Boldogságkönyv ? Utak, mesterek
Összeállította, szerkesztette: Szalai Lilla
Interjúk: Máté Judit

Tizenöt elismert, spirituális szemléletű tanító gondolatait,
útra való tanácsait gyűjtöttük össze a boldogságról.
Hiteles, méltán népszerű hazai személyiségek szólalnak
meg, akik életükkel, munkásságukkal már eddig is sokak
tiszteletét kivívták. Segítő kezet nyújtanak mindazoknak,
akik hisznek benne, hogy az élet jobb, és talán
boldogabb is lehet?

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 1.900 Ft

Francoise Barbira Freedman:
Babás jóga


"A modern világ egyre gyorsuló tempója mellett kisbabáinknak minden lehetséges segítséget meg kell adnunk, hogy jó közérzetük, nyugalmuk alapjait megteremtsük. Ezekhez az alapokhoz életük során mindig vissza tudnak majd térni. A jóga erőforrás, amelyből merítve a babák képesek lesznek a stressz hatékony kezelésére, és megtanulnak igazán jól ellazulni. Amikor a jógagyakorlatok során együtt mozgunk a gyermekünkkel, bánásmódunk mindig szeretetteljes, a kihívást jelentő mozdulatból biztonságos közös játékba vált; játék és élvezet követi egymást újra és újra. A jógagyakorlatok a lehető leghatékonyabb módon segítik a babát, hogy miközben fejlődik és növekszik, elviselje az élet nehézségeit." Françoise Barbira Freedman

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.925 Ft, amíg a készlet tart!

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Ron Suskind:
A hűség ára
Paul ONeill iskolája George W. Bush Fehér Házában


Könyvünk Paul ONeillnek, Bush első pénzügyminiszterének a visszatekintése kormányzati éveire. A kötet nagy visszhangot váltott ki Amerikában, mert bepillantást engedett a szinte páratlanul titkolózó Bush-kormányzat kulisszái mögé. Méghozzá egészen különleges módon: az egyik amerikai óriáscég, az Alcoa vezéréből lett pénzügyminiszter, ám a republikánus kormányokat korábban is belülről ismerő ONeill elképesztő alapossággal jegyezte le minisztersége valamennyi tettét, megbeszélését, s gyakorlatilag másolatot készített minden iratról, amely átment asztalán. Könyve megjelenése után zavarban is volt a Fehér Ház, cáfolni nem merték, legfeljebb igyekeztek kisebbíteni beavatottságát a különböző ügyekbe. Elsősorban azt, ami a legnagyobb vihart kavarta az idén tavasszal: ONeill leleplező beszámolóját arról, hogy Bush és csapata már a hivatalba lépése első percétől fogva kereste a leszámolás lehetőségét Szaddám Huszeinnel. Ezért azt bizonygatták, hogy nem tudhatott mindenről, noha hivatalosan a pénzügyminiszter is tagja a Nemzetbiztonsági Tanácsnak. Ez a könyv tárta fel elsőnek, hogy Bush mindenáron ürügyet keresett az iraki háborúhoz. ONeill miniszterként ritkaságszámba menően szókimondó volt. Könyve meghökkentő képet fest a washingtoni viszonyokról.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.395 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Sipos Erzsébet:
Nepál
Kanya? da? n - Szűz útra bocsátása


Az útikönyvek között külön ínyencségek az útibeszámolók,vagyis azok a kötetek, amelyeket saját utazási élmények ihlettek. A szerző személyes találkozásain, élményein keresztül ismerhetjük meg Nepál titokzatos világát művészetét, építészetét és hitvilágát csakúgy, mint a mindennapi életet, az étkezési szokásoktól a párválasztás hagyományain át egészen a temetkezési szertartásokig. A beszámolót a szerző saját fotói teszik teljessé, varázsolják igazán élővé.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Maros megyei magyar népszokások

A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Liceum ? Novum Forum Siculorum? történelemkörének diákjai újabb könyvet adtak ki a közelmúltban ?Maros Megyei magyar népszokások? címmel. A könyv 96 tanuló és az irányító tanár közös munkája, amely 36 Maros megyei település népszokásait mutatja be meggymaghéjban.

Ára: 2.890 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft

Ransom Riggs:
Üresek városa


A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek hihetetlen, kalandos története folytatódik. Jacob Portman a barátaival Londonba indul. A gyerekek szeretnének biztonságra lelni egy időhurokban, ahol nem fenyeget sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Azt remélik, hogy gondviselőjükön, Vándorsólyom kisasszonyon is segíteni tudnak, hogy visszanyerhesse emberi alakját. Mielőtt barátait biztonságos helyre vezeti, Jacobnak meg kell hoznia egy fontos döntést szerelméről, Emma Bloomról. Közben a háború sújtotta Londonban vérszomjas lidércek és éhes üresrémek fenyegetik őket?
Ransom Riggs különleges hősei, a szörnyeket látni képes Jacob, a puszta kezével tüzet gyújtó Emma, a láthatatlan Millard, a halottakat feltámasztó Enoch és társaik visszatérnek a fantasztikus fordulatokkal teli regényben.
A régi fényképekkel illusztrált könyv rendkívüli világba vezeti az olvasót.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Thomas Schäfer:
Hogyan válik a munka hivatássá?


