Szeles József, Munkácsi Erika:
Premiers pas vers les examens
Francia nyelvi feladatgyűjtemény érettségihez és nyelvvizsgához


A Francia nyelvi feladatgyűjtemény érettségihez és nyelvvizsgához - Premiers pas vers les examens több szempontból is különleges gyakorlókönyv. Tananyaga egészen az alapoktól kíséri el a tanulót a francia érettségiig (közép- és emelt szint), de hasznos társ a B2-es szintű nyelvvizsgára való felkészülésben is. A feladatok és szövegek nemcsak a vizsgák típusfeladatainak könnyű és gyors megoldására készítenek fel, de rengeteg kulturális információt és élőnyelvi fordulatot is tartalmaznak, amit a nyelvtanuló francia nyelvterületen is sikeresen hasznosíthat.

Ára: 3.985 Ft helyett, kedvezményesen 2.990 Ft március 31-ig

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Tonk Emil:
Üzleti patika
Hasznos alap TONKönyv üzletembereknek


A "jó válaszok" könyve, mindazoknak, akik a versenypiacon megoldásokat keresnek arra, hogyan tarthatják meg piaci pozíciójukat, hogyan növelhetik üzleti forgalmukat, akik tudni szeretnék, mi az a személyes hozzáadott érték, amely nem kerül pénzbe, de rengeteget számít a cég üzleti eredményességében. Mire figyeljünk a személyes és telefonos kommunikáció során? Mi a személy szerepe a vállalati kommunikációs fronton? Hogyan védjük meg árainkat az üzleti tárgyaláson? Hogyan kezeljük a felmerülő kifogásokat? Hogyan zárjunk le ügyesen egy tárgyalást? Mit tehet egy vállalat az olcsóbb és/vagy erősebb versenytársakkal? Hogyan tudja megőrizni a piaci előnyöket, amikor újabb szereplők jelennek meg a versenyben? Hogyan bánjunk az ügyfelekkel annak érdekében, hogy egy stabil vevőkör alakulhasson ki? A könyv kizárólag a gyakorlatról szól.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.800 Ft, amíg a készlet tart!

Andrew Morton:
Angelina - Rendhagyó életrajz


?Szeretem és gyűjtöm a késeket ? mondja Angelina Jolie ?, de szép gyűjteményem van könyvek első kiadásából is.? Látszólag nincsenek titkai a világ egyik leghíresebb, Oscar-díjas filmszínésznőjének, aki nyíltan beszél szerelmi életéről, szexuális szokásairól, kábítószer-függőségéről, tetoválásairól, az önbántalmazásról, vagy arról, hogy miért csókolta szájon nyilvánosan a bátyját. Pedig mégis sok a rejtély körülötte. Milyen volt rövid, de annál viharosabb házassága Jonny Lee Millerrel és Billy Bob Thorntonnal? Milyen a társkapcsolata Brad Pitt-tel? Mi a valódi oka az apa, az elismert, Oscar-díjas színész, Jon Voight és lánya gyakran emlegetett rossz vagy ellentmondásos viszonyának? Hogyan lett az egyik legkeresettebb filmsztár hat év alatt három saját és három örökbe fogadott gyerek édesanyja? De ami a legizgalmasabb: Milyen az ismeretlen, a másik Angelina? Miként lett a vad, zabolátlan érzéki szépségből az ENSZ jószolgálati nagykövete, a világ 100 legbefolyásosabb hírességének egyike?

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Futó Tamás:
Ínyencek takarékos szakácskönyve Futó tanár úrtól


Az igazi ínyenc számára az étel több mint szükséges táplálék. Számára az asztal izgalmas, varázslatos örömforrás: először is a szépség, aztán az illatok és ízek élményével kecsegtet. Az igazi ínyenc nem habzsolja a feltálalt ételt, hanem nagy átéléssel élvezi annak minden falatját. Csipeget. Nem csak a hatalmas adagokért rajong, a minőségre, a különlegességekre is kíváncsi.
Az igazi ínyenc nyitott szellemű, először kóstol, aztán mond véleményt. Nincsenek előítéletei az egyszerű alapanyagokkal szemben sem, ha azok jó minőségűek, érdekli az újszerűség, de nem dobja el a jó hagyományokat sem. Követi a tájak és évszakok lehetőségeit. Keresi azokat a helyeket, ahol hozzá hasonlóan gondolkodnak a vendéglátásról. Mostanában nehéz helyzetben vannak az igazi ínyencek. Nehezen találnak ilyen helyeket, vagy csak ritkán van módjuk felkeresni az arra érdemes vendéglőket. Nekik szól ez a könyv.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.030 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Róma - hangos útikönyv

