David Cairns:
Mozart és operái


David Cairns monográfiája Mozart kulcsfontosságú művei ? az operák ? szemszögéből kíséri végig a káprázatos zseni életútját. A hagyományos életrajzírás korlátain túllépve újszerű elevenséggel mutatja be a zeneszerző alkotói tevékenységét az 1781-es, müncheni megbízásra írt Idomeneótól a három, Lorenzo da Ponte közreműködésével született, lenyűgöző zeneiségű és drámaiságú remekművön át ? Figaro házassága, Don Giovanni, Cos? fan tutte ? a pompás szerkesztésű, nagyszerű Varázsfuvoláig. Finom érzékkel fejti fel az operák és a hangszeres zeneművek kölcsönhatásait, és rámutat, miként gazdagíthatja az operák ismerete Mozart többi művének megértését: ?Látjuk, hogy kompozíciós megközelítése ízig-vérig a drámai mesteré. Kezében a zongoraverseny műfaja is színházzá lényegül át. Ragyogó vonósnégyesei és kvintettjei nem csupán a tökéletesség mintázatai ? az emberiség lenyomatai?? ?David Cairns könyveit olvasni mindig nagy élmény ? dicséret illeti rendkívüli tudását, stílusát és széles olvasottságát. Új kötete meggyőz róla, hogy Mozart neve egyértelmű a műveltséggel ? egyszerre emlékeztet arra, amik vagyunk, s amik lehetnénk.?

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 3.150 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Armitage-Amato, Baker, Rout:
PONS - Praktikus irodai kommunikáció - Angol
Levelezzen és telefonáljon magabiztosan!
Önálló nyelvtanulás


Ideális gyakorlókönyv és ötlettár
Gyakorlatias mintalevelek, feladatok és szófordulatok
Kommunikáció levélben, e-mailben és telefonon
Irodai szervezés, beszerzés a rendeléstől a fizetésig
További hasznos témák, és fontosabb kereskedelmi rövidítések
Többnyelvű szószedet, telefonálási segédlet
Praktikus, áttekinthető felépítés

Ára: 2.755 Ft helyett, kedvezményesen 2.066 Ft március 31-ig

Kedvezményes áron kapható német nyelven is!

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Madonna Gauding:
Meditáció
Gyógyulás és transzformáció a mindennapokban


A meditáció a tudatunkban való elmélyedést jelenti. Segíthet a relaxációban, a gondolati fegyelem kifejlesztésében, a lelki bölcsesség megszerzésében és a felsőbbrendű erőkkel való összeköttetés megteremtésében.
A meditáció legvégső célja, hogy segítsen leküzdeni a közönséges tudat korlátait és kiterjessze elménket a tudatosság magasabb szintjeire.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.030 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Voigt Vilmos:
A vallási élmény története
Bevezetés a vallástudományba


A vallások társadalomtörténeti típusait - ősvallás, primitív vallás, világvallás, néphit és népi vallásosság - elemző kötet külön fejezetben részletezi az isteneket és a teizmusokat, valamint a valláshoz kapcsolódó szokásokat, rítusokat, ünnepeket. Bemutatja a nemzetközi kutatások legfontosabb áramlatait, megemlítve az idevonatkozó magyar eredményeket is. A kötet írójának célja - ahogy ő azt maga a bevezetőben jellemzi - nem a különféle vallások egymástól elválasztott leírása, hanem a vallások egymással összevethető vonásainak bemutatása.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft, amíg a készlet tart!

Rani Manicka:
A kígyó szíve


Laksmi tizennégy évesen hagyja maga mögött szülőföldjét, és utazik Malájföldre, hogy a felesége legyen egy nálánál sokkal idősebb férfinak. A vagyon és a könnyű élet reményével elcsalt leány azonban kénytelen szembesülni a ténnyel, hogy Ayah-val az élet nem egészen olyan, mint amilyennek elképzelte. A mítoszokkal és varázslattal átszőtt történet egy figyelemre méltó asszony életét meséli el a 20. századi Malajziában.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.795 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Csongrády Béla:
Vendégváró: Látnivalók Salgótarjánban


Salgótarján útikönyve praktikus tanácsokkal.
A vendégváró sorozat legújabb város kötete Salgótarján és a környékbeli palóc települések jellegzetességeit, történelmi, turisztikai látnivalóit, kultúrális és szellemi életét mutatja be.

