Szeretettel várjuk április 15-én /szerda/ 18 órakor
A Gyógyító kód című könyv bemutatójára.


A könyvet bemutatja Cserkúthy Balázs, a könyv magyarországi kiadója.

"Dr. Alex Loyd gyógyítótechnikája a világon mára meghatározóvá vált forradalmasítani fogja az egészséget. A legegyszerűbb módját kínálja annak, hogy hamar meggyógyuljunk, és egészségesek is maradjunk." - Mark Victor Hansen, az Erőleves a léleknek könyvek társszerzője

Nikola Stambak (szerk.):
Zágráb


Képtárak, építészet, múzeumok, templomok, parkok, szállodák...
566 fénykép, 43 rajz,
19 térkép várostérkép, villamosvonalak térképe.
Zágráb számokban: 850000 lakos, 641 négyzetkilométer, a város kelet-nyugati átmérője 36 km, középhőmérséklet 12,7 Celsius-fok, napsütéses órák száma: 1984

Ára: 3.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Hubert Mania:
Láncreakció - Az atombomba története


1896-ban Henri Becquerel különös sugárzást fedezett fel az urániumban, amit Marie Curie radioaktivitásnak nevezett el. A következő évtizedekben olyan német fizikusok, mint Max Planck, Albert Einstein és Werner Heisenberg döntően hozzájárultak az atommagon belüli folyamatok megértéséhez. Göttingenben, a magfizikusok Mekkájában egy amerikai diák, J. Robert Oppenheimer is tőlük tanult. 1939 elején a kutatókat fellelkesítette Otto Hahn közlése: az atommag hasítható.
Megtették hát az első lépést az atomenergia felszabadításához vezető úton. Fél évvel később azonban kitört a második világháború, és az addig egymással baráti viszonyt fenntartó és heves vitákat folytató fizikusok hirtelen két egymással ellenséges hatalmi tömb titoktartásra kötelezett alattvalóivá lettek.
Hubert Mania ebben az izgalmas könyvben elbeszéli az első atombomba történetét, az ötletek, felfedezések és elképzelések láncreakcióját. Mesél a tudósok intrikáiról, a tudományos és emberi irigységről, de a nagy kalandban résztvevők zsenialitásáról is.

Ára: 3.750 Ft helyett, kedvezményesen 1.880 Ft

Scolar akciós lista a mellékletben!

Halász Margit:
Gyöngyhomok
Száz év a mágikus kertben


?Halász Margit témaválasztása, érdeklődési köre, befogadó készsége egyetemes. Nem tud, nem akar besorolódni semmiféle skatulyába. Független, egyenes derekú, szabad, pusztai ember, merthogy az Alföldön született, ahol a szél, a regösök és a táltosok, és ahol a kitekintő szem akadálytalanul a messzeségbe lát.?
Tar Sándor
A Kétvízközt áll egy hatalmas sárgabarackfa, melynek gyökerei alatt félzsáknyi kincs van elrejtve, a lápi sellő fia ásta el oda összegyűjtött gyöngyeit ? meséli estéről estére a Homokhát egyik legendáját hét gyermekének Ördög Rozál, aki maga is mesésen kalandos élettel a háta mögött ismerkedett meg szerelmével, Négyökrű Mihállyal. A hét gyermek felnő, de a 20. század Magyarországán mindegyiküknek tapasztalnia kell, bármerre fordul is a történelem kereke, boldogulásuk kulcsát ? a kincset ? csak a mesék világában találhatják meg. Halász Margit édes-bús ? egyszerre mitizáló és mítoszromboló ? történetében a Duna-Tisza köze homokján élő család generációkon átívelő, fordulatos, érzelmekkel teli legendáriumával ismerkedhetünk meg. A szerzőtől megszokott, humorral és derűvel átszőtt sajátos nyelvezet igazi gyöngyszeme irodalmunknak.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.795 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

PONS Szókártyák - Német
Üzleti szókincs - 333 szó


Használhatja a kártyát otthon, de az utcán, villamoson, buszon vagy sorban állva a közértben is.
A szókártyák nemcsak egyéni tanulásra, hanem páros vagy csoportos tanulásra is használhatók.