Új útikönyvsorozatunk egyedülálló a magyar, sőt a nemzetközi könyvpiacon is: a 64 oldalas, színes kötetekhez saját idegenvezetőt mellékelünk! A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos részeit áttekintő, valamint az alapvető turisztikai információkat (szokások, fesztiválok, szállások, vendéglátóhelyek stb.) felsoroló, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz többórányi MP3 formátumú hangfelvétel tartozik, melyben neves színészek vezetnek végig a legszebb látnivalók útvonalain.
A Róma című útikönyv az olasz főváros történelmi negyedein kalauzol végig az exkluzív kiállítású minialbum lapjain, valamint a cd-melléklet közel ötórányi hangfelvételén Für Anikó hangjával. A cd további 50 színes fotót és gazdag webes linkgyűjteményt is tartalmaz.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.700 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Pierre Franckh:
Kívánjunk karcsúságot!
11 tipp az ideális testsúly eléréséhez


Ezerszer próbált már lefogyni? Elolvas minden fogyókúrás receptet? Hányszor sikerült tartósan megszabadulnia a felesleges kilóktól? Feltett e valaha magában a kérdést, hogy Önnél miért nem vált be egyik biztos módszer sem? A válasz egyszerű: Azért, mert a fogyás a fejben kezdődik, és a testen mutatkozik meg! Sokszor konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan kell történniük a dolgoknak. Épp ezért többnyire nem is sikerül elszakadnunk a megszokott utaktól. Mi történik azonban akkor, ha saját testünkről, a táplálkozásról és a fogyásról táplálunk bármennyire is meggyőzőnek tűnő, mégis téves elképzeléseket? A népszerű szerző tizenegy könnyen megtanulható gyakorlat és megerősítés segítségével bizonyítja be, miként lehet pusztán a gondolatok ereje által könnyűszerrel, mégis roppant hatékonyan lefogyni.
?Őrület, hogy néha milyen egyszerű ez az egész.?

Ára: 2.300 Ft helyett, kedvezményesen 1.610 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Paizs Tibor:
Erdélyi prikulicsok
Egy honfoglaló garabonciás álomlátása


Az államalapítás ezer éves évfordulójára kiírt irodalmi pályázat első díját Paizs Tibor Erdély visszajár című kisprózája nyerte. Az írás megjelent a Szavak kéke, aranya című irodalmi antológiában, majd ezt követően több irodalmi lap és kalendárium is közölte. E siker bátorította a szerzőt, hogy tovább folytassa erdélyi barangolásainak rögzítését, rossztündér-álmainak leírását. így állt össze az Erdélyi prikulicsok. Peregrinus, a vándorló diák, ez a napjaink farmernadrágos Szindbádja, gépkocsijával, mint kissé tréfásan, de azért némi benső komolysággal maga nevezi, "honfoglalási emléktúrára" indul Erdélybe. Azt írja: Valóban foglalni készült a lélek, hacsak egy szívtájéknyi parcellát is az elveszett, elvett, elhagyott - melyik az igazabb? - szülőföldből. A szerző negyvenkét évig élt Erdélyben, s immár húsz éve magyar állampolgár. Az Erdélyi prikulicsok Erdélyben tett utazásainak könyve. Egy alig megfogalmazható műfajú munka, amelynek megírásakor mintaképül és mércéül Szabó Zoltán Szerelmes földrajz című művét állította. Egy szép és jól olvasható beszámoló élőkről és holtakról, Erdély történelmi levegőjéről és jelen állapotáról. Mindezt úgy, hogy a szerző egy pillanatig sem marad hűtlen európai magyarságához. Remek olvasmányélményt ígér!

Ára: 2.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft, amíg a készlet tart!

