Feltámadott, mondják a népek és
Megsüvegelik,
Nevét a názáretinek, ki az ács fia volt
s megenyhült már a szél is s a rügyek
kisarjadtak.
Kétezer éve látják ?t a vének és a gyerekek
Amint hosszú, fehér ingecskéjében lépeget
S alszik a tengerre szállt halászok bárkájában.


Kassák Lajos: Harangszó /részlet/

Fotó: Horváth M. Ferenc

Sebestyén Ádám:
A bukovinai székelység tegnap és ma


Álljon itt egy idézet Sebestyén Ádám 1996. január 24-i teme­tésén dr. Andrásfalvy Bertalannak, a Magyar Néprajzi Társaság elnökének beszédéből: "Sebestyén Ádám azoknak a példaképe lehet, akiket a sors nem kímélt és mégis saját erejükből, és isten segedelmével ennek a népnek nagy­jaivá lettek. Igen... ezek tartják meg a népet, akik felmutatják értékét és kin­csét, áldozatos munkával összegyűjtik mindazt, ami minket magyarrá tesz... S ezeken a műveken, az ő munkásságán fogunk tanulni, fogjuk tovább élni a nekünk kijelölt életet..."

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.390 Ft

Ad Librum akciós lista a mellékletben!

Annette Wörner, Josef Wergen:
PONS - Praktikus irodai kommunikáció - Német


Ideális gyakorlókönyv és ötlettár
Gyakorlatias mintalevelek, feladatok és szófordulatok
Kommunikáció levélben, e-mailben és telefonon
Irodai szervezés, beszerzés a rendeléstől a fizetésig
További hasznos témák, és fontosabb kereskedelmi rövidítések
Többnyelvű szószedet, telefonálási segédlet
Praktikus, áttekinthető telepítés.

Ára: 2.755 Ft helyett, kedvezményesen 2.066 Ft április 30-ig

Klett akciós lista a mellékletben!

Juliette Benzoni:
Hajnal szerelme


A kétkötetes történelmi regény az arisztokrata Königsmark család tagjainak sorsát követi figyelemmel. Az első könyv főhőse a különleges egyéniségű lány, Aurora. A Königsmarkok nagyszerű katonákat és hősöket adtak Európának, de nő létére Aurora sem marad le a család férfiai mögött. S ami a legfontosabb, nagyszerűen bánik adottságaival. Páratlan szépsége, éles esze, műveltsége és zenei tehetsége nem teszi önteltté. Emellett okos és megfontolt, bátor és kitartó, úgy bánik a szóval, mint katona a karddal. Mindezen tulajdonságok birtokában kel útra, hogy felkutassa rajongásig szeretett és csodált fivérét, Philippet.
Megpróbáltatásokkal teli kalandjai során elkerül Friedrich-August szász választófejedelem udvarába. Azonnal meghódítja a rendkívüli testi erejéről és nagy természetéről később Erős Ágost néven híressé vált herceget és lengyel királyt, majd a viharos első találkozásból kölcsönös szerelem szövődik közöttük.
A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas, szenvedélyekkel telített történelmi freskót ezúttal a Napkirály, XIV. Lajos uralkodásának koráról, a felvilágosodás hajnalának ellentmondásos időszakáról, amelyet a szereplők egyéni sorsának hiteles rajza tesz szemléletesebbé.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.795 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Balázs Valéria Anamé:
Karmakiller - Ajándék meditációs CD-melléklet


Ha az álmom kapcsán a múltba nézek, nem túl biztató a kép. Hiába költöztem el tizennyolc évesen a családomtól, a testi és lelki terror addigra már felemésztette az egészségemet. Sokféle és sokáig tartó betegeskedés után két évig a halál mezsgyéjén egyensúlyoztam, és nem volt olyan rég, hogy elmenekültem egy házasságból, ami már senki javát sem szolgálta.
Ez vagyok én? Aligha. Mert emellett van egy másik múltam is?.
A megrendítő történetben, melyet Balázs Valéria Anamé tár elénk, saját magunkra ismerhetünk, lelki fejlődésünk mérföldkövei köszönnek ránk. A kalandregénynek is beillő könyvben a sors rendeződését követhetjük nyomon, átlátva, hogy mindennek oka és eredője maga a szeretet, és hogy a legnagyobb szenvedés is a fejlődésünk szolgálatában áll.
Az írónő kézzelfogható valósággá teszi a karma miszticizmusát, miközben olyan kérdések megválaszolására ösztönöz történetével, amelyekkel életutunk más irányt vehet. Segít minket, hogy saját válaszainkra találjunk, megfejtsük, kik vagyunk valójában, honnan jöttünk és mit kell tanulnunk a saját életünkből.