Ára: 2.100 Ft helyett, kedvezményesen 1.785 Ft április 30-ig

Klett akciós lista a mellékletben!

Laini Taylor:
Füst és csont leánya


Laini Taylor, a sikeres fantasy szerző új vizekre evez legújabb trilógiájával, és ha hinni lehet a neves amerikai újságok recenzorainak, ez lehet az írónő eddigi legnagyobb sikere.
Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége. Így kezdődik a 17 éves Karou története. A valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, ?Remény?? Lainie Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Varga Attila:
Biblia és biztonságpolitika


Találhatunk-e biztonságpolitikai útmutatásokat, előrejelzéseket a Bibliában? E mű szerzője szerint, igen. Sőt? A könyv olvasása először megdöbbentő, antiszemita, rasszista, gyűlöletet keltő, valamint magyar és nemzetellenes, de ugyanakkor zsidóbarát érzelmeket is kelthet. Sokakat felháborodásra, míg másokat elgondolkodásra, további érdeklődésre és megértésre indíthat, hiszen az Üdvterv az emberiség teremtésének, létének, biztonságának, az elmúlt és eljövendő történelmének forgatókönyve. A könyv ezekre rávilágít.
Emberek, politikusok nem tudnak, még a globalizmus által sem "felebarátaik" részére biztonságot teremteni. Sőt ellenkezőleg, förtelmes diktatúrát valósítanak meg. S ebben a folyamatban a zsidóságnak igencsak kétértelmű szerepe van. Az áldásokat, de a büntetéseket is elsőként kapták és kapják meg a történelem viharaiban. A terv a zsidósággal kezdődött és velük együtt fejeződik be. Ma már Izraelbe való összegyűjtésük időszakát éljük.
A pogromok, a holokauszt ismerete tudatában minden nemzet örülhet, hogy a tervben nem ők lettek a főcsapás irányába rohamosztagként, főszereplőként bevetve.
Korunkban a mammon és a hatalom imádata, az emberiség nyomorba döntése, az igazságosság és szolidaritás mellőzése ítéletért kiált. Azonban, mindenki, a világ és egyéni kedvezőtlen sorsa ellenére is, saját döntése alapján megszerezheti a legfőbb, örökkön tartó biztonságot, az örök életet.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.245 Ft

Ad Librum akciós lista a mellékletben!

Denis Daneman:
Ha a gyermek cukorbeteg


Egy teljesen egészséges gyermek elkezd kicsit több folyadékot inni és több vizeletet üríteni a szokásosnál. Nemsokára láthatóan fogyni kezd, lassan csak árnyéka önmagának. Fáradt, gyenge, nyűgös. Orvosi vizsgálat, a "biztonság kedvéért". A diagnózis: cukorbetegség. Hány és hány család szembesül nap mint nap azzal a ténnyel, hogy gyermekük, "a kicsi", vagy "a nagy", cukorbeteg, hányan lesik rettegve az orvos arcát, amikor a leletekkel feltűnik a kórteremben, hányan reménykednek könnyek közt, hogy talán tévedés az egész, míg végül mindannyian belenyugszanak a megmásíthatatlanba, és megtanulnak együtt élni a cukorbetegséggel. A diagnózis életre szóló, a kezelés inzulin adása és diéta. Az előírások betartásával azonban az eredmény továbbra is teljes és kiegyensúlyozott élet. Ebben a könyvben a Torontói Gyermekkórház tapasztalt, képzett szakemberei ismertetik meg az olvasót a cukorbetegség kórélettani hátterével, lefolyásával, várható szövődményeivel és a kezelés egyre jobb lehetőségeivel. A kötet hasznos segítség mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni erről a betegségről és arról, hogy hogyan lehetséges a cukorbetegséggel együtt is boldogan és aktívan élni. Az egyes fejezetek a következőket tartalmazzák: Mi is tulajdonképpen a cukorbetegség, és hogyan alakul ki? Milyen jelekből lehet következtetni a kezelés sikerére vagy sikertelenségére, és mit tehetünk a gyermek egészségének megőrzéséért? Hogyan nyerjük el a gyermek kezelésben való együttműködését, és hogyan segítsük őt az önállóvá válás rögös útján? Melyek a kezelés alapjai, melyek a legújabb módszerek, lehetőségek, eszközök? Melyek a lehetséges szövődmények, és hogyan csökkentsük minimálisra ezek kialakulásának valószínűségét.

