Szeretettel várjuk Önt és családját
2015. március 6-án, pénteken 17 órakor
a Lyra Könyvesház Torony-Galériában
Vác, Piac u. 1.

Mester Bori Grafikái
kiállítás megnyitójára.

A kiállítást megnyitja Fazekas Lászlóné magyartanár
A kiállítás megtekinthető április 9-ig.

Kútvölgyi Mihály:
Bioételek gabonából


Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális "anyag", a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya. Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek.
A könyvben olvasható ételekhez az alapanyagok bioboltokban szerezhetők be.
Ambrus Lajos író bevezetőjével és Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély, zárószavával a biogazdálkodásról.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.495 Ft

Karlo Rosandic:
Horvát szigetek
Turista útikönyv


"Horvátország kis ország, amely azonban a világ egyik leghosszabb tengerpartját és az Adriai-tenger talán legszebb, ezernyi szigettel tarkított részét mondhatja a magáénak. Az Adria ezernyi szigetének szépsége varázslatos. A sok kis öböl, a kellemes strandok, a kristálytiszta víz, a napsütés, mind-mind élményt ígérnek, s ehhez értékes kiegészítés is járul: a történelmi és kulturális emlékek, a néphagyományok és a gazdag folklór. Mindezt a vendégszerető horvátok segítségével gasztronómiai élvezetekkel tetézhetjük. Az Adria horvát oldalán a szigetek szeretettel és vonzó kínálattal várják az odalátogató turistákat. A Földközi-tenger részét képező Adriai-tenger a Balkán- és az Appennin-félsziget között terül el."

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.495 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Csuka József, Sándor Ildikó:
160 műelemzés érettségizőknek
középszinten és emelt szinten
Adott szempontokkal az antikvitástól a kortárs irodalomig


A magyar írásbeli érettségi legtöbb pontot érő feladata az ?egy mű adott szempontú elemzése?.
Jelen kötet az alábbiakkal segíti erre a felkészülést:
-a négy évfolyam magyar és világirodalmi alkotóinak műveit elemzi
-76 alkotó 160 művét tartalmazza
-tételszerűen megfogalmazott feladatok
-pontokba szedett lehetséges tartalmi elemek.
A kiadványt ajánljuk diákoknak otthoni egyéni felkészülésre, pedagógusoknak tanórai vagy a felkészítő munkához.

Ára: 2.835 Ft helyett, kedvezményesen 2.125 Ft március 31-ig

David Taylor:
Én és a cicám


Az Én és a cicám minden macskatulajdonos és tenyésztő nélkülözhetetlen kézi­könyv­e. A nemzetközi hírű állatorvos szerző nem egyszerűen "használati utasítást" ad négylábú kedvenceinkhez: mondandójának alfája és ómegája, hogy a macskának létszükséglet az ember, de az embernek is ritkán akad megértőbb barátja, mint az okosan nevelt és szeretettel gondozott cica. - A legismertebb, legközkedveltebb macskafajták bemutatása színes képek segítségével, a hivatalos fajtaszabvány szerint. - Betegápolás, egészségvédelem: egyszerű diagnosztikai folyamatábrák, útmutató a gyakoribb "macskabajok" otthoni gyógykezeléséhez. - Sok száz hasznos tanács a cica kiválasztásához, kiismeréséhez, tanításához, etetéséhez, elhelyezéséhez, szőrzetének ápolásához.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.100 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Wolfram Zurhorst, Eva-Maria Zurhorst:
Szeresd önmagad, és készülj örömmel a következő válságra


"Ne adja fel! Tudom, hogy lehetséges. Tudom, hogy a kapcsolata pontosan olyanná válhat, amilyenre mindig is vágyott." Ezekkel a szavakkal ajánlotta Szeresd önmagad, és mindegy, kivel élsz című első kötetét Eva-Maria Zurhorst - és egy csapásra a sikerlisták élén találta magát. Az olvasók nagy örömére most meghallgathatjuk a "másik felet" is: az írónő férjével, Wolfram Zurhorsttal közösen írt kötettel jelentkezik. Elakadt? Ugy érzi, hogy az élet egyszerűen kihúzta a lába alól a talajt? Hogy összedőlt minden, amiben valaha is hitt? Tartós, reménytelennek tűnő egyedüllét? Tartós, reménytelennek tűnő párkapcsolati válság? Bármi legyen is a helyzet - Ön pontosan azt a válságot éli át, amire épp most szüksége van az életében. Komolyan mondom: napról napra mind egyértelműbben meg vagyok győződve arról, hogy a krízisek jelenthetik életünk legnagyobb ajándékát. A kínai nyelvben a válság kifejezésére egy két írásjelből álló kombinációt használnak. Az első jelentése: "veszély", a másodiké: "esély".