Ára: 2.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.400 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Robert J. Sawyer:
Lélekhullám


Peter Hobson egy fiatalkori trauma hatására megszállottan dolgozik egy olyan berendezésen, amelynek segítségével egyértelműen megállapítható az ember halálának pontos pillanata. Kísérletei során sikerül megfigyelnie, hogy a biológiai élet véget értével az agyból alig érzékelhető elektromos energia távozik. Ezt elnevezi "lélekhullám"-nak, és kutatásai új célpontjaként a halál utáni élet lehetősége felé fordul.
Legjobb barátjával, a számítástechnikai zsenivel közösen szimulált komputeres másolatot készítenek Peter tudatáról, majd kis módosításokkal három példányban lemásolják. Az újabb kísérletekkel azt próbálja bizonyítani, hogy az ember lényének létezik egy halhatatlan része, mely a testtől függetlenül képes örökké élni. A három szimulált tudat azonban csakhamar megtalálja a kiutat a zárt, szigorúan ellenőrzött számítógépes környezetből, és birtokba veszi az internetet. Nem sokkal később pedig szaporodni kezdenek a titokzatos halálesetek. Vajon kideríthető-e, melyik tudatmásolat felelős a történtekért, de ami még fontosabb, visszazárható-e az elszabadult, halhatatlan szellem a palackba?

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Jeffery Pike(szerk.):
Párizs - Berlitz zsebkönyv


2006 áprilisában indította útjára a Kossuth Kiadó a Berlitz útikönyvek zsebkalauzait. A valóban zsebben hordható útikönyvek egy-egy ország vagy város bebarangolásában segítik az utazót. A kisméretű, színes fotókkal illusztrált, praktikus kötetek rövid történelmi áttekintés után bemutatják az adott ország vagy város legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. Minden kötet végén praktikus információkat talál az utazó, a többi között a helyi közlekedésről, üzleti nyitva tartásról, szálláshelyekről, éttermekről címmel és telefonszámmal. A borítók belső oldalaira nyomtattuk a térképeket. Az útikalauzokon kívül megjelennek a Berlitz társalgási zsebkönyvek is szószedettel kiegészítve.

Ára: 1.690 Ft helyett, kedvezményesen 845 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Országépítő folyóirat

Az Országépítő című folyóiratot 1989-ben alapította a Kós Károly Egyesülés, első száma 1990 nyarán jelent meg. Kiadója az Egyesülés nevében a Kós Károly Alapítvány. Évente négy szám lát napvilágot 64 oldalas terjedelemben, 1400 példányban. A folyóirat célja, hogy a magyar organikus építészet és a szerves, holisztikus, vertikális gondolkodás különféle területeiről származó eredményeket nyilvánosságra hozza. A közlemények tárgykörébe tartoznak többek között a magyar kultúrtörténet jelentős, de kevéssé ismert eredményei, a szerves építészet nemzetközi eseményei, korunk történelmének szellemtudományos értelmezése, a környezet problémáinak átfogó megközelítése. A folyóirat mellékletei alkalmanként egy-egy téma bővebb kifejtésére, a témához illő forma alkalmazására adnak lehetőséget. A folyóirat alapító főszerkesztője Makovecz Imre, felelős szerkesztője az alapítástól 2010-ig Gerle János, majd 2012-ig Kőszeghy Attila. 2013-tól a lap főszerkesztője Dévényi Sándor, munkáját 9 tagú szerkesztőbizottság segíti. A folyóirat a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jelenik meg, fenntartói a Kós Károly Egyesülés tagszervezetei.

Ára 50% kedvezménnyel, amíg a készlet tart

A folyóirat évfolyam és lapszáma kereshető a honlapon.

Biblia - Ószövetség

Ez a könyv az Ószövetség legszebb történeteit mondja el - a szó szoros értelmében, hiszen a CD melléklet segítségével a történetek Széles Tamás értő és érző tolmácsolásában meg is hallgathatók. Így nyújt teljes élményt ez a könyv, amely olvasva és hallgatva is nagyszerű időtöltés, igazi könyvcsemege.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft

Alexandra Fischer-Hunold:
A dilinyós tűzbarát
Sódervári Sherlock báró sorozat 3. kötet


Az őrült Sebastian, a gyújtogató szerzetes szelleme halálra riogatja a bajorországi kolostorszálló vendégeit. Ide érkezik vakációzni a Kopejka család: Kopejka Ervin, a tudós apa; a mindenre elszánt Holundér asszony, a nélkülözhetetlen házvezetőnő; s a Kopejka csemeték, Laura és Maxi? no és szellemkíséretük: Sódervári Sherlock báró meg Lili, a szellemnyomozó-kutya.
Míg a szálló vendégei rettenet közepette töltik borzongós éjszakáikat, a merész nyomozócsapat nem tétlenkedik: megpróbálják kideríteni, kit rejt a szerzetesi csuha, ki az, aki éjszakáról éjszakára kísérti a fényes vendégsereget?
Laurát és Maxit, valamint a barátkereső Sódervári Sherlock bárót az éjszakai kísértetjárások semmitől sem riasztják vissza! Sőt nyomozókedvük csak fokozódik a vérfagyasztó sikolyok, sötét árnyak, fenyegető üzenetek, fel-fellobbanó lángok? a megannyi ármány láttán?
Kalandra fel, kezdődik a nyomozás!

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Unforgettable
Songs youll never forget from a time youll always remember


Nat King Cole, Nina Simone, Andy Williams, The Mamas & The Papas, Dusty Springfield, Chris Montez, Doris Day, The Sandpipers, Stan Getz, Astrud Gilberto, Joäo Gilberto, Antonio Carlos Jobim, Louis Prima, Astrud Gilberto, Sergio Mendes & Brasil, Lee Hazlewood, Mel Torme, Tom Jones, Jerry Keller, Vic Damone, The Platters, Henry Mancini, Righteous Brothers, Aretha Franklin, Shirley Bassey, Patsy Cline, Walker Brothers, Engelbert Humperdinck, Bobby Vinton, Al Martino, Bert Kaempfert & His Orchestra, Bobby Hebb, Jack Jones, Bing Crosby, Billie Holiday, Glen Campbell, Marty Wilde, Connie Francis, Tony Christie, Amarillo, Ella Fitzgerald, Dionne Warwick, Louis Armstrong

Ára: 6.100 Ft helyett, kedvezményesen 3.050 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Már megint te?!

Szereplők: Betty White, Kristen Bell, Kristin Chenoweth, Odette Annable, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis...


A középiskolás évek sokszor kihatnak későbbi életünkre is. Marni is szembesül ezzel, amikor kiderül, hogy bátyja éppen azt a lányt készül feleségül venni, aki annak idején Marni ádáz ellensége volt a suliban. Ráadásul felbukkan a leendő anyós is, így kiderül, az ellenséges felállás nem egyedi - úgy látszik, mindenkinek vannak-voltak ellenségei. Nem is kell sokat várni a perpatvarra, így igen izgalmasan alakulnak az esküvői előkészületek.

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.950 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ELNÉMULT BABASZOBÁK
Sophie Hannah

Várható megjelenés: 2015.03.31.
Ára: 3.600 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.060 Ft


Egy napon Fliss Benson, tévéproducer névtelen levelet kap, amit a munkahelyére címeznek. A borítékban egy kis kártyát talál, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll. Flissnek fogalma sincs arról, hogy ezek a számok mit jelenthetnek. Szintén aznap értesül arról, hogy egy olyan dokumentumfilm elkészítésében kérik a segítségét, amely az igazságszolgáltatással való visszaélésről szól, és amely kapcsán bölcsőhalálban elhunyt csecsemők anyját vádolták gyilkossággal. A dokumentumfilm három nő: Helen Yardley, Sarah Jaggard és Rachel Hine történetét dolgozza fel. Fliss úgy tervezi, hogy ez lesz az utolsó projekt, amit elvállal. Ekkor azonban Helen Yardleyt holtan találják otthonában, zsebében egy kártyával, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll...

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Olvasd végig az egész könyvet, engedd, hogy csak egy titkát is föltárja a te lelked előtt, és a lelked egyre mohóbb lesz, hogy többet tudhasson, szívni fogja ezt az édes mérget, különös bűnökért akar majd vezekelni, amelyeket soha el nem követett, és bűnhődni akar majd rettentő gyönyörökért, amelyeket sohasem ismert.
Wilde


Csatolt file: utikonyvAKCIO_3.xls
Csatolt file: Klett2015l_1.xls
Csatolt file: januarakc_17.xls