Hagyományok Háza kiadványai nálunk!

A Hagyományok Háza a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott nemzeti intézmény, melyet a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere 2001. január elsején alapított.

Kiadványai és tevékenységén keresztül a hagyományos paraszti kultúrát (elsősorban a kézművességet, néptáncot, népzenét, népköltészetet) közvetíti a mai kor embere számára is élhető műveltségként.

Kiadványlistát kérje tőlünk emailban!

100 misztikus és szent hely

Könyvünk a világ száz, nagy gonddal megválasztott, lélekemelő helyére viszi el önöket, a bretagne-i Carnac ősi megalitjaitól a jávai buddhista Borobudur templomkomplexumig, Bighorn óriási orvosságos kerekétől, mely az egyesült államokbeli Wyomingban található, Pekingbe, a konfuciánus Ég Templomáig. Az egyes helyeket híven megidéző leírások jeles szerzők tollából valók, akik a maguk utánozhatatlan stílusában osztják meg velünk személyes gondolataikat. Azok az utazók, akik maguk is szeretnék megismerni ezeket a helyeket, a könyv végén hasznos, a turisták számára praktikus információkat tartalmazó helynévtárat találnak. Ezekben a misztikus és szent helyekben megmerítkezve, a táj, a művészet és a lélek sugárzó találkozásánál kitágul életünk perspektívája. Ez a kötet ehhez a megmerítkezéshez nyújt inspirációt és ismereteket.

Ára: 6.990 Ft helyett, kedvezményesen 3.495 Ft március 25-ig

Klasszikus zeneszerzők
Britannica Hungarica kisenciklopédia


A 25 kötetes Britannica Hungarica Nagylexikon életrajzi szócikkeiből készült válogatás mintegy 300 zeneszerző pályaképén keresztül ad áttekintést a nyugati - benne a magyar - zene három évszázados történetéről a barokk muzsika kezdeteitől a klasszikus modernizmus korszakáig (hozzávetőleg a XX. század derekáig).

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.995 Ft március 25-ig

A Magyar irodalom c. kötet is kedvezményes áron kapható

Regina OMelveny:
Téboly és gyógyulás


A XVI. századi reneszánsz Velencéjében ritkaságnak számít Gabriella Mondini: fiatal nő létére az orvostudományt gyakorolja. A férfihivatásba imádott és csodált apja vezette be, a hírneves doktor, aki mellett a lány megismerte az emberi test titkait, a gyógynövényeket és füveket, a Nap és a Hold változásainak hatásait. Aztán az apa eltűnik, Gabriella pedig magára marad anyjával, akivel sohasem értették meg igazán egymást. Az Orvosok Céhe kizárja őt tagjai közül, apai támogatás nélkül pedig nem láthatja el a segítségére szoruló asszonyokat. Hogy megtudja, hová és miért tűnt el az apja, nekivág Európának. A tőle kapott levelekben talált nyomok alapján átkel Svájcon, Németalföldön és Skócián. Áradások, viharok nehezítik útját, ha kell álruhát ölt, mert tart még a boszorkányüldözések kora. Miközben mindenütt apja elutazásának okát próbálja megfejteni, az ő élete is megtelik rejtéllyel: nemcsak a betegségek és a gyógymódok, hanem a halandóság, a szerelem és a halhatatlan lélek végső titkaival. Így jut el végül Marokkóba, ahol választ remél arra is, hogy milyen jövő vár rá?

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Malajzia, Szingapúr
A kulturális szivárvány országai


Az úti cél: Malajzia és Szingapúr. Múlt és jelen egy kötetben. Malajzia és Szingapúr csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Dupcsik Csaba, Repárszky Ildikó:
Érettségi - Történelem feladatsorok - Középszinten


Mi kell a sikeres érettségihez? Átgondolt felkészülés egy tapasztalt segítőtárssal. Kiadványunk ezt biztosítja neked.
Miért ajánljuk?
? Mert a kiadvány a kétszintű vizsgák eddigi tapasztalatai mellett az érettségire vonatkozó aktuális információkat is tartalmazza.
?Mert az érettségin előforduló összes feladattípust tartalmazza.
?Mert olyan témaköröket is érint, amelyekre a tanórákon kevesebb idő jut, de a vizsgán előfordulhatnak.
?Mert a megoldókulcs megkönnyíti az ellenőrzést.
Kinek ajánljuk?
? Minden érettségire készülő diáknak
? Érettségire felkészítő pedagógusoknak

Ára: 2.520 Ft helyett, kedvezményesen 1.890 Ft március 31-ig

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Joe H. Slate, Carl Llewellyn Weschcke:
Ajtók előző és jövőbeli életeinkbe