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.920 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Chitra Banerjee Divakaruni:
A fűszermesternő


A regény hősnője Tilo, aki messzi földön látta meg a napvilágot, majd számtalan bonyodalom után a Fűszerek Szigetére érkezik. E különös helyen megismeri a fűszerek titkos erejét, s általuk varázserőre, misztikus képességekre tesz szert az emberek felett. Hatalmát azonban csak a Mesternőkre vonatkozó szigorú szabályok szerint gyakorolhatja. Ifjúi lélekkel, egy öregasszony testébe költözve kezdi meg munkáját Oaklandben, egy fűszerboltban. Miközben a boltba betérők sorsát megismerve próbál segíteni, maga is válaszút elé kerül. Megtörténik vele az, ami az ő helyzetében szigorúan tilos: szerelmes lesz egy amerikai férfiba. Ettől a pillanattól nincs menekvés, döntenie kell sorsáról...

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.795 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Korniss Péter:
Színek - Fények - Magyarország (magyar-angol-német nyelvű)


Korniss Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Pulitzer-emlékdíjas magyar fotográfus, fotóriporter. Több évtizedig a Nők Lapja fotóriportere és képszerkesztője. Munkásságának fő fókusza az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása. Emellett ismert A vendégmunkás című albumáról is, amelyen egy Tiszaeszlár és Budapest között ingázó vendégmunkást mutat be, akinek életét egy évtizeden át követte. Az 1990-es évektől kezdve elkezdett beállított fényképekkel is foglalkozni. Elsősorban fekete-fehér fotográfiákat készít. Az első Kossuth-díjas fotóművész.

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft, amíg a készlet tart

Falcsik Mari:
Nőket néző képek


A rendhagyó kötetben a költő különböző korokban élő, különböző nációjú, életkorú, szellemi és lelki adottságú, más és más problémákkal küzdő nőknek adja kölcsön a hangját, hogy vallhassanak arról, mikor és hol mit jelenthet, jelenthetett nőként élni.

A 48 fiktív szerző a nőnek lenni igen sok verzióját jeleníti meg, a szokványostól a szélsőségesig. Van köztük ötéves lányka Nagykovácsiból, önérzetes idős iparmágnás hölgy a két háború közti Németországból, a celebvilágot megtagadó brit punk-énekesnő, a kistestvéreit a holtak szellemétől óvó mexikói nagylány, gyilkos unalomban élő alabamai háziasszony, mégsem az apácasorsot választó középkori francia nemes kisasszony, megháborodott elméjű világháborús özvegy, akaratos kis exrabszolganő az Indiai-óceán szigetvilágából, extravagáns bécsi jelmeztervező, a netbe belevesző amerikai szájberlány ? és még sokan mások.

Ára: 3.250 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Whitley Strieber:
2012


Ez az az év, amelyben a maják szerint időszámításunk véget ér. Kutatók azt állítják, ugyanebben az évben érkezik el Földünk egy 26 000 éves ciklus végére, egy vonalba kerülve a Galaktika síkjával. Az indián mítoszok az Ősi Bölcsesség visszatértét jövendölik bolygónkra 2012 december 21-én.
Amikor legutóbb hasonló együttállás következett be, a a cro-magnoni ember csodálatos barlangrajzokat hozott létre Franciaország déli részén. Következhet be újabb ilyen fontos fordulópont civilizációnk történetében? A válaszoktól egész világunk sorsa függhet. És talán nem is csak a mi világunké.

Ára: 2.670 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Gyárfás Endre:
Bakfark, Európa lantosa


A regény hőse Bakfark Bálint, az első európai hírű magyarországi (erdélyi) muzsikus. Bakfark hosszú levélben kéri az új erdélyi fejedelmet, Báthori Istvánt, hogy ne vegye vissza a János Zsigmondtól kapott birtokát ? büntetésül amiatt, hogy Báthori ellenlábasát, Bekes Gáspárt támogatta. Bakfark a Báthorit győzködő levélben felidézi sorsának útelágazásait. Dilemmája a művész örök belső konfliktusa: birtokos nemesként ? anyagilag függetlenné válva ? megszabadulhatna a szolgaléttől, de akkor le kellene mondania művészi szabadságáról. Bakfark személyiségének fejlődését követi végig a levél formájában megírt élettörténet. A levélregény különleges erénye régies, nagyon szép nyelvezete.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Alexandra Fischer-Hunold:
Malaclopás a Kedvenckertben
Sódervári Sherlock báró sorozat 4. kötet


