Szeretettel várjuk Önt és barátait

a Lyra Könyvesház - Torony-Galériában

2015. április 10. pénteken 17 órakor

Szaniszló Róbert fotóriporter

kiállításának megnyitóján.

A tárlat megtekinthető május 7-ig.

Michelle Olley:
Vénusz
Az erotikus fényképészet remekei


A női akt jelentős múltra tekint vissza Boticelli Vénuszától kezdve a Vanity Fair és Marie Claire folyóiratok címlapjáig bezárólag. A téma ma is magával ragadja mind a fotósokat, mind a közönséget. A fotóművészek tehetségének köszönhetően a napjainkban olyannyira elterjedt női meztelenség ellenére -amely elárasztja a film- és televíziós hirdetéseket ? a női test fényképen megjelenő ábrázolása még mindig képes ránk az izgalom, a sokk, a megrendülés erejével hatni. A Vénusz című kötetben megtalálhatók a huszadik század legjelentősebb fotóművészeinek rendkívül magas színvonalú, színes és fekete-fehér női akt fotói, köztük Wolfgang Tillmans, Nick Knight és Doris Kloster képei. Az aktfotózás korai példaitól a divatfelvételeken át egészen a fetisizmusig és azon túl, ez a könyv a női test ábrázolásának átfogó és gyönyörű laudációja.

Ára: 3.980 Ft helyett, kedvezményesen 2.785 Ft

Clara Svetoslava Staykova
Madarak
Képes határozó sorozat


A kötet a világ több mint tízezer madárfajából válogatva csodálatos metszetek segítségével mutatja be a legszebb és legérdekesebb madarakat. A több mint százéves, különlegesen szép illusztrációkat részletes és pontos leírások kísérik a madárfajok élőhelyéről, jellegzetességeiről, táplálkozási és költési szokásairól.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft április 30-ig

A sorozat további részei: Állatok, Gombák, Fák és cserjék

Joanna Trollope:
Értelem és érzelem


Két testvér nem is lehetne ennyire más természet. Elinor Dashwood építésznek tanul, erénye a türelem és a megbízhatóság. Lobbanékony húga, Marianne viszont édesanyjukra ütött, ugyanolyan szenvedélyes és kreatív, megtölti a házat drámával, gitárzenével, miközben a zeneművészeti főiskoláról álmodozik. Ám amikor édesapjuk, Henry Dashwood hirtelen meghal, az egész családnak el kell költöznie Norlandból, amely húsz éven át volt szeretett otthonuk. A társadalmi rang biztonsága nélkül értékeiknek komoly próbát kell kiállniuk. Vajon képes lesz Elinor higgadtan, józanul nézni, hogy egy másik lány kivetette a hálóját a férfira, akit ő szeret? Vajon meginog majd Marianne hite az egyetlen igazi szerelemben, amikor megismerkedik a vidék leghelyesebb fiújával, John Willoughbyval? És egy olyan világban, amelyben a közösségi média és az ott hangoztatott vélemények formálják az eseményeket, vajon győzhet a szerelem a konvenciók és a rosszallás fölött? Joanna Trollope szellemesen, a társadalmi témák iránti érzékenységgel új megvilágításba helyezi az Értelem és érzelem cselekményét, és újra elmesél egy csodálatos történetet a felnőtté válásról, a fiatalkori szerelemről és csalódásról, és arról, hogy bizonyos dolgok sosem változnak, különösen akkor, ha pénzről van szó....

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Molnár Hajnalka:
Durcás a számítógéped?
Informatikakönyv nőknek


Milyen a számítógépek lelkivilága? Hány kilobájt egy szép férfi szempár? Vajon ördöngös számítógépet szerelni? Milyen szuperek a szuperszámítógépek? Hogyan tanítanál meg táncolni egy robotot? Miről beszélgetnek a neten egymással a gépek? A te számítógéped hogyan gondolkodik? Miért durcás, amikor lefagy? Milyen egy számítógépes betörő? Miként préselődnek át egy vékonyka vezetéken a nyaralásról készített fotók? Eljönnél velem a processzor belsejébe? Mondd, volna kedved elolvasni ezt a könyvet? Ez egy nőknek szóló informatikakönyv. Ajánlott olvasmány az informatikaórák és a számítógépes tanfolyamok hallgatóinak. Reménysugár az érettségire, vizsgára készülőknek. Kedves ajándék a barátnődnek. Remek időtöltés mosogatás helyett.

Ára: 3.750 Ft helyett, kedvezményesen 1.875 Ft

Ad Librum akciós lista a mellékletben!

Virágvölgyi András:
Magyar történelem


Melyik fejedelemhez köthető Erdély aranykora? Milyen ütközetekben vett részt a honvédsereg a tavaszi hadjárat során? Mi volt az első balatoni gőzhajó neve? Ki írta a Jónás könyvét? Mikor forgatták a Körhintát? Ezekre és számos hasonló kérdésre is választ kap ebben a könyvben, amely gyorsan és lényegre törően teszi elérhetővé a magyar történelem, kultúra és tudomány fontos tényeit. Ideális felkészítő anyag iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt. Vizuális típus? A könyvben található időszalagok bőséges képanyaga elvezeti a megfelelő információhoz. A kötetet név- és fogalommagyarázatok, valamint térképek egészítik ki. Külön ajánljuk a válogatott történelmi szövegrészleteket, melyek által a régiek szólnak az olvasóhoz.

Ára: 3.375 Ft helyett, kedvezményesen 1.350 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Révai Gábor:
Beszélgetések nem csak gyerekekről


?Engedni felnőni valakit ? ennél nehezebb és szebb feladatot elképzelni sem tudok. A modern nevelés tragédiája (?) tulajdonképpen az, hogy ezt nem teszi lehetővé. Nem engedi.? ?Az ember előtt két út áll: az egyik az, hogy megvalósítja saját magát, azt, akinek ő született; a másik az, hogy mindent megtegyen azért, hogy szeressék, mert ez a vágy is vele született. És a szeretetnek mindig ára van.? ?Olyan balsejtelmek gyötörnek, hogy a demokráciát, amelyben élünk (?) maga a demokrácia fogja elpusztítani. Ugyanis a demokrácia teljes mértékben ki van szolgáltatva az antidemokratáknak, akik, ha nem fojtja beléjük a szót, elpusztítják, ha pedig beléjük fojtja, önmagát pusztítja el.? Ranschburg Jenő ?Az iskola abnormális hely, ami abból is látszik, hogy az kérdez, aki tud, és annak kell válaszolni, aki nem tud." ?Legyél azzá, aki vagy! Ne azzá legyél, akivé én akarlak tenni. Ez a döntő minden alternatívában. (?) Az alternatív iskola nem leventéket és szocialistákat, hanem individuumokat akar kibontakoztatni, akik majd mélyen gyökereznek abban, amit ők maguk választanak. Ha akarnak, magyarságukban, ha akarnak, cigányságukban, ha akarnak, magyar-cigány, ha akarnak, cigány-magyar mivoltukban. És mélyen gyökereznek, ha akarnak, katolicizmusukban vagy ateizmusukban, ha individualitásuk szabadon azt választja.? Vekerdy Tamás

Ára: 2.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

Krakkó - Berlitz zsebkönyv
A világ legnépszerűbb útikönyv sorozata


2006 áprilisában indítottuk útjára a Berlitz útikönyvek zsebkalauzait. A kisméretű, színes fotókkal illusztrált kötetek rövid történelmi áttekintés után bemutatják az adott ország vagy város legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. Minden kötet végén praktikus információkat talál az utazó, a többi között a helyi közlekedésről, üzleti nyitva tartásról, szálláshelyekről, éttermekről címmel és telefonszámmal.

Ára: 1.690 Ft helyett, kedvezményesen 845 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

PONS - Nyelvtan könnyedén - Angol

A kezdő szinttől a középfok szintjéig ismerteti a nyelvtant táblázatokba és rendszerekbe építve, példamondatokkal
Figyelembe veszi a magyar nyelvtan és a célnyelv eltéréseit
Önálló tanuláshoz, ill. intézményes keretek közt tanulóknak referenciaként is használható
Tartalmazza a nyelvtanuló számára szükséges nyelvtani fogalmakat

Ára: 999 Ft helyett, kedvezményesen 750 Ft április 30-ig

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Susanne Hühn:
Gondtalanul - Boldogság 3 lépésben


Olyan problémával küszködik, amelyre nem talál megoldást? Ha csak rágondol is, úgy érzi, ördögi kör rabja? Egyedül nem jut dűlőre? Úgy érzi, nincs tovább, élete zsákutcába jutott? Susanne Hühn könyve feltárja annak titkát, hogyan vethet véget ennek a kilátástalannak tűnő helyzetnek egy egyszerű, három lépésből álló szertartással. A lépések végrehajtása elegendő ahhoz, hogy világosan lássa érzéseit és vágyait, valamint azt, hogy milyen hétköznapi cselekedettel járulhat hozzá problémájának vagy gondjainak megoldásához. E módszer segítségével teret enged az önben lakozó erőnek és bölcsességnek. A való életből vett példák sora illusztrálja, milyen sokféleképpen történhet meg a csoda, s bátorítja az olvasót, hogy bízzon saját teremtőerejében.

Ára: 990 Ft helyett, kedvezményesen 495 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Glamour girl:
Tervezz pólót!


Ebben a könyvben megtalálsz mindent, amire szükséged lehet ahhoz, hogy fantasztikus ruhákat és kiegészítőket tervezz!
Több mint 140 csillogó matrica
Sablonok a kreatív tervezéshez
Mintaoldalak
Hasznos ötletek, tippek

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Joshua Dysart:
Avril Lavigne - 5 kívánság


A kanadai punk hercegnő divatot diktál, és most éppen manga hős lett. "Imádok zenét írni és énekelni. Szeretek szerepelni, és nagyon izgalmasnak tartom, hogy részt vehetek egy képregény létrehozásában. Camilla DErrico megmutatta Hanáról és a démonról készült vázlatokat, ami felkeltette az érdeklődésemet. Vajon mi lesz Hanával azután, hogy így megváltozott az élete? És ki is ő valójában? Joshua Dysarttal közösen dolgoztunk Camillával, hogy olyan történetet adhassunk a kezetekbe, amit igazán szerethettek. Vajon ti mihez kezdenétek öt kívánsággal? Mik lennének azok?"

Ára: 1.770 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

Tericum akciós lista a mellékletben!

Suliba járok!
Matematika gyakorlófüzet 4. osztály


Hogy állsz a matekkal? A Suliba járok! gyakorlófüzettel könnyedén tesztelheted a tudásod.Ami pedig nem megy még annyira jól, azt most játékosan gyakorolhatod. Oldd meg a feladatokat, majd ellenőrizd a lapok hátoldalán a megoldásokat! Jó szórakozást és sok sikert!

Ezt a könyvet 8-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Ára: 620 Ft helyett, kedvezményesen 310 Ft

Tessloff akciós lista a mellékletben!

Kálloy Molnár Péter:
A nő után


Kálloy Molnár Pétert mindenki ismeri az Üvegtigris és a Kútfejek című filmekből. A február 25-én megjelenő CD-n hallható számok KMP saját szerzeményei, olyanok, mint ő maga: ötletesek, líraiak, humorosak. ?A nő után?, a ?Még és még? gyönyörű, a ?Zongorán kísért a múlt? ellenállhatatlan, a ?Csókcsendben?, az ?Aki megtagadja magát? vonósnégyes- gitárkombinációja egyedi, de akik KMP humoros oldalát szeretik, azoknak sem kell csalódniuk: ott van a ?Body Builder Blues?, a ?Szingli szong? , az ?Erkély-jelenet?, egy mai kudarcba fulladt Rómeó és Júlia-sztori, a ?Fogság?, egy hat hónapos rosszcsont kálváriája tüneményes szöveggel, és az ?Adó szám?, mely nemcsak zeneileg, de adóügyileg is szenzációs.

Ára: 2.700 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

The Runaways ? A rocker csajok

Szereplők: Kristen Stewart, Dakota Fanning, Michael Shannon

Kristen Stewart és Dakota Fanning játssza Joan Jettet és Cherie Currie-t ebben a felnőtté válásról szóló zenés filmben, amely minden idők egyik legkorszakalkotóbb lányzenekara, a THE RUNAWAYS előtt állít emléket. A lányok Kim Fowley-nak (Michael Shannon, A szabadság útjai), a befolyásos rock menedzsernek köszönhetően szinte pillanatok alatt érnek el zajos sikereket. A Dél- Kaliforniából származó csajokból csak úgy árad a nyers energia, ami által a zenekar viharos gyorsasággal szerez magának újabb és újabb rajongókat. Hamarosan minden lány olyan akar lenni, mint Joan, a banda rock?n?roll ütemre dobogó szíve vagy Cherie, a szuperszexi énekesnő, aki csábos külsejével egyszerre idézi meg David Bowie-t és Bridgette Bardot-t.

Ára: 2.350 Ft helyett, kedvezményesen 1.100 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

ZSIVÁNYOK ANTOLÓGIA
George R.R. Martin

Várható megjelenés: 2015.04.21.
Ára: 5.795 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 4.925 Ft


Olyan történetekre vágyik, amelyek túlmutatnak az elcsépelt sablonokon? Akkor ne hagyja ki a New York Times bestseller-szerző George R. R. Martin és a többszörösen díjnyertes szerkesztő, Gardner Dozois kötetét! Huszonegy eredeti, most először olvasható, igazi nehézsúlyú sztárszerző tollából származó írást vehet kezébe a Zsiványokkal, amelyben minden egyes novella újabb izgalmakat ígér meghökkentő csavarokkal és nyaktörő fordulatokkal. Maga George R. R. Martin egy eddig még ki nem adott, új Trónok harca novellával jelentkezik, amelyből A Tűz és Jég Dala világának talán legnagyobb gazemberét ismerhetjük meg. Csatlakozzon az utazáshoz olyan írókkal, mint Gillian Flynn, Joe Abercrombie, Neil Gaiman, Patrick Rothfuss, Scott Lynch, Cherie Priest, Garth Nix, Steven Saylor vagy Connie Willis nem is beszélve az irodalmi bűvészmutatványok többi mesteréről. Ezek a zsiványok nemcsak fosztogatnak, hanem gazdagabbá is teszik az olvasó szívét!!

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Óh ne mondjátok azt, hogy a Könyv ma nem kell,
hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember:
mert a Könyv is Élet, és él, mint az ember ?
így él: emberben könyv, s a Könyvben az Ember.

Babits Mihály

A SZJA 1%-a felajánlásakor kérjük, gondoljanak Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány kutyáira és macskáira!

Évente, az így kapott összeg jelentős részét jelenti a költségvetésüknek. Ebből vásárolnak állateleséget, fizetik az állatorvosi díjakat és bővítik a férőhelyeket.

Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány VÁC
www.zoldmenedek.hu


Csatolt file: utikonyvAKCIO_10.xls
Csatolt file: Gyermekakcio_11.xls
Csatolt file: Klett2015l_5.xls
Csatolt file: marciusakcio_5.xls