A párkapcsolaton kívül gyakorlatilag nincs még egy életterület, amelyet olyan szoros összefüggésbe hoznánk életünk értelmével, mint a foglalkozásunkat. Ha családi gyökereinket felismerve és megbecsülve élünk, fejlesztjük képességeinket és egyúttal az erkölcsi értékrendre is tekintettel vagyunk, a munkából hivatás válhat, hiszen a szakmai tevékenység és a lelki fejlődés szoros kapcsolatban áll egymással. Ha ugyanis magunkban nem helyeseljük a munkánkat, folyamatosan gondokkal és összeütközésekkel vagyunk kénytelenek szembesülni. A munkával járó stresszt is csak akkor vagyunk képesek kellőképpen feldolgozni, ha tudjuk, hogy szakmai tevékenységünkkel lelkileg összhangban állunk.

Ára: 1.950 Ft helyett, kedvezményesen 1.170 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Talyigás Judit (szerk.):
Az internet a kockázatok és mellékhatások tekintetében


A könyv szerzői az önmagukért felelősséget vállaló fiatal és idősebb felnőttekhez szólnak: szülőkhöz, tanárokhoz, akik felelnek gyermekeikért, a környezetükben lévő fiatalokért és tanítványaikért, hogy segítsék őket minél kisebb kockázattal élvezni az internet nyújtotta színes, új világot.
A tíz tanulmány az internettel keresztül-kasul hálózott világunk kockázataiból mutat be területeket a teljesség igénye nélkül, a figyelemfelhívás, az önszabályozás kialakulásának elősegítése érdekében. Ez kiszolgáltatottságunk kockázatának jelentős csökkenését eredményezheti.
A könyv egyes fejezetei a technika természetéből fakadó veszélyeket is ismertetik, nagyobb hangsúlyt kap ugyanakkor a személyi adatok védelmének, az internetfüggőségnek, a hacker fogalmának és szerepének, a gyerekek, fiatalok és az internet viszonyának kérdése, valamint a személyes kiszolgáltatottság és az általánosítás veszélye. A kötetben külön fejezet foglalkozik a térinformatika elméletével, fejlődésével és kockázataival.

Ára: 2.995 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft

Scolar akciós lista a mellékletben!

Bagi Iván:
Akik összetartoznak


Bagi Iván hatodik könyve novellás kötet, ahol a novellák elsősorban a Karácsony témája köré rendeződnek. A szerző most ismét az élet nagy kérdéseihez nyúl, amelyeket elmondása szerint a lehető legszemélyesebb történeteken keresztül próbál ábrázolni, megfejteni. Bagi fantáziája megrendítően érzékeny. Stílusa szenvedélyes, áradó, nyers, és a végtelenségig őszinte. Olyan kötet ez, ami sokáig kihat az olvasó életére. O maga így összegzi könyve lényegét: ?Kafka azt írja magáról az apjához írott levelében, hogy azóta eltelt sok sok év, nem történt semmi, csak 26 évvel szánalmasabb lettem. Szerintem egyikünk sem szánalmas. Nemcsak Istent nem ismerjük, hanem magunkat sem, távolról se tudjuk, kik és mik vagyunk. Ez életünk legnagyobb tragédiája és reménye."

Ára: 1.490 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

200 ezópusi mese
Meséljünk együtt!


Az ókori mesemondó történeteit időtlen idők óta olvassák és mesélik a gyerekeknek szerte a világban: ki ne ismerné a kitartó teknős és a hencegő nyúl vagy az apa, a fia és a szamár esetét.
Az életörömöt sugárzó képek megelevenítik a tanulságos meséket, amelyeknek szereplői máig megőrizték jellegzetes humorukat.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Rotraut Susanne Berner:
Böngésző - Memóriajáték


A népszerű Böngésző-sorozathoz fejlesztették ki a 72 kártyából álló memóriajátékot, melynek kártyáin a sorozat legnépszerűbb figuráival találkozhatnak a játékosok. A Böngésző memóriajáték abban különbözik más memóriajátékoktól, hogy a párokat alkotó kártyákon a képek nem teljesen egyeznek meg, hanem ugyanazt a szereplőt kis eltéréssel, kicsit más helyzetben ábrázolják. Ez egy nehezített játék, mivel a kártyák elhelyezkedésén kívül a gyerekeknek az egyes szereplőket is fel kell ismerni!