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Bécs - Hangos Útikönyv

Hangos útikönyv-sorozatunk egyedülálló a magyar, sőt a nemzetközi könyvpiacon is: a 64 oldalas, színes kötetekhez saját idegenvezetőt mellékelünk! A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos részeit áttekintő, valamint az alapvető turisztikai információkat (szokások, fesztiválok, szállások, vendéglátóhelyek stb.) felsoroló, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz négy-ötórányi MP3 formátumú hangfelvétel tartozik, melyben neves színészek vezetnek végig a legszebb látnivalók útvonalain.
A Bécs című hangos útikönyv az osztrák főváros történelmi negyedeit mutatja be. Bécs története szinte a kezdetektől szorosan összefonódik a magyar történelemmel. A IV. Bélától I. Károlyig tartó közös múlt számos emlékével találkozik, aki egy hétvégére Ausztria kedélyes és kulturált fővárosába látogat. A cd-rom melléklet Mácsai Pál nagyszerű kalauzolása mellett további szép fotókat és a leghasznosabb webcímek gyűjteményét is tartalmazza.

Ára: 3.400 Ft helyett, kedvezményesen 1.700 Ft április 30-ig

Kossuth akciós lista a mellékletben!

Rachel Lane:
Grillezés
Ínycsiklandó grillételek minden alkalomra


Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő tálalásában különlegesen szép fotók segítenek.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft

Kossuth akciós lista a mellékletben!

Hanif Kureishi:
A kültelki Buddha


Karim kétségbeesetten próbál kikerülni Dél-London lepukkant külvárosából, hogy megízlelje az 1970-es évek tiltott gyümölcseit. Váratlanul rátalál a lehetőség, hogy egy belvárosi színházban játsszon, ahol megfásult punkok, trockisták, avantgarde színészek és hippik között vezet kacskaringós útja.

Ára: 3.450 Ft helyett, kedvezményesen 1.380 Ft

Scolar akciós lista a mellékletben!

Georges Simenon:
Maigret habozik


Mairet-t névtelen levélben tájékoztatják arról, hogy egy gazdag, nagypolgári ügyvédcsalád házában olyan tarthatatlanok az állapotok, hogy hamarosan gyilkosság fog történni...

Ára: 1.500 Ft helyett, kedvezményesen 750 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Philip Beard:
Kedves Zoe!
Egy kamasz lány naplója


A 15 éves kamaszlány leveleket ír a kishúgának, Zoe-nak, aki a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás ideje alatt halt meg. Levélírás közben megtalálja önmagát és helyét a családban, és feldolgozza húga halálát is. Hiteles könyv a fájdalomról, kamaszkorról és a sebek begyógyulásáról.

Ára: 2.170 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Berente Ági:
Keleti gyógymódok kézikönyve


Tradicionális távol-keleti gyógymódok
Nyugati szemléletünk azt mondja, nem baj, ha megbetegszel, majd az orvos meggyógyít. Éppen ez teszi vonzóvá a távolról jött gyógyító szemléletet, életfelfogást, mert az egész életet az egészség fenntartása köré szervezi. A baj ott van, hogy a nyugati felfogás megvétózza a keleti gyógymódokat, vagy csak alig-alig ismeri el jogát a gyógyításhoz.
Az egészség nem adomány, viszont annak képességét, hogy megőrizzük, vagy visszaállítsuk, mélyen magunkban hordozzuk, de legalábbis meg tudjuk tanulni. Öngyógyító képességed már abban az egyszerű, ám csodálatos életfelfogásban kifejeződik, amilyen alázattal éled pillanataidat. Saját, európai kultúránk erősen anyagtest központú, nehezen enged a finomabb, magasabb szinten áramló, transzcendens hatásoknak.

Ára: 750 Ft

Tréfál, Feynman úr?
Egy mindenre kíváncsi pasas kalandjai


A Nobel-díjas fizikus élt-halt a bizarr kalandokért. Önéletrajzi könyvében a maga utánozhatatlan stílusában meséli el nekünk, hogy miről csevegett az atomfizikával kapcsolatban Einsteinnel és Bohrral;hogyan nyitotta ki a feltörhetetlennek hitt iratszekrényeket, bennük a legféltettebb atomtitkokkal; hogyan kísért balettelőadásokat a bongódobján,hogyan nem festette meg a meztelen torreádornőt - és még sok más elképesztő kalandot. Megismerhetjük Feynman csodálatosan különc, mégis nagyszerű pályafutását, amelyet mindvégig magas hőfokon tartott a kivételes intelligencia, az áradó önbizalom és a határtalan kíváncsiság.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Ian Graham:
Építs rakétát!


