Gyermek és ifjúsági könyv akció!

50 mókás mese

Ha szereted a mókát és a vidámságot, nyisd ki ezt a sok-sok képpel díszített könyvet.

Olvasd el,
- milyen kalandokat élt át négy kisgyerek, míg megkerülte a Földet
- hogyan jár túl egy fiú a sárkány eszén
- ki a világ legnagyobb nagyotmondója
- vagy hogyan él az Ingyom-bingyom-tó hét zakkant családja

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft május 31-ig

Teljes könyvlista a mellékletben

1000 üdvözlőlap és meghívó
Kreatív levelezési formák minden alkalomra


A tömeges e-mailek és elektronikus meghívók korában egyre ritkábbak, és egyúttal egyre különlegesebbek is a kézbe vehető üdvözlőlapok. A könyv szerkesztőihez beérkező mintákat látva az a döntés született, hogy a kötetből kimaradnak a digitális kommunikáció megjelenési formái, és kizárólag a nyomtatott üzenetekre összpontosítanak. Hiszen a nyomtatott kártyák nem csupán üzenetet közvetítenek, hanem sokszor egy adott esemény, különleges alkalom tárgyi emlékévé is válnak. Ahogyan a társadalom vizuális érzékenysége egyre nő, a designerek mindinkább törekednek arra, hogy alkotásaik kiemelkedjenek a többi közül, és megragadják a szemlélő figyelmét. Ehhez eszközök egész tárháza áll a rendelkezésükre, az egyedi ábrázolásmódtól kezdve az ötletes szövegezésen és a szokatlan anyagfelhasználáson át a különleges nyomdatechnikákig. Az utóbbi években jelentősen eltolódott a hangsúly a kézműves alapanyagok és az egyedi nyomdatechnikák felé, és a tervezők mindezeket hatékonyan, harmonikus kapcsolatban ötvözik a profi grafikával és tipográfiával. Végül pedig fontos megemlíteni, hogy a könyvben bemutatott munkák nagy hányada használt környezetbarát, újrafeldolgozott papírt, ezzel is tükrözve a szélesebb designertársadalom általános szemléletmódját.

Ára: 6.995 Ft helyett, kedvezményesen 3.500 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Cooper Eszter Virág /szerk./:
Nagy-Britannia
Nyitott Szemmel


A Nyitott szemmel sorozat híres nagyszerű fényképeiről, amelyek a tájak és műemlékek mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik.
Szakemberek mutatják be az ország történelmét, kultúráját, növény- és állatvilágát, mindenekelőtt pedig lakóit.
Mindenről szót ejtünk: Nagy-Britannia valamennyi szegletéről, a Skót-felföldről és a South Downsról vagy éppen a Carphilly fenséges vonulatairól, nem marad ki egyetlen talpalatnyi hely sem.
Minden látnivaló pontos helyét feltüntetjük, ezeket a szövegből számozással kereshetik vissza.

Ára: 5.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.995 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Sally Roy:
Velence
spirálkönyvek - Vendégváró


Az utazás elengedhetetlen kelléke a jó útikönyv - amely pontos, megbízható, jól használható A Spirálkönyvek a bedekkerek között a legjobbak közé tartoznak. Segítenek beosztani az utazó idejét, tájékoztatnak a helyi szokásokról, az utazási lehetőségekről, megismertetnek a legfontosabb látnivalókkal, elárulják a rejtett kincseket, felajánlják a legmegfelelőbb éttermeket, kávézókat, szálláshelyeket, ötleteket adnak a városnézések, kirándulások utáni szórakozáshoz, de még abban is segítenek, hogy hol milyen ajándékot érdemes venni azoknak, akik otthon maradtak - mindezeket képekkel és térképvázlatokkal. A logikus szerkesztésnek és a spirálozásnak köszönhetően jól áttekinthetőek, könnyen kezelhetőek ezek a könyvek.

Ára: 3.950 Ft helyett, kedvezményesen 2.765 Ft

Milagrossa akció mellékelve

Benkő Mihály:
Magyar-kipcsakok


Több kutató feltételezte,hogy egykor az Irtis-vidéki nyugat szibériai síkságon volt a magyar őshaza. Napjainkban ott élnek a kara-kipcsakok törzsei, köztük a magyar-kipcsakok. A könyv fotóin láthatjuk a magyaros antropológiai vonásokkal bíró embereket, az idegenek által eddig sosem látogatott temetőben a "Magyar-kipcsak törzs" feliratú sírokat.

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.280 Ft

John Vermeulen:
Gyönyörök kertje
Hieronymus Bosch élete és művészete


Jeroen van Aken, aki később mint Hieronymus Bosch vált a középkor alkonyának egyik legvitatottabb németalföldi festőjévé, festőcsaládban nevelkedett a hatalmi politika és a vallási megújulás korában. Ebben az időben a sátán nem csak a mesék és legendák világában létezett, hanem a mindennapokban is. Ekkor indult meg a boszorkányüldözés legszörnyűbb hulláma, és Európa valamennyi országában fellángoltak a máglyák. Az álszent és bigott klérus azonban erősítette a kételkedők táborát is.
Hieronymus Bosch ezt a világot pellengérezte ki különös, elgondolkodtató festményein, amelyek azért is ellentmondásosak, mert egy ellentmondásos korban születtek. A 20 századi szürrealizmus által újrafelfedezett középkori festő életéről keveset tudunk. A holland életrajzíró regényében azonban számos titokra fény derül, és egyre több részlet kirajzolódik a Gyönyörök kertje festőjének portréján.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.100 Ft

Ditke Soltesz:
Női intim szféra


A nyilvánosság előtt állandó, és tabumentes az intimitás, de a sajátunké még változatlanul zavarba hoz minket. Így hát kérdések, kétségek vannak bőven...
A nőiesség az intimitásban teljesedik ki - ugyanakkor pont ezen keresztül válunk sérülékennyé és kiszolgáltatottá is. A tévhitek, a félelmek, a neveltetés bénító bűntudata vagy a megfelelés kényszere még a mai napig jelen vannak a nők intim életében, melyek visszafogott vágyiakban, fájdalmaikban és betegségeikben nyilvánulnak meg.
Nőnek lenni különleges létállapot, ami megkívánja, hogy ismerjük és megértsük a testünk igényeit, üzeneteit, s változásainak jelentőségét.
És, akkor valójában mitől lehet kiegyensúlyozott az intim életed?
Természetesen ez egyénenként, igényenként és életkoronként eltér. Egy ami azonos - a hozzávezető út!
Most megnyílik egy ajtó, melyen keresztül feltárulhat előtted intim életed jobbá tételének szükségszerűsége. Akár úgy, hogy képes leszel saját érdekeid és nőiséged igényeit egy kapcsolatban képviselni, vagy úgy, hogy felismered betegségeid hátterét és női egészséged megőrzésének lehetőségét.
Mindez alapja annak is, hogy életedben a szex mámorító vágyat, élvezetet, beteljesülést jelenthessen, s ne csalódásokat, fájdalmakat vagy kellemetlen kötelességet...

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft

Ad Librum akciós lista a mellékletben!

Dave Eggers:
Ahol a vadak várnak

Fantasy, 9-99 éves korig

A nyolcéves Max izgő-mozgó, nyughatatlan gyerek. Úgy érzi, senki sem törődik vele, ezért egyre meredekebb csínyekkel hívja fel magára a figyelmet. Egyik este, büntetésből, vacsora nélkül a szobájába küldik. Max elkeseredésében magára ölti hófehér farkasjelmezét, és kirohan az éjszakába. A közeli tó partján elköt egy csónakot, amellyel egy különös szigetre jut, ahol gigászi méretű állatok élnek. Maxot a királyukká választják, és közösen elhatározzák: olyan világot építenek, ahol minden úgy történik, ahogyan ők akarják. De még maguk sem sejtik, hogy ez milyen borzalmakhoz vezet?
Dave Eggers különös világú fantasy regénye Spike Jonze (A John Malkovich menet) azonos című filmjében elevenedik meg.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Buzinkay Géza:
Magyar hírlaptörténet 1848?1918
Tudástár


1848. március 15-én este húszezres tömeg szabadította ki fogságából Táncsics Mihályt, ezzel is demonstrálva a sajtószabadság életbe lépését. Az első világháború vesztes befejezése és a forradalmak a cenzúra bevezetésével, a papírfelhasználás korlátozásával, a lapok többségének betiltásával pedig szinte a kiindulópont elé vetették vissza a sajtó helyzetét. A két eseménysor közé eső hetven évben a magyar sajtóélet páratlanul felvirágzott, utóbb is ritkán látható, magas színvonalon működött. A magyar sajtó aranykora a hazai közélet demokratizálódásának egyik fontos fejezete. A sajtó szervezetrendszerét, működésének társadalmi és jogi kereteit, kiadványait és munkatársainak sokaságát mutatja be ez a kis kötet, mely nemcsak a téma tankönyve lehet, hanem tanulságos és szórakoztató olvasmány is.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Náráján Csöjin Dordzse:
A jóga-neti kézikönyve
Éltető, szabad légzés orröblítéssel


Az orröblítés a házipatika egyik kevéssé ismert, ám igen hatékony eszköze, mellyel évszázadok óta sikeresen kezelik az olyan makacs problémákat, mint például az orrdugulás, a szénanátha, az asztma vagy az allergiás panaszok. Eredete az ősi Indiába vezethető vissza, ahol számos tisztító technikát fejlesztettek ki a jógára való felkészüléshez. Az orröblítés hagyománya igen egyszerű, ám felettébb hatékony eljárás, mely csodálatos rendszerbe foglalva egyesíti magában a só és a víz gyógyító erejét, megnyitva az utat az elsősorban a légzés útján felvett prána ? a kozmikus életerő ? előtt. Ebből a könyvből nem csak az orröblítés különböző technikáiról tudhatsz meg mindent, de betekintést nyerhetsz a jógikus életmód rejtelmeibe is.