Ára: 3.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.950 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Ügyes kezek
48 kreatív kézműves ötlet
Ékszerek - Kötés - Papírcsodák - Újrahasznosítás


Próbálj ki különböző technikákat, és készíts kreatív ajándékokat a könyvben található 48 ötlet segítségével, lépésről lépésre.
A dolgod csak annyi, hogy kövesd az útmutatókat, és el fogod kápráztatni a barátaidat!

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.700 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Tabáni István:
Érzés


Tabáni István pályafutása a legékesebb bizonyíték arra, hogy egy országos tehetségkutató verseny győztese nem a szerencsének, hanem a tehetségének köszönheti a diadalt. Mára hazánk egyik legismertebb és legnépszerűbb énekesévé vált nagy és hűséges rajongótáborral. Tabáni István korábbi lemezein is tisztelettel adózott választott mestereinek, a mostani ?Érzés? című albumának anyagát pedig teljes egészében Máté Péter dalaiból válogatta értő gondossággal és szeretettel. Nem túlzás, ha kijelentjük: ő viszi tovább Máté Péter örökségét. A közelmúltban több koncertet is adott Máté Péter egykori zenekarával, a ma is működő Főnix együttessel, amelynek tagjai ezen az albumon is közreműködnek. Tabáni István Érzés című lemeze nem nosztalgia-kiadvány, István a saját zenei világának köntösébe öltöztette az örök érvényű Máté Péter dalokat, mint a címadó ?Érzés?, az időtlen ?Hull az elsárgult levél? vagy az eddig kevésbé ismert ?Engedj el? című slágereket.

Ára: 3.660 Ft helyett, kedvezményesen 1.800 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Védtelen gyermek

Szereplők: Renée Zellweger, Bradley Cooper, Ian McShane,

Az Oscar-díjas* Renée Zellweger szociális munkást játszik ebben a rémisztő természetfeletti thrillerben: egy különös és titokzatos múltú kislány, a nyugtalanítóan viselkedő Lillith Sullivan ügyét bízzák rá. Ám amikor Emily (Zellweger) úgy próbál segíteni a lányon, hogy az otthonába fogadja, szörnyű rémálom veszi kezdetét. A film másik fontos szereplője Bradley Cooper (Másnaposok); a lélegzetelállító történetet váratlan fordulatok és vérfagyasztó befejezés teszi igazán izgalmassá.

Ára: 3.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.100 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A FEHÉR CSILLAG
Iny Lorentz

Várható megjelenés: 2015.04.09.
Ára: 3.900 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.315 Ft


A fiatal házaspár, Gisela és Walther Texasban próbál új életet kezdeni, miután menekülni kényszerülnek Poroszországból. Az asszony első gyermeküket várja, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdeniük, végre szabadnak érezhetik magukat új hazájukban. Törékeny boldogságukat azonban tragédia fenyegeti: Gisela nem tudja szoptatni a gyermeket, és újszülött kisfiuk élete veszélybe kerül. Walther végül a félelmetes komancsoknál talál dajkára, az indiánok segítségéért azonban nagy árat kénytelen fizetni? Mindeközben a háború sötét felhői gyülekeznek Texas felett. A kegyetlen Santa Anna tábornok nekiindul, hogy katonáival elkergesse az európai és amerikai telepeseket a tartományból. Giselának és Walthernek döntenie kell: ismét elmenekülnek, vagy ezúttal szembeszállnak a boldogságukat fenyegető erőkkel. Iny Lorentz legújabb regényében folytatódik A remény földjén című kötetben megismert szereplők története. Az olvasók belepillanthatnak Texas állam betelepítésének és függetlenné válásának színes és izgalmas krónikájába, miközben nyomon követhetik, hogyan teremt új otthont magának egy fiatal pár, akik mindent feladtak egy jobb élet reményében.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Naponta megújuló boldogság, hogy valaki beszél hozzám a könyv lapjairól, és ezt az élményt megismételhetem, sőt ez az élmény a korom és életkörülményeim változásával mindig más és mást közöl.
Szabó Magda

A SZJA 1%-a felajánlásakor kérjük, gondoljanak Alapítványunk kutyáira és macskáira!

Évente, az így kapott összeg jelentős részét jelenti a költségvetésünknek. Ebből veszünk állateleséget, fizetjük az állatorvosi díjakat és bővítjük a férőhelyeket.

Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány
Vác
www.zoldmenedek.hu


Csatolt file: utikonyvAKCIO_8.xls
Csatolt file: marciusakcio_3.xls
Csatolt file: Gyermekakcio_9.xls