török zene, továbbá hip-hop, funky, reggae és latin muzsika.

Ára: 5.400 Ft helyett, kedvezményesen 2.700 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Brooklyn mélyén

Szereplők: Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes

Eddie Dugan számára már csak egy hét és maga mögött tudhatja a zsarupályát, amitől meglehetősen elfásult, és végre nyugdíjba vonulhat. Clarence Butler beépített ügynökként dolgozik, de már olyan régóta tart ez a kettős élet, hogy gyakorlatilag közelebb áll a bűnözőkhöz, mint a rendőrökhöz. Sal Procida pedig a drogellenes csoport rendőrtisztjeként vívja szélmalomharcát, miközben beteg felesége és gyerekei számára akar jobb életkörülményeket teremteni, és ennek érdekében bármit meg is tesz. Három zsaru és három különböző életút - amelyek egy bizonyos ponton végül összefutnak.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

MINDEN
JANNE TELLER

Várható megjelenés: 2015.03.16.
Ára: 2.495 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.120 Ft


Miért vannak előítéleteink? Miért közösítünk ki bárkit, vagy éppen miért emelünk zsarnokká? Miért hatalmaskodunk a kiszolgáltatottak felett? Miért vagyunk erőszakosak? Miért élünk vissza a bizalommal? Janne Teller elsősorban fiataloknak szóló népszerű és sikeres könyvei élénk vitát kavarnak a világban. Elég, ha csak a Semmi körüli nemzetközi botrányokra gondolunk (a ma már kötelező olvasmánnyá avatott regényt először betiltották még a toleranciáról híres Dániában is!). A dán írónő Minden című novelláskötetében ismét olyan konfliktusokat helyez a középpontba, melyek mindnyájunkat érintenek, s életünk folyamán egész biztosan találkoztunk velük. Mi kényszerít például egy fiatalembert arra, hogy erőszakot alkalmazzon? Meg lehet-e érteni az intoleranciát és a szélsőségességet? A bosszú mikor elfogadható indíték, egyáltalán erkölcsileg elfogadhatóvá lehet-e tenni a bosszúállást? Janne Teller új, fontos és provokatív könyvében súlyos és kényelmetlen kérdéseket tesz fel, miközben szembesít tetteink legszörnyűbb következményeivel is. Teller tömör, szófukar, nyers prózájával és a metafora erőteljes használatával kényszeríti az olvasót az állásfoglalásra, nem ad kibúvót, minden egyes novellában döntenünk kell helyes és helytelen, jó és rossz között. Nyolc történet, ami élesen belénk vág ? asszimilációról és kirekesztésről, előítéletről és intoleranciáról, gyilkosságról és halálbüntetésről, erőszakról és bosszúról, integrációról és kulturális sokféleségről.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Szeretettel várjuk Önt és családját

2015. március 6-án, pénteken 17 órakor
a Lyra Könyvesház Torony-Galériában

Mester Bori Grafikái
kiállítás megnyitójára.

A kiállítást megnyitja Fazekas Lászlóné magyartanár
A kiállítás megtekinthető április 9-ig.

Nem hiszem, hogy a művészetnek kellene gondolkodnia a saját társadalmi jelentőségéről. Ha a művészetnek van feladata, akkor csak az, hogy magas szintű alkotásokat hozzon létre. A magas szintű alkotás pedig nem más, mint a lét autentikus megragadása. Ha ez sikerül, annak nyilván van hatása a világra. Amikor nagy művet olvasol, hallgatsz, látsz, akkor egyértelmű: e nélkül a mű nélkül immáron nem kompakt a világ.
Háy János


Csatolt file: utikonyvAKCIO.xls
Csatolt file: Bioenerg2014uj_11.xls
Csatolt file: januarakc_14.xls