Előző életeid áttekintése és tanulmányozása jelen életed legmeghatározóbb és legmegvilágosítóbb élménye lehet. Az itt bemutatott technikák segítségével azokat az előző életbeli tapasztalásaidat hívhatod elő, amelyek itt és most vannak hatással életed alakulására, belső éned fejlődésére. Olyan kérdésekre találhatsz választ a saját életeddel kapcsolatban, amelyek máskülönben kifürkészhetetlenek lennének, és amelyeken keresztül a spiritualitás ajtói nyílnak meg előtted.
?Eddigi életedet kutatva rájöhetsz, hogy valamely megoldatlan konfliktusod vagy fóbiád közvetlenül kapcsolódik egy előző életedhez. Az előző élettel kapcsolatos felismerések szerencsére gyakran önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy megoldd jelenlegi, fejlődésed útjában álló konfliktusaidat és megszüntesd kínzó fóbiáidat. Nem meglepő, hogy előző életbeli tapasztalásaink gyakran hoznak megoldást a mostani életünkben meglévő problémáinkra, miközben arra ösztönöznek és inspirálnak, hogy előrébb jussunk spirituális fejlődésünkben.?
Találd meg és fedezd fel lényed spirituális magját, ismerd meg saját életeidet, melyeken keresztül eljuthatsz a szellemvilág végtelen forrásához. Találkozz belső, személyes vezetőiddel az Ajtókon keresztül, hogy segítségükkel felébredt tudattal elindulhass a teljesség felé vezető úton.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Hála József, G. Szabó Zoltán:
Dudásoknak, kanászoknak közzibül, közzibül?


A dudáról és dudásokról az ipolysági kanászhangverseny századik évfordulója alkalmából
?Múlt vasárnap a Csallóközben, most itt, jövő vasárnap Ipolyságon, dudások, kanászok társaságában, hej haj ez ám az élet? ? írta Bartók Béla Szegedről 1910. november 11-én Freund Etelkának.
A Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Tára Györffy István (1884?1939) közvetítésével kérte fel Bartók Bélát (1881?1945), az akkor már nemzetközi hírű zongoraművészt, az ismert zeneszerzőt, a budapesti Zeneakadémia tanárát fonográffal rögzítendő hangfelvételek készítésére. Erre 1910. november 13-án (vasárnap) került sor Hont megye központjában, Ipolyságon egy kanászhangverseny keretében. Ezt a vetélkedést a sikeres sportmúlttal rendelkező, a közeli Bernecén (ma a Pest megyei Bernecebaráti része) élő Szokolyi Alajos (1871?1932) szervezte meg úgy, hogy saját pénzéből, nagyvonalú mecénásként ? a hangversenyt így valóságos versennyé téve! ? díjakat ajánlott fel a nyerteseknek, a helyezetteknek és napidíjat, teljes ellátást minden résztvevőnek. Kötetünk tisztelegni kíván a szervezők és résztvevők emléke előtt, hiszen ma már leírhatjuk: a kanászhangverseny a magyar művelődéstörténet, néprajztudomány, az európai aerofon hangszeres zenekultúra egyik legkorábbi olyan eseménye volt, amelyre méltán lehet büszke az utókor.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft

Rahim Bërisha:
Közelebb, mint amilyen távol


Ennek a regénynek már a kiinduló helyzete is annyira különleges, hogy szinte kiabál a megfilmesítés után: 1934 augusztusában Londonban fölbukkan Nikola Tesla egyik elveszett találmánya, amely a modern GPS kezdetleges, de működő elődjének tekinthető. Az eszközökre ? a találmány két részből tevődik össze ? az angolok és a németek is igényt tartanak. A bonyodalmat az okozza, hogy ez a csodás kütyü egy habókos professzor tulajdonában van, aki nem szándékozik rajta senkivel sem osztozkodni. Balszerencséjére egy német őrgróf tudomást szerez a találmány létezéséről, és beavatkozik az események menetébe. Az angolok gyenge pontját veszi célba, mert a találmány birtoklási jogának eldöntésére fogadást ajánl: ha a találmány eszközként működik, legyen az angoloké, de ha nem, visszaminősül tudományos elvvé, amit már bárki, így a németek is használhatnak. De hogyan lehet megvizsgálni egy GPS eszközt? Csakis úgy, ha kiviszik a terepre. Mivel a jeladó és a jelfogó berendezés között magasságkülönbségnek kell lennie, az őrgróf rendelkezésre bocsátja a léghajóját. Ennek gondolájában helyezik el a vevőkészüléket, ami a találmány másik felének, egy miniatűr rádióadónak a jelzéseit regisztrálja. A baj csak az, hogy a léghajó motor nélkül, a kontinentális áramlat hátán egyenes vonalban sodródik Budapest felé. A rádiót cipelőknek a földön kell követniük ezt a mozgást, mégpedig árkon-bokron át.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft

Szentgyörgyvölgyi Péter:
Belvárosi históriák


Szentgyörgyvölgyi Péter előadásai a Belvárosi Polgári Szalonban.
Várostörténeti esszé, dokumentumleírásokkal és sok képpel.
A könyv soraiból egyértelműen a Belváros és a belvárosi múlt szeretete, tisztelete árad. A Belvárosi Históriákban a városrész kimeríthetetlen történetének mozaikjai jelennek meg, amelyek a múltról beszélnek, de mégis építőkövei a jövő városának.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.245 Ft

Ad Librum akciós lista a mellékletben!