Ki lehet az az elvetemült vadorzó, aki az éj leple alatt tengerimalacokat rabol el a vadasparkból? Ráadásul egyre több állatka tűnik el a Kedvenckertből!!! Laura, Maxi és szellembarátjuk, Sherlock báró készen áll az akcióra!
Kalandra fel, kezdődik a nyomozás!
Az 1671-es évben Sódervári Sherlock báró párbajban vesztette életét. Azóta előkelő kísértetként űzi-fűzi sötét dolgait az ősi családi kastélyban. Ármányos rejtőzködése addig a napig tart, míg a Kopejka testvérek, Laura és Maxi fel nem fedik "létezésének" titkát. Ekkor veszi kezdetét az ősöreg szellembáró, Lili, a "kísérteties" kutyahölgy és a merész gyerekek kalandsorozata. Az éjszakai találkozókon újabb és újabb bűnügyek sejlenek fel a múltból, melyek kinyomozása során remek detektívcsapat kovácsolódik a parókás kísértetből és két kis segédjéből.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Mike Oldfield:
Tubular Bells


Mike Oldfield, a legendás gitáros-szerző 1973-as első nagylemeze ismét elérhető! A rock, klasszikus és világzenei elemeket ötvöző album Európában és az USA-ban egyaránt nagy siker volt, Oldfield számos hangszeren játszik a lemezen: zongorán, Hammond orgonán, akusztikus és basszusgitáron, valamint xilofonon.

Ára: 4.650 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Lánglovagok

Brian McCafferty gyerekként végignézte, ahogy tűzoltó édesapja egy tűzvész során életét veszti. Hosszú-hosszú évek múlva ő is beáll a sorba, és ugyanúgy ahogy a testvéréből, Steve-ből, belőle is tűzoltó lesz. A testvérpár amúgy is konfliktusokkal terhes életét csak tovább rontja, amikor egymás mellett kell dolgozniuk. Az egység nehéz feladattal találja szemben magát, amikor felfedezik, hogy egy rejtélyes gyújtogató tevékenysége nyomán a város legkülönbözőbb pontjain fellobbanó tüzekben valaki mindig életét veszti. Brian, aki minden szálat megmozgat, hogy kikerüljön a tűzvész elleni harc élvonalából, egyszer csak a nyomozóirodában találja magát, ahol ki kell derítenie, ki lehet az ismeretlen tettes.

Tűzveszély

Dél-Afrika a múlt század viharos nyolcvanas éveiben. Patrick Chamusso az egyik olajfinomítóban dolgozik művezetőként. Nem érdekli a politika, egészen addig, míg ártatlanul börtönbe nem zárják őt és a feleségét. Nic Vos ezredes, a rendőrség embere megpróbál befurakodni Patrick és családja életébe. Az akció megrémiszti és megdöbbenti, ugyanakkor felnyitja a szemét. Chamusso harcot kezd az országot irányító és elnyomó apartheid rendszer ellen. Harcos aktivista lesz belőle, aki azt szeretné, ha Dél-Afrika is a demokratikus változások útjára lépne.

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

SZERELEMKONYHA
Légrádi Ildikó

Várható megjelenés: 2015.03.16.
Ára: 4.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 4.240 Ft


A könyv afrodiziákumokon alapuló, különleges és változatos receptek mellett párkapcsolati tanácsokat tartalmaz, összekapcsolva a kulinária-kultúrát a pszichológiával. Írásomat szívből ajánlom minden nőnek és férfinak. Ajánlom az ínyenceknek, akik szeretnék megismerni az afrodiziákumok illatos, különleges és titokzatos világát. Ajánlom a társkeresőknek, akik a kötetet olvasva megfogalmazhatják a saját magukkal szemben támasztott igényüket, képessé válva lelkileg, mentálisan és fizikailag is a legméltóbb társ bevonzására. Ajánlom újdonsült pároknak, akik számára a közös főzés, az éltelek elfogyasztása, a könyv forgatása, a leírtak elolvasása lehetőséget ad egy stabil, felelősségteljes és hosszú távú, minőségi kapcsolat kialakítására. Természetesen nagy szeretettel ajánlom a hosszú éve együtt élőknek is, hisz a párkapcsolat építése életünk végéig tartó izgalmas és szép feladat. Forgasd hát, kedves olvasó, a sorokat, olyan lelkesen és szeretettel, ahogyan én írtam, és ha eszedbe jut, vedd elő újra és újra! Légrádi Ildikó párkapcsolati tanácsadóként, mentálhigiénés szakemberként, szexuálterapeutaként és szerelemben élő nőként is vallja, hogy ez az érzés bizony földi létünk egyik legnagyobb ajándéka.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Ha egyszer az isten, aki ráér, mert van ideje, mégiscsak lelátogat a földre, és követet rendel magához, beszámolni az Ember viselt dolgairól: ez a követ mégiscsak Író lesz ? festő és muzsikus és költő és filozófus csak kísérni fogják útjában, hogy tolmácsolják őt, hasonlatokkal illusztrálják az egyetemes Gondolatot, mely rombol és teremt.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: utikonyvAKCIO_1_2972.xls
Csatolt file: Bioenergetic2015_2972.xls
Csatolt file: januarakc_15_2972.xls