Katica-mesék - Tündér-bál
Gyarmati Viktória, Csohány Gábor


Gyarmati Viktória és Csohány Gábor Katica-meséiből megismerhetjük Katát és a barátját egy katicabogarat. Velük együtt kalandozhatnak az évszakok világába.

A váci születésű Gyarmati Viktória nevéhez több sikeres mesekönyv kapcsolódik.

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.200 Ft

Mladen Sutej (szerk.):
Adriai hajózási kézikönyv


A neves horvát hajózási szakértő, Mladen ©utej szerkesztésében megjelenő Hajózási kézikönyv 528 oldalon, 420 térképpel és több mint 500 színes fotó segítségével mutatja be az Adriai-tenger teljes horvátországi partszakaszát hajózási szempontból. A kézikönyv jól használható és áttekinthető információkkal szolgál. A korábbi hasonló kiadványoktól eltérően minden kikötőhely ismertetéséhez több légi felvétel is tartozik.

Ára: 14.900 Ft helyett, kedvezményesen 7.450 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Robert Service:
Lenin - Egy forradalmár életrajza


Lenint mindmáig a 20. századi történelem kiemelkedő hatású alakjai között tartjuk számon. A közelmúltban megnyílt orosz pártarchívumokból számos, eleddig ismeretlen irat került elő, amelyek Lenin politikai szerepének megítélését is sokban módosították. Robert Service brit történész, Oroszország-specialista az elsők között tanulmányozhatta a Leninnel kapcsolatos dossziékat. Páratlanul fontos forrásokhoz jutott hozzá, ezek ismeretében írta meg a gyalázott és magasztalt forradalmár, a fáradhatatlan gondolkodó életrajzát. Felvázolja azt az összetett történelmi személyiséget, akinek Marx- és Engels-értelmezése hivatalos dogmává vált, képet ad a pártvezérről és államférfiról, akiből ellentmondást nem tűrő kegyetlenségei ellenére szentképet faragtak, és az emberről, akit egyaránt jellemzett a szigorú önuralom és a fékezhetetlenség. Service életrajza bemutatja, hogy Leninben a forradalmár, a gondolkodó, az államférfi és a pszichológiai karakter oszthatatlan egységet képezett. Új fényben láthatjuk, milyen mélyen hatottak politikai pályájára gyermekkori élményei és tanulmányai, hogyan alapította meg a kommunista pártot, hogyan harcolt kíméletlenül a hatalomért az egymással versengő politikai csoportosulásokkal, és hogyan hozta létre a világ első szocialista államát, a későbbi Szovjetuniót. Service világos és részletes elemzést nyújt a Szovjetunió kulcsfontosságú eseményeiről, többek között az októberi forradalomról és a pártállam kialakulásáról.

Ára: 5.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.950 Ft

Akciós lista a mellékletben!

Méhes László:
Veszprém és a Bakony


A kötet bemutatja a "királynék városaként" emlegetett, évezredes legendák övezte Veszprémet, a város és környéke történelmi és kulturális nevezetességeit, kulturális élményeket kínáló fesztiváljait, és elkalauzol az ország egyik legkeresettebb kirándulóhelyére, a Bakonyba. Az útikönyv könnyen bejárható útvonalakon vezeti végig az olvasót, részletesen bemutatva egy-egy terület látnivalóit. A vadregényes Bakony fejezet részletesen foglalkozik a vidék központi településeinek, Zircnek és Várpalotának a látnivalóival: a zirci apátság épületegyüttesével és a benne található múzeumokkal, valamint a várpalotai Thury-várral. Sétát ajánl a vidék turistaközpontjának számító Bakonybélen, és egy történelmi kirándulást a török időkben végvárként is szolgáló Cseszneki várba és környékére. A kötet leírásait közel 250 fotó, és számos térkép teszi még élvezetesebbé és praktikusabbá. A "kalauz" fejezetek előtti rövid írások a térség kiemelkedő értékeit, meghatározó személyiségeit, programjait is bemutatják, lehetővé téve ezzel, hogy már az utazás előtt otthonosan érezze magát az olvasó, a majdani utazó ezen a vidéken.