Margitay Richárd:
FocIQuiz


Minden idők egyik legrészletesebb nemzetközi futballkvízkönyve átfogó képet nyújt a világ labdrúgásáról a régmúlttól kezdve egészen napjainkig. Bemutatja a különböző világeseményeket és meccseket, érdekességeket, a legnagyobb játékosokat és edzőket.
(A szerző a könyv kérdésanyagát 2009. december 31-i dátummal zárta le.)

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.195 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Pauline Fisk:
Ház(asság)i feladat


Elin épp olyan, mint a legtöbb tizennégy éves kamaszlány: elégedetlen a külsejével, a szülei a tanulással nyaggatják, miközben ő legszívesebben órákig traccsolna a barátnőivel. Egy dologban azonban különbözik a többi lánytól: férjhez akar menni, de lehetőleg azonnal.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

José Morán, Ulises Wensell:
Derű vagy ború? - A mókusok és az optimizmus
Ajándék plüssfigurával!


A most induló Értékek-sorozat az állatok kalandjai révén szól a gyerekekhez, és a helyes döntésre próbálja rávezetni őket. Az első két kötetből kiderül, hogy a hideg tél megpróbáltatásai borúvá fordítják-e a derűt, illetve, hogy a nagy kalandok tartogathatnak kellemetlen meglepetéseket is. A kötet gyönyörű illusztrációi révén gyorsan a gyerekek kedvencévé válnak.

Ára: 1.990 Ft akciós csomagban!

Napraforgó akciós lista a mellékletben!

Fain:
Szabad a szívem
Kökény Attilával


1. Állj közénk 2. Gyermekként 3. Ha lemegy a Nap 4. Miért kell 5. Örökké 6. Szabad a szívem 7. Oly jó 8. Karnevál 9. Angyal 10. Gyere és add 11. De nehéz 12. Gyere hát 13. Új élet

Ára: 3.550 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Tükrök

Szereplők: Kiefer Sutherland, Paula Patton

Kiefer Sutherland (24, A fülke) kénytelen a Gonosz szemébe nézni A sziklák szeme rendezőjének legújabb sokkoló thrillerjében.
A szétzúzott karrierjének és magánéletének szilánkjait összerakni igyekvő egykori rendőr végre munkát talál magának. Éjjeliőr lesz egy leégett épület romjainál. A valaha tündöklő New York-i áruház sötét folyosóin sétálva Carson hátborzongató felfedezést tesz: az itteni tükrök egy másik világba nyíló kapuk.
Az elétáruló rémisztő képek félelmetes feladat elé állítják: fel kell tárnia az áruház titkát, mielőtt az elpusztítja őt és a családját is!

Ára: 2.200 Ft helyett, kedvezményesen 1.100 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ÚTON HOZZÁD
Fejős Éva

Várható megjelenés: 2015.04.02.
Ára: 3.499 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.975 Ft


Fodros Balázs nem kevés adóssággal, de optimista várakozással nyitja meg a saját ügyvédi praxisát egy lepukkant, óbudai lakásban. Az utcában éppen felújítják a villamosvágányt, az autós közlekedés kaotikus, gyalog pedig a madár sem jár arra. Mégis, már az első nap két fura ügye akad. A kliensek arra hivatkoznak, hogy az ifjú ügyvéd számára kihívást jelent majd az esetük: 1. megtalálni egy Li nevű kínai lányt a nagyvilágban; 2. kideríteni az igazságot és eljárni bizonyos, baromfiakat érintő megbetegedéssel kapcsolatban. Az ügyvéd persze hamar rájön, hogy a szél a húga felől fúj: testvére online hirdetési kampányokat készít, és extrém kulcsszavakkal hívja fel a figyelmet Balázs praxisára. Azonban addigra a srác már nyakig benne van mindkét ügyben. Egyik oldalról egy nagyszabású bűntény látszik kirajzolódni, míg a másikon egy titokzatos nő mozgatja a szálakat ? Budapesttől kezdve Pekingen át egészen Hongkongig. "Az új regényem ötlete a Száz Éjjel Ügynökség írása közben merült fel bennem, az alapötlet annyira megragadott, hogy párhuzamosan elkezdtem írni ezt a regényt is. És végül a kíváncsiságom győzött: ideiglenesen félbehagytam a Száz éjjel vártam folytatását, hogy megtudjam, hová kanyarodik az Úton hozzád története. Mindig nagy vágyam volt, hogy írjak egy jogi krimit, most ez megvalósulhat!"

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Arra a naiv, egyszerű és közvetlen gesztusra, ami a dolgok lényegét keresve nyúl a papírhoz, csak két emberfajta képes: az egyik az alkotó, a másik az élvező ? az író, hogy teleírja, s az olvasó, hogy elolvassa. Ami ezen felül esik....
Karinthy Frigyes


Csatolt file: marciusakcio_1.xls
Csatolt file: utikonyvAKCIO_6.xls
Csatolt file: ajanlat.xls
Csatolt file: Klett2015l_3.xls