Albert Györgyi:
Miért pont ők?
A férfiak fogságában


Miért? Miért megyünk bele mi, nők, egy számunkra megalázó kapcsolatba? És miért maradunk benne? Mi ad erőt ahhoz, hogy végül ? akár életünk kockáztatásával is ? kiszálljunk belőle? Miért veszítjük el a tartásunkat, tiporjuk sárba az önbecsülésünket arra érdemtelen egy, két, akárhány férfiért? A kéziratomat újra és újra átolvasva egyetlen magyarázattal találtam szembe magam: ??mert szeretem.? Ilyen egyszerű. Vagy mégsem? ?Ez az új könyv a párkapcsolataim története, de nem Albert Györgyi szennyesének kiteregetése. Sokkal inkább egy 43 éves nő élete s életének tapasztalatai a férfiakhoz fűződő, a férfiakkal egykor folytatott kapcsolatain keresztül. A szereplők neve egytől egyig megváltoztatott, fiktív. Noha mindaz megtörtént, amiről ebben a könyvben írok, és létező személyek állnak a kitalált nevek mögött, még az sem biztos, hogy a férfiak egyike-másika magára ismer. Nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy rajtam kívül számtalan nő ilyen és ehhez hasonló életet kapott a sorstól. Hogy milyet? Hát éppen erről szól ez a könyv, amely talán vigasz lehet: nincsenek ? nem vagytok ? egyedül.? Albert Györgyi

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Jean-Claude Dunyach:
Halott csillagok


A Földközi-tenger kiszárítása közben a túlnépesedett Föld lakói rábukkannak egy hatalmas, élő városra, majd az is kiderül, hogy még 26 ilyen létezik a világegyetemben, mindegyik más-más bolygón. Amikor fény derül rá, hogy a városok utaztatni tudják egymás közt lakóikat, föltámad a remény a népességrobbanás problémájának megoldására. A kolonizáció azonban elmarad, mert a leggazdagabbak kisajátítják maguknak az instant-csillagutazás lehetőségét, a többiek számára pedig maradnak a lassú űrhajójáratok és a tudat asztrálkivetítése a galaxis távoli pontjaiba. Mivel ez csak keveseknek adatik meg, a sorsát mindeddig némaságban tűrő többségben lassan feltámad az elégedetlenség? Egy művész és egy test nélkül maradt asztráltudat járják az élő városokat, keresve azt a helyet, ahol békés otthonra lelhetnek, de körülöttük minden felbolydul, és még maguk a városok is terveznek valamit. Vajon segíteni akarnak az embereken, vagy épp ellenkezőleg, megszabadítani bolygóikat e veszedelmes élősködőktől?

Ára: 2.670 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Báthori Csaba:
Bestiarium Literaricum
Stílusgyakorlatok


Báthori Csaba kettős ötletből sodorta könyvvé az itt olvasható szövegeket. Egyrészt ? 60 szellemes arckép formájában ? megrajzolja a magyar irodalom egy-egy jelentős alakjának vonásait, mégpedig úgy, hogy az illető író állati alakot ölt. Báthori tehát mintegy közvetve, gyakran egy kitalált állat leírásával jellemzi az író műveinek világát, szellemi alapállását, művészi habitusát. Báthori másrészt folytatja az Így írtok ti-hagyományt, azaz írói arcképcsarnoka mögé odailleszti az író stílusművészetének humoros görbetükrét, az eredetinek könnyed paródiáját, eltúlzott és épp ezzel jellemző másolatát. A kettős jellemzés felidézi irodalmunk élő és klasszikus nagyjait. A könyv humora, pazar és sokrétű anyaga rendkívüli olvasói élvezetet kínál, s egyúttal az írók eredeti szövegeinek újraolvasására is ajánlatot tesz.

Ára: 2.495 Ft helyett, kedvezményesen 750 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

José Morán:
Marco Polo
Az utazó és felfedező


Marco Polo az egyik leghíresebb utazóként vonult be a történelembe. Az író és diplomata korában az európaiak nagyon keveset tudtak más földrészekről, kevesen ismerték Ázsia népeit, és szinte senki sem sejtette a kínai civilizáció létezését. Marco Polo a történelem egyik legnagyszerűbb és leghosszabb utazásán rengeteg kalandot élt át, amelyeket emlékirataiban örökített meg. Ennek a lenyűgöző olvasmánynak is köszönhetjük, hogy az emberek látóköre szélesebb lett. A velencei kereskedő nem mindennapi személyisége ma is figyelemre méltó, s kalandjainak olvasása során úgy tűnhet, mintha vele együtt járnánk varázslatos utazásának országútján. Az ő mesés életrajzát vázolja fel ez a gyönyörűen illusztrált, olvasmányos könyv.