Ára: 3.200 Ft helyett, kedvezményesen 2.240 Ft

Akciós lista a mellékletben!

333 szókártya - német középhaladó

Szókártyáink segítségével bárhol fejlesztheti nyelvtudását és könnyen memorizálhatja az adott nyelv szókincsét. A kártyákon a német szó mellett két példamondat is szerepel, illetve a kártyák hátlapján mindezek magyar megfelelője. Csomagunk 333 szót tartalmaz, amelyet a későbbiekben további csomagokkal bővíthet. A középhaladó szókártyák mellé egy ajándék, letölthető nyelvtani összefoglalót is adunk, amivel rendszerezheti és átismételheti a legfontosabb nyelvtani tudnivalókat B2-es szintig.

Ára: 2.590 Ft helyett, kedvezményesen 2.200 Ft március 31-ig

Kedvezményes áron kapható angol nyelven is!

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Ricardo Piglia:
Éjjeli vadászat

A dél-amerikai Nobel-díjjal kitüntetett könyv

Az 1970-es évek elején Tony Durán, az egyesült államokban nevelkedett Puerto Ricó-i szerencsevadász alaposan felkavarja Buenos Aires tartomány kisvárosának eseménytelen életét. Mint rejtélyes idegen az érdeklődés középpontjában áll, van, aki csodálja, más gyanakodva figyeli minden lépését. Ő a gyönyörű és hozzá hasonlóan titokzatos Belladonna ikerlányok szeretője, az öreg Belladonnának, a vidék egyik leggazdagabb urának legfőbb bizalmasa. Aztán egyszer csak megöli valaki. A bűntényt követően mindenki a tettes után nyomoz. Az üggyel kapcsolatba hozható szereplőkön keresztül az olvasó előtt feltárul a korabeli argentin társadalom minden ellentmondásossága. Kiderül, hogy korrupció, földspekuláció, a feketegazdaság sötét ügyletei ágyaztak meg a gyilkosságnak. És hogy mi az igazság? Erre keresi mindenki a választ? Az igazság azonban sokarcú.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.095 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Barbel Mohr:
Reklamáció az Univerzumnál
Segítség vágyaink beteljesüléséhez


Ha az ember makacsul a legjobbat követeli az élettől, akkor az előbb-utóbb úgyis megadja magát, és a legjobbat hozza. Az Univerzumtól rendelni ugyanis végső soron nem egyebet jelent, mint elismerni, hogy a gondolatainkkal valóságot teremtünk. De mi van akkor, ha a szállítás várat magára? Nem újra rendelni, hanem reklamálni kell javasolja a szerző. Hogy hol? Természetesen az Univerzumnál! És hogy mi módon? Ebben nyújt segítséget vágyaink beteljesüléséhez Bärbel Mohr legújabb könyve.

Ára: 1.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.260 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Robert Williams:
Luke és Jon


A 13 éves Luke próbál visszatalálni régi életéhez, melyet édesanyja halálával elveszített. Amikor imádnivaló, gyönyörű és habókos anyja egy közúti balesetben meghal, összeomlik a család: az apa az alkoholban próbál vigaszt találni, így Luke magányosan küzd a fájdalmas hiánnyal és a tehetetlenséggel. A fiú a családi élet összezúzott darabjaiból próbálja összeragasztgatni jövőjüket. Az apa és a gyerek kapcsolata azonban csak tovább lazul, s úgy tűnik, megállíthatatlanul távolodnak egymástól. Míg egy nap belép az életükbe egy ósdi ruhákba öltözött fura kis madárijesztő: Jon?

Ára: 2.750 Ft helyett, kedvezményesen 1.100 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Kim Stanley Robinson:
Árral szemben


Miközben az amerikai politikusok egy kis, ázsiai országon próbálnak segíteni, amelyet az emelkedő tengerszint elnyeléssel fenyeget, nem is sejtik, hogy a globális felmelegedés hatásait hamarosan a saját bőrükön tapasztalhatják majd meg. A baljós előjelek ugyanis arra utalnak, hogy példátlan erejű vihar készül lecsapni Washingtonra.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Metropolis akció, teljes lista a mellékletben

Gál Róbert:
Délibábos Hortobágyon - Huszka Jenő életregénye


Huszka Jenő a magyar operettirodalom jeles képviselője ötven évvel ezelőtt halt meg. Az ő Bob herceg című operettje volt az első világsiker, amelyet további sikeres darabok (Gül Baba; Lili bárónő; Erzsébet; Szabadság, szerelem) követtek. Műveiben az addigi bécsies hangvételt magyaros elemekkel váltotta fel. Életének és művei keletkezésének történetét gazdag képanyag illusztrálja, és a zenés színházakban ma is játszott népszerű darabjainak jelenetei is láthatók. Huszka Jenő kultuszminisztériumi tevékenysége a szerzők érdekvédelmében is kulcsfontosságúnak bizonyult: a szerzői jogvédelem korszerű formáinak bevezetése is a nevéhez fűződik.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft

Állítson össze saját menüt egészségesen

Könyvünk 22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén összeállíthat a különféle étkezésekhez. Csak keresse ki a 3 részre osztott oldalakon a legmegfelelőbb fogásokat, és főzze meg őket. Mindegyik étel egyszerűen és könnyen elkészíthető, de mindenekelőtt finom.

Ára: 1.980 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Olvass és játssz! - Keressük meg Matlantiszt!

Az Olvass és játssz kötetei igazán tartalmas szórakozást ígérnek. A könyv egyrészt egy izgalmas történetet rejt, melyből a gyermekek új információkat is szereznek a környezetvédelemről, illetve a matematikáról. Ezekre az ismeretekre szükségük is lesz, mert a könyvben lévő társasjáték kérdéseit csak a történet elolvasása után tudják megválaszolni. Ezek a remek kötetek tehát szélesítik a gyermekek látókörét, gyarapítják ismereteiket, és fejlesztik a szövegértést is. Tartalmas szórakozás az egész családnak!

Mentsük meg a pandákat c. kötet is akciós áron kapható!

Ára: 3.290 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft

A szerelem évszakai
Tavasz - Nagy találkozás CD


Válogatás
Szerelmes dalok a magyar pop aranykorából

KFT, Anita, Zorán, Katona Klári, Fonográf, LGT, Color, Karácsony János, Generál, V Moto-Rock

Ára: 3.350 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Batman
A kezdet kezdete
Dvd


Amikor Gotham Cityt már csak hősök menthetik meg, két férfi harcba indul a rendért és az igazságért... ám más-más oldalon. Bruce Wayne sok év után tér haza külföldről, hogy megkezdje bűn elleni küzdelmét, és a városba költözik a talpig becsületes rendőr, James Gordon hadnagy is, akit sokkol a mindent megmérgező korrupció. Amikor aztán színre lép Wayne mint Batman, az álarcos igazságosztó, minden felbolydul, mert új ellensége, Macskanő, a maffia és Gordon is mind rá vadásznak.

Ára: 2.250 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Persze ragaszkodom hozzá, hogy a mese többet ér, maradandóbb és valódibb érték a valóságnál, végeredményben a valóság csak átmenet, ideiglenes állapot ? a mese Terv és Szándék és Cél és Remény.
Karinthy Frigyes


Csatolt file: januarakc_18_2974.xls
Csatolt file: Bioenergetic2015_2_2974.xls
Csatolt file: utikonyvAKCIO_4_2974.xls