Kis Könyves Éj 2015. április 24.

BŰNjó programok az olvasás szerelmeseinek!
Könyvek, bűnügyek, tények és talányok - játék és valóság az éjszakában


18 óra BŰN és büntetés a középkorban

Séta Vác belvárosában Molnár Róbert régésszel, a Tragor Ignác Múzeum munkatársával.
Találkozó a Lyra könyvesház előtt

19 óra Krimik az igényes olvasóknak

Sorozatkönyvek kiadó bemutatója
vezeti: Szurdi András a kiadó vezetője

az esemény további programjai lent

Henri Stierlin:
Ősi korok építészeti csodái
Történelmünk az égből nézve


A világ építményeit a magasból ? fentről, az égből ? látni sokáig elérhetetlen, mitikus álom volt egy halandó számára. Csak az istenek voltak képesek egyetlen tekintettel átfogni az emberek alkotásait, s felmérni azoknak a tájaknak a kiterjedését, amelyekbe ezek az épületek illeszkedtek. S természetesen csak ők tudták szemlélni ezen ? túlnyomórészt az ő dicsőségükre emelt ? építmények szépségét. Az egyszerű halandók kénytelen voltak beérni a földről eléjük táruló látvánnyal. Ám napjainkban ők is részesülhetnek az istenek kiváltságában, hála a légi felvételeknek, amelyek sokféle nézőpontot és formátumot tesznek lehetővé, egyedülálló módon. A Történelmünk az égből nézve című sorozatunkkal az olvasó a leglátványosabb utazás részese lehet, melyet egy könyv nyújtani tud. Háromféle képméret: 265 x 200 mm (csukva) 530 x 390 mm (függőlegesen kihajtva) 1060 x 200 mm (vízszintesen kihajtva) Ez a kötet olyan, mintha vitorlázórepülővel járnánk körbe a világot a régi civilizációk legszebb emlékei felett. Ezek közül említsük meg a csiszolt kőkorszakból fennmaradt stonehenge-i köveket, Egyiptomot a piramisokkal és a karnaki templommal, Nagy-Görögországot az athéni Akropolisszal és Paestum (Poszeidónia) templomaival, a Közel-Keletet a nagy perzsa királyok városával, Perszepolisszal és Palmürával, a sivatagi várossal, Rómát a Colosseummal, a franciaországi Pont du Gard vízvezetéket, a buddhista világban Jiaohe citadelláját, a nagy sztúpát Borobudurban, illetve a Kolumbusz előtti civilizációt a titokzatos Teotihuacánnal.

Ára: 6.950 Ft helyett, kedvezményesen 5.500 Ft

Scolar Kiadó akciós lista a mellékletben!

Kútvölgyi Mihály:
Szárnyas ételek
Megőrzött ízek


A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfitermékeké. A könyv a hagyományok ismertetésén túl olyan ínycsiklandó receptekkel is szolgál, melyek a legtöbb esetben elfeledtetik velünk, hogy hol is nevelkedett az érintett állat. