Szombatonként
meghosszabbított nyitva tartással
várjuk vásárlóinkat
8 és 14 óra között!

Henri Stierlin:
Paloták, villák és kastélyok
Történelmünk az égből nézve (3.)


A világ építményeit a magasból ? fentről, az égből ? látni sokáig elérhetetlen, mitikus álom volt egy halandó számára. Csak az istenek voltak képesek egyetlen tekintettel átfogni az emberek alkotásait, s felmérni azoknak a tájaknak a kiterjedését, amelyekbe ezek az épületek illeszkedtek. Csak ők tudták értékelni az alkalmazott rendkívüli műszaki megoldásokat, megérteni az alkotások tervét és elrendezését. S természetesen csak ők tudták szemlélni ezen ? túlnyomórészt az ő dicsőségükre emelt ? építmények szépségét. Az egyszerű halandók kénytelen voltak beérni a földről eléjük táruló látvánnyal. Ám napjainkban ők is részesülhetnek az istenek kiváltságában, hála a légi felvételeknek, amelyek sokféle nézőpontot és formátumot tesznek lehetővé, egyedülálló módon. A Történelmünk az égből nézve című sorozatunkkal az olvasó a leglátványosabb utazás részese lehet, melyet egy könyv nyújtani tud.

Ára: 6.950 Ft helyett, kedvezményesen 5.000 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Annemarie Ohler:
Biblia - Atlasz 13.


NEM CSAK HÍVŐKNEK. Újra egy olyan kötettel bővül az Atlasz-sorozatunk, amely eddig még nem jelent meg magyarul, az eredeti kiadás tavaly látott napvilágot. A Biblia a legtöbbet forgatott könyv az egész világon, pedig teli van hétpecsétes titkokkal. Ezt az atlaszt szerzője azoknak szánja - bevezető gyanánt -, akik számára a Biblia idegen és talányos művé vált. Közérthetően fogalmazva, látványos, de főleg informatív színes grafikákkal és tovább szőtt történetekkel ad áttekintést a Biblia keletkezéséről, felépítéséről, tartalmáról és az Ó- és Újtestamentum történelmi és vallási hátteréről. A Bibliáról már számos könyv megjelent. Ez a kötet azonban nem történeti, geográfiai atlasz, és nem is bibliai művelődéstörténeti lexikon. Ebben az esetben az Atlasz egy olyan művelődéstörténeti alapművet jelent, amely a Könyvek Könyvét "programozva" ismerteti, és ezt minden lehetséges módon grafikus ábrákkal támasztja alá. Annemarie Ohler német nyelvész, teológus, vallástörténész.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.995 Ft

Dorothy Stannard, Pam Barrett (szerk.):
Barcelona városkalauz


A Kossuth Kiadó a közkedvelt Nyitott Szemmel sorozat országokat bebarangoló útikönyvei mellett útjára indítja a városok kalauzát. A kisméretű, praktikus kötetekben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok nevezetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megtalálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.

Ára: 3.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Christine Bailey:
Nyers ételekkel az egészségért
Ideális testsúly lúgosítással


A nyers étrend nem csupán egy étkezési forma, hanem művészet, amely magában hordozza az egészséget, életenergiát és karcsúságot. A könyvben található ínycsiklandozó receptek bőséges választéka gazdagítja étrendünket, általuk megfiatalodunk, megtelünk frissességgel és életerővel. A pozitív eredmények megtapasztalásához nem szükséges azonnal teljes mértékben áttérni a nyers táplálkozásra. Együnk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, kiegészítve friss csírákkal, magvakkal, s a hatás biztosan megmutatkozik. Az itt javasolt diéta:
? Csökkenti a testsúlyt
? Serkenti az emésztést
? Javítja az immunfunkciót ? kevesebb megfázás és fertőzés
? Tisztább, ragyogóbb lesz tőle a bőr, egészségesebb a haj?