Ára: 1.450 Ft helyett, kedvezményesen 725 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Csaplár Vilmos:
Hitler lánya


A regény a zsidó-magyar együttélés huszadik századi történetét jeleníti meg. Egy alföldi félárva parasztfiú és egy felvidéki, zsidó származású lány tragikus szerelme és a nagy, történelmi sorfordító események (1944 és 1956) drámai pillanatai kapcsolódnak össze ebben filmszerű, remekül pergő kalandregényben.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

2 klasszikus mese:
Bambi - Csipkerózsika + ajándék írószerkészlet


A sorozat négy kötetében két-két meseklasszikussal találkozhatnak a gyerekek: Pinokkió, a három kismalac, Bambi, Csipkerózsika, Szépség, Hófehérke, Hamupipőke és Maugli története olvasható a gazdagon illusztrált, bélelt borítójú, kellemes formátumú könyvekben.

Most ajándék írószerkészlettel!

Ára: 1.390 Ft

Napraforgó akciós lista a mellékletben!

Aretha Franklin:
Aretha Gospel


1. There Is A Fountain Filled With Blood, 2. Precious Lord (Take My Hand) (Part One) 3. Precious Lord (Take My Hand) (Part Two) 4. You Grow Closer 5. Never Grow Old 6. The Day Is Past And Gone 7. He Will Wash You White As Snow 8. While The Blood Runs Warm 9. Yield Not To Temptation

Ára: 6.800 Ft helyett, kedvezményesen 3.400 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Ki nevet a végén?

Szereplők: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana

Adam Sandler, Seth Rogen és Leslie Mann játssza a főszerepet ebben a keserédes komédiában, melyet Judd Apatow, (40 éves szűz, Felkoppintva) írt és rendezett. Mikor George Simmons (Sandler), a népszerű komikus egy személyes tragédiát követően esélyt kap arra, hogy újrakezdhesse életét, asszisztensével, a feltörekvő komikus Ira-val (Rogen) visszatér azokra a helyekre és azokhoz az emberekhez, akik anno segítették az elindulásban, és felkeresi azt a lányt is (Mann), aki egyszer régen elhagyta őt? A szívhez szóló, és mégis térdcsapkodóan vicces filmet olyan színészek erősítik, mint Jonah Hill, Eric Bana és Jason Schwartzman.

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

SZERELMES SOROK
Debbie Macomber

Várható megjelenés: 2015.04.07.
Ára: 2.900 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.465 Ft


A melegszívű panziótulajdonos, Jo Marie egy verőfényes nyári hétvégére két szobát készít elő a Rózsakikötőben. Az egyiket Ellie Reynolds veszi ki, a bájos fiatal lány, aki tele van bizonytalansággal. Többször is lemondta a foglalását, most mégis itt van, hogy találkozzon azzal a fiúval, akivel az interneten ismerkedett össze. A másik szoba Maggie és Roy Porterre vár, akik egy romantikus hétvégét szeretnének eltöltetni a csodálatos kisvárosban. A házaspár azonban, Jo Marie legnagyobb megdöbbenésére, nem éppen örömteli hangulatban parkol le a Rózsakikötő előtt. Az érzelmi viharok, az útkeresések nemcsak a vendégei napjait alakítják akár óráról órára váratlan meglepetésekkel, de Jo Marie életét sem kímélik, aki ugyanúgy szembesülni kényszerül a múltjával és a jelenével. A világhírű szerző, Debbie Macomber (A szív titkai, Rózsalugas) újabb kötete a bizalom könyve, az elmúlt szerelemé, az újé és a megújhodóé.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Vannak, akik szórakozásból olvasnak, és vannak, akik műveltségüket akarják olvasmányaikkal gyarapítani; de én a harmadik olvasóra gondolok, arra, akinek az olvasás életfunkció és ellenállhatatlan kényszer ? csak ez az igazi olvasó.
Szerb Antal


Csatolt file: Gyermekakcio_8.xls
Csatolt file: marciusakcio_2.xls
Csatolt file: Milagrossa2015.xls
Csatolt file: utikonyvAKCIO_7.xls