Egyedülálló, interaktív útmutatónk segítségével megépítheted a SaturnV pompás modelljét, és lenyűgöző dolgokat tanulhatsz az űr felfedezéséről.
Milyen gyorsan kell repülnie a rakétának, hogy elszökjön a Föld gravitációs vonzásától?
Melyik rakéta volt 1800 méterrel magasabb, mint a Szabadság-szobor?
Hogy fognak kinézni a jövő űrhajói?
Ezekre és még sok más kérdésre is megtalálod a választ a könyvben, miközben megépíted a SaturnV-öt.
Csak illeszd egymásba a darabokat.
Nem kell hozzá olló vagy ragasztó.

Ára: 4.800 Ft helyett, kedvezményesen 2.400 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Casanova - Night Musical

Az Első NIGHT MUSICAL CD Szerelem Frekquencyval! A 16 dalt tartalmazó lemezen Mester Tamás énekli a címszereplő dalait. Mester a szóló dalai mellett, két szerelmes duettet is énekel Széles Izával(Only One Secret, I cannot be Only for You) és most először hallhatjuk Tomi ?üveghangját? a How I love to be Free! dal végén. Az albumon a Belém bújt a kisÖrdög, azaz a lilDevil dalt most egyedül énekli Sári Évi. Évi nagyon sajnálta, hogy Regina kilépett a produkcióból, de Mester instrukciói, dallam változtatásai egyre inkább arra ösztönözték, hogy végre megmutassa kiváló énekes adottságait.

Ára: 3.550 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Csapdában

Szereplők: Charlize Theron, Kevin Bacon, Courtney Love, Stuart Townsend, Pruitt Taylor Vince, Dakota Fanning...

A tehetős Jennings házaspár gyermekét elrabolja egy dörzsölt zsaroló páros váltságdíj reményében, de a terv, ami általában jól működik, most kudarcot vall, egyrészt, mert a gyerek asztmás, másrészt Jenningsék okosabbak, mint azt a zsarolók szeretnék.

Ára: 4.550 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

A BOLDOG ÁRNYAK TÁNCA
Alice Munro

Várható megjelenés: 2015.04.17.
Ára: 3.900 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.315 Ft


Az írók azon maroknyi csoportjához tartozik, akik eszembe ötlenek akkor, mikor azt mondom: az irodalom a vallásom. Jonathan Franzen Mindannyian megpróbálunk elmenekülni. A boldog árnyak tánca a 2013-ban Nobel-díjjal kitüntetett Alice Munro első könyve. Nyolc évet kellett várnia, mire megjelenhetett. És mi volt a Vancouver Sun szalagcíme? Egy háziasszony, akinek sikerült időt szakítania arra, hogy novellákat írjon. De az idő őt igazolta, ezek a hol hosszabb, hol rövidebb novellák a műfaj iskolapéldáivá és az olvasók kedvenceivé lettek. Igaza van Jonathan Franzennek abban, hogy Alice Munro semmi másról nem ír, mint az emberről, csakis az emberről. Ráadásul ugyanazokat az embereket ismeri, mint mi. Sőt személyesen minket ismer. Az olvasó már-már szeretne elbújni a tekintete elől, mert túlságosan sokat tud gyarlóságainkról, botlásainkról, bűntudatunkról, megbánásainkról, bizonytalanságunkról, arról, hogyan cselekszünk vagy nem cselekszünk válságos helyzetekben. És hogy mit teszünk akkor, amikor eljön a menekülés pillanata. Mert Munro szerint ez a közös bennünk, bizonyos élethelyzetekben mindannyian szeretnénk elmenekülni, csak nem mindannyian tudunk. De vajon miért nem? Többek között erre a kérdésre keresi a választ ez a tizenöt varázslatos novella is.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!


Szeretettel várjuk Önt és barátait

a Lyra Könyvesház - Torony-Galériában

2015. április 10. pénteken 17 órakor

Szaniszló Róbert fotóriporter kiállításának megnyitóján.

A tárlat megtekinthető május 7-ig.


Csatolt file: Klett2015l_4.xls
Csatolt file: Gyermekakcio_10.xls
Csatolt file: marciusakcio_4.xls
Csatolt file: utikonyvAKCIO_9.xls