Ára: 2.950 Ft helyett, kedvezményesen 2.065 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Alexandrov Andrea, Borosné Jakab Edit, Szecsődi Tamás Leó:
Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli és szóbeli vizsgára
Középszinten


Készülj velünk az érettségire! Megmutatjuk, hogyan juthatsz el a jó megoldástól a tökéletesig!
Miért ajánljuk?
? Mert a kiadvány a kétszintű vizsgák eddigi tapasztalatai mellett az érettségire vonatkozó aktuális információkat is tartalmazza.
? Mert az érettségin előforduló összes feladattípust tartalmazza.
? Mert olyan témaköröket is érint, amelyekre a tanórákon kevesebb idő jut, de a vizsgán előfordulhatnak.
? Mert a megoldókulcs megkönnyíti az ellenőrzést.
Kinek ajánljuk?
? Minden érettségire készülő diáknak
? Érettségire felkészítő pedagógusoknak

Ára: 2.520 Ft helyett, kedvezményesen 1.890 Ft március 31-ig

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Alain Vircondelet-José Martinez Fructuoso:
Egy legendás szerelem


Repülés, nők, irodalom - e három szenvedély "ifjú istenné" varázsolta Saint Exupéryt, aki örökösen viaskodott nagy, mackós és ügyetlen testével, hogy betuszkolja a vadászgépek pilótafülkéjébe. E szenvedélyek istenné változtatták a költőt, aki folyton szomorú képpel járt-kelt, amikor nem repült, és akinek arra volt szüksége, hogy - Ikaroszhoz hasonlóan - kiszabaduljon a hétköznapok labirintusából. A repülésben, a nőkben és az irodalomban valójában volt valami közös: lehetővé tették eme érzékeny és élénk ember számára, hogy szárnyaljon, amelyre olyan nagy szüksége volt, mint a levegőre; így tudott elmenekülni örök gyermeki érzékenysége elől. Consuelo nem olyan volt, mint a többi nő, akivel a kiábrándult költő rendre találkozott. Őbenne megtalálta rózsáját, akár a kis herceg. Első találkozásuk után ő lett az Asszony, és bár többször is szakítottak, mindig hűséges maradt e soha ki nem hunyó szerelemhez. A különös, a mesemondó, az áradó Consuelo örök szenvedélye maradt. Saint Exupéry bevallotta: arra született, hogy "kertész" legyen. A lélek kertésze, aki halhatatlanná tudta tenni az egyetemes gyermekiség arcát, és megszerettette velünk egy virág-asszonynak a képét, akinek utánozhatatlan arcmása belengi e könyv minden oldalát.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.450 Ft

Flann OBrien:
A harmadik rendőr


Egy féllábú, nagyon szegény fiatalember megöl és kirabol egy gazdag öreget, hogy előteremtse a könyve kiadásához szükséges pénzt. Tettéért keservesen meglakol: el kell zarándokolnia a három rendőr varázslatos országába, ahol a legkülönfélébb abszurd logikai játékokkal bizonyítják rá tettét. A fordulatokban bővelkedő, izgalmas, kitűnően megírt bűnügyi regényben a korabeli Írország szatirikus rajzát is kapjuk, sok humorral. A végtelenül találékony logikájú és fantáziadús könyv a kritikusok egybehangzó véleménye szerint egyedülálló az angol nyelvű irodalomban.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.195 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Orosz Zoltán:
A fekete özvegy - A W. Tamás ügyirat


A regény alapjául a nemrég különös körülmények közt meghalt üzletember és egy budapesti vállalkozó testvérpár közel nyolc éven át zajló ügye szolgál. A szövegben leírtak közel nyolcvan százaléka megtörtént eseményeken alapul, dokumentumokkal igazolható. A neveket és a cégek neveit megváltoztatta a szerző, de a közelmúlt botrányai így is felismerhetők a regényben. Kapuváry Péter alezredes a Nemzeti Nyomozó Iroda rendelkezési állományba helyezett tisztjét ismét aktív állományba helyezik, miután a nemrégiben kétes körülmények között elhunyt Wallasz Tamás ügyét az ügyészség szétválasztott a az ellenzék volt pártalelnöke, Selvéci Roland ellen indított nyomozástól, amiben a politikus osztrák és esetleges hazai bankokban tartott eltitkolt milliói iránt nyomoznak. A veterán nyomozó mellé egy fiatal ejtőernyőst, Komjáthy hadnagyot rendeli az Ezredes, aki ezzel első komoly ügyébe vághat bele. A nyomozás természetesen nem indul zökkenő mentesen. A törekvő hadnagy és a veterán alezredes nem igazán jönnek ki jól egymással és a dokumentumok, amiket Wallasz halála előtt adott át a rendőrségnek, nem akarnak megérkezni. Ám Kapuváry egy naplót ad a fiatal hadnagynak, amit ő maga is egy feladó nélküli nagy borítékban talált meg erdőkertesi postaládájában. Komjáthy érdeklődve vett e kezébe a dokumentumot. A fiatal hadnagy le van sújtva az olvasott feljegyzésektől, melyek számtalan szálat és érdeket sejtet a háttérben.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