Ára: 1.790 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Kiscsillag
Néniket a bácsiknak


A 2005 tavaszán alakult zenekar - mely hobbizenekarnak indult, de ma már alig nevezhető annak ? az album előfutáraként már korábban megjelentetett egy kislemezdalt, mégpedig Sirály címmel. A szerzemény nagy sikert aratott és nem csak a rajongók körében, hiszen nagyon rövid idő alatt az országos rádiók egyik kedvencévé is vált és máig gyakran hallható felvétel, többek között az MR2 Petőfi rádióban. A 2009-es ?Örökre szívembe zártalak? után a ?Néniket a bácsiknak? már a harmadik lemez a Kiscsillag történetében és bár sokan azt mondják, egy zenekar életében általában a harmadik album vízválasztó, hogy ez dönt el mindent, Lovasiék egyáltalán nem tartanak ettől. Mi több, igen magabiztosan tekintenek a jövőbe. ?Ha igaz, hogy egy zenekar sorsát a harmadik lemez dönti el, akkor mi jó irányba fogunk dőlni? ? állítja Lovasi András, aki szerint a két előző lemezhez képest ?sok az újdonság és az újítás ezen az albumon?. Ilyen például, hogy erre a lemezre a dobos, Mihalik Ábel is írt egy dalt, ami a frontember szerint ?tiszta Beatles.? A Kiscsillag zenekar felállása: Leskovics Gábor: gitár, orgona, ének; Lovasi András: gitár, ének; Mihalik Ábel: dob, ütőhangszerek; Ózdi Rezső: basszusgitár

Ára: 4.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Zöld lámpás

Szereplők: Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Angela Bassett, Tim Robbins

A végtelen és rejtélyekkel teli univerzumban évszázadok óta egy elit csapat őrzi a békét, a rendet és az igazságot: a ZÖLD LÁMPÁS ALAKULAT. Amikor egy veszedelmes új ellenség, PARALLAX az egész világegyetem elpusztítására készül, a csapatba most először egy emberi lényt is beválasztanak, és attól kezdve a világ sorsa a vagány berepülőpilóta, HAL JORDAN (Ryan Reynolds) kezébe kerül. A Zöld Lámpás a legendás szuperhős első bemutatkozása a mozivásznon. A film további szereplői között olyan színészeket láthatunk, mint Blake Lively (Pletykafészek-sorozat), Peter Sarsgaard (Az árva), Mark Strong (Sherlock Holmes), az Oscar?-díjra jelölt Angela Bassett* és az Oscar?-díjas Tim Robbins.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

HÁREM ÉS SZERELEM - SZULEJMÁN ASSZONYA
Nigar Güzellik

Várható megjelenés: 2015.03.20.
Ára: 3.499 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.975 Ft


Egy férfi és egy nő. A férfi huszonhat éves, szelíd szívű költő, ám amikor a sors egy birodalom élére állítja, erős kézzel, ellenségeit kegyetlenül eltiporva világuralomra tör. Egyetlen gyönge pontja: a nő. A nő tizenhét esztendős, akár egy betöretlen, pompás csikó. Testileg és lelkileg a férfi rabszolgája. Két gyöngéje van: a férfi és a hatalom. Szenvedélyes, parázsló szerelmük minden próbát kiáll. A halhatatlan török love story...

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Tökéletes megértői csak akkor lehetünk egy könyvnek, ha személyünk megháromszorozódik: legyünk egyazon időben szerzője, olvasója és kritikusa is.
Faguet

A SZJA 1%-a felajánlásakor kérjük, gondoljanak a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány kutyáira és macskáira!

Évente, az így kapott összeg jelentős részét jelenti a költségvetésüknek. Ebből vásárolnak állateleséget, fizetik az állatorvosi díjakat és bővítik a férőhelyeket.

Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány Vác

www.zoldmenedek.hu


Csatolt file: utikonyvAKCIO_2.xls
Csatolt file: Bioenergetic2015_1.xls
Csatolt file: Klett2015l.xls
Csatolt file: januarakc_16.xls