Ára: 2.499 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft, amíg a készlet tart!

Mo Hayder:
Tokió


Greyt, a londoni diáklányt gyerekkora óta egy szörnyű bizonyosság gyötri. Senki nem hisz neki, ő mégis megszállottan kutat, hogy kiderítse látomásának valóságalapját. Tokióba utazik, ahol reményei szerint fellelheti a legfontosabb bizonyítékot: egy filmfelvételt az 1937-es nankingi mészárlásról, amely során a japán katonák háromszázezer ártatlan kínai embert gyilkoltak le. A filmfelvétel - ha egyáltalán létezik - csak egyvalakinél lehet: a brutális cselekmény egyik túlélőjénél. Csakhogy a szóban forgó professzor feltételekhez köti az együttműködést. Véres feltételekhez.

Ára: 2.570 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Marcus Schmieke:
Drágakőjóslás


A jóslás évezredek óta összeköttetést jelent az ember és az Univerzum magasabb rendű bölcsessége között. A drágakőjóslás által mindahhoz a tudáshoz juthatunk, mely jövőbeli helyes döntéseinkhez és a saját utunk megtalálásához szükséges. Ezért a jóslat soha nem tévedhet...Olyan módon segíti döntéseinket, hogy összekapcsol minket a Jóakaratú Forrással.
Amikor a köveket megkeverjük és szétosztjuk, akkor azon hitünket fejezzük ki, hogy az Univerzumban minden a legnagyobb irányító, a Mindenható védelme alatt áll, aki nemcsak a sorsunkat vezeti, hanem a kövek és a kezünk mozgását is.

Ára: 1.400 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Richard Condon:
A mandzsúriai jelölt


Richard Condon klasszikus regénye agymosásról és politikai paranoiáról az ötvenes évek Amerikájában.

Raymond Shaw a koreai háború hőse, akit kivételes bátorságáért Kongresszusi Érdeméremmel tüntettek ki. Szenátor mostohaapját megveti, manipulátor anyját gyűlöli, barátai nincsenek. Illetve mégis. Ben Marco kapitányt annak ellenére kedveli, hogy az mindenféle lidérces rémálmokról szóló történeteket mesél neki, amelyekben kínai katonák, szovjet pártfunkcionáriusok valamint hidegvérű gyilkosságok ismétlődnek Raymond főszereplésével. A háborús hős álma azonban nyugodt, még anyja mesterkedése sem háborgatja, aki kíméletlenül és mindenkin átgázolva akarja megvalósítani politikai céljait. Raymond egykedvűségét csak az zavarja meg néha, ha egy pakli kártyát kap a kezébe. Amikor felbukkan a káró dáma, Raymond olyan dolgokat tesz, amiket ő maga sem akar elhinni, mert túl borzalmasak. Lehet, hogy Marco kapitány rémálmai nem is álmok? S ha nem azok, akkor micsodák? És ki irányítja Raymondot? De nem is ez a kérdés. Ki képes megállítani őt? A mandzsúriai jelölt politikai krimi, társadalmi szatíra és lebilincselően izgalmas thriller is egyben. Elolvasása után csak egy dologban lehetünk biztosak: semmi nem az, aminek látszik. Ahogy senki sem.

Ára: 1.980 Ft helyett, kedvezményesen 700 Ft

Libby Hamilton:
Az én városom
Több mint 40 kipattintható modell és tábla


Építsd fel a mesevilágodat, és találj ki városi történeteket a papírfigurák segítségével! Több mint 40 egyszerűen, olló és ragasztó nélkül összeállítható modell és egy tábla segítségével berendezheted a saját városodat, és csodálatos történeteket mesélhetsz el!

Ára: 2.980 Ft helyett, kedvezményesen 1.490 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Szabadidő
Játsszunk a szavakkal!


Olvassunk együtt! Milyen szavakat helyettesítenek a mondatokban az ábrák? Keresd meg őket a nagy képeken is!
Remek kiadvány szókincsfejlesztéshez, kikapcsolódáshoz. Nézegesse gyermekével együtt ezt a kedves kiadványt, gyűjtsenek ötleteket szabadidős tevékenységekhez, beszélgessenek közös élményeikről!

Ára: 1.290 Ft helyett, kedvezményesen 645 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Mix - a Lovy Brothers film
Music - Love - Porn
Nem ugyanaz a lemez


A Mix film kapcsán megjelenő kritikák szerint a filmzene teljes telitalálat! Az alkotók nagyon komoly hangsúlyt fektettek a zenék kiválasztására, melyek valóban hozzájárulnak a film sikeréhez. A Lovy fivérek által megalkotott Mix című filmet a Filmszemle két díjjal is jutalmazta, amelyhez egy 17 dalt tartalmazó album kapcsolódik.

Ára: 3.500 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

Hiúságok máglyája

Szereplők: Morgan Freeman, Tom Hanks, Saul Rubinek, Donald Moffat, Kevin Dunn, Kim Cattrall, Bruce Willis, Melanie Griffith

Peter Fallow a "pillanat embere" - sikeres, népszerű, gazdag. Hatalmas limuzin szállítja a tiszteletére rendezett fogadásra, a kíváncsi újságírók elől bújtatva a hátsó ajtón csempészik be a luxushotelba, ahol hatalmas taps köszönti a bálteremben. Mindez őt alig érdekli: az útjába eső nőkkel kikezd, és egyfolytában vedeli a whiskey-t..., és közben elmeséli nekünk, hogy is jutott ide, miként lett belőle a "pillanat embere".

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

Előrendelés kedvezménnyel!

Stumpf András
Szörényi - Rohan az idő

Várható megjelenés: 2015.04.24.
Fogy. ár: 3.990 Ft
Előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft


?Lehet, hogy a világlátásom sokaknak követhetetlen, de higgyék el, nagyon is érthető. Vagy ha eddig nem is volt, hát most majd azzá válik.? Ezt ígéri Szörényi Levente e kötet elején, és aki a könyv végére ér, nem is fog csalódni. A dalszerző-zeneszerző vallomása amellett, hogy szórakoztató történetekben, személyes vallomásokban is bővelkedő olvasmány, nem csupán tények rögzítése. Kiderül, hogy a látszólag nagy váltások logikus következményei egymásnak, és hogy szinte minden eldöntetett már a gyerekkorban ? az ifjonti zenélés csakúgy, mint az időskori kutatás a pilisi Holdvilágárokban. Szörényi Levente e könyv lapjain kegyetlen őszinteséggel vall zenéről, nőkről és pályatársakról, nemcsak jól ismert sikereibe, de élete legmélyebb hullámvölgyeibe is betekintést engedve − ilyen teljességben most először.

További kedvezményes ajánlatok a honlapon és a FB-on!

Vannak olyan könyvek, amelyek álmodni hívnak, és vannak olyanok, amelyek megmutatják a valóságot.
Paulo Coelho


Csatolt file: utikonyvAKCIO_11.xls
Csatolt file: Klett2015l_6.xls
Csatolt file: Gyermekakcio_12.xls
Csatolt file: marciusakcio_6.xls