G. J. Goth:
Titokzatosak


Ada Jones nem szerette a feltűnést. A filmjeiben egy ragyogó tehetség mutatta magát a közönségnek, de a magánéletéről a világon semmit sem lehetett tudni.
A művésznő a kis villa ragyogó parkjában ült, egy fehér hintaágyban. Előtte fel alá járkált egy fekete hajú, olasz típusú férfi. Ő volt Mario Guiliani, a közismert építési vállalkozó, nemzetközi hírű üzletember. És ő volt a művésznő édesapja.
Guiliani gondterheltnek tűnt. Ada Jones feldúlt volt és indulatosan ringatta a hintát.
- Ezt nem hiszem el, apa. Ha nem te mondanád, azt hinném, egy rossz vicc az egész.
- Bár az lenne, Ada! Mindent elvesztettem. És most az életem is veszélyben van. Monterosa egy maffiózó. Ha nem fizetek neki, képes megölni.
Ez borzasztó, de... micsoda bizarr feltétel ez? Házasság? Valakivel, akit nem is ismerek?

Ára: 2.499 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

A világ hét csodája

Az ókorból maradt ránk a "világ hét csodája" kifejezés. Ezek közé sorolták az egyiptomi piramisokat, Semiramis függőkertjeit, Pheidiasz olümpiai Zeusz-szobrát, az epheszoszi Artemisz-templomot, a halikarnasszoszi mauzóleumot, a rohodoszi kolosszust és az alexandriai világítótornyot. A szép kiállítású, kemény kötéses A4-es méretű könyv minden oldalát Narancsik Krisztina ízléses, színes rajzai díszítik.

Ára: 990 Ft

Klaus-Peter Wolf:
Pál-Péter és a Láthatatlan


"Ne légy gyáva! Mitől félsz, úgysem látja senki!" Pál-Péter nem hisz a fülének. Vajon ki szól hozzá? A titokzatos hang gazdáját nem sikerül felfedeznie. Nem is csoda, hiszen láthatatlan. Amióta felbukkant, mindenhova elkíséri Pál-Pétert, és alaposan felforgatja az életét. Hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb bonyodalmakba rángatja bele. És mit gondoltok, ki lesz a végén a hibás? Kit szidnak le? Természetesen Pál-Pétert. A Láthatatlan pedig kitűnően szórakozik az általa okozott felforduláson. Az Erich Kästner-díjas Klaus-Peter Wolf meséjét 8 éves kortól ajánljuk.

Ára: 1.790 Ft helyett, kedvezményesen 895 Ft

Sara Bareilles:
Kaleidoscope Heart


1. Kaleidoscope Heart 2. Uncharted 3. Gonna Get Over You 4. Hold My Heart 5. King of Anything 6. Say Youre Sorry 7. The Light 8. Basket Case 9. Let the Rain 10. Machine Gun 11. Not Alone 12. Breathe Again 13. Bluebird 14. Carolina 15. Love Song (Live From Ocean Studios)

Ára: 4.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Terhes társaság

Szereplők: Zach Galifianakis, Robert Downey Jr.

A Másnaposok rendezője, Todd Phillips két totál különböző figurát küld közös utazásra, és a fergetegesen mulatságos ámokfutás során minden a feje tetejére áll. Peter Highman (Robert Downey Jr.) öt napon belül apa lesz, és szeretne jelen lenni a szülésnél. Rohan, hogy elérje a Los Angeles-i gépet, ám semmi sem úgy sül el, mint szeretné, miután az atlantai reptéren a balszerencse összehozza Ethan Tremblayjel (Zach Galifianakis). A feltörekvő színész miatt Peternek hamarosan nem marad más lehetősége a hazajutásra, mint az egész kontinenst átszelő autózás ? méghozzá Ethan társaságában. A kaland során tönkremegy egy rakás kocsi, pár barátság és persze Peter maradék idegei is.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.100 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

HULLÓCSILLAG
Leiner Laura

Várható megjelenés: 2015.03.31.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft


Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.

A Hullócsillag a Bexi-sorozat második kötete, a Késtél folytatása.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Szeretettel várjuk Önt és barátait

a Lyra Könyvesház - Torony-Galériában

2015. április 10. pénteken 17 órakor

Szaniszló Róbert fotóriporter

kiállításának megnyitóján.

A tárlat megtekinthető május 7-ig.

A könyv az emberi boldogság fontos lehetősége.
Jorge Luis Borges


Csatolt file: marciusakcio.xls
Csatolt file: utikonyvAKCIO_5.xls
Csatolt file: Klett2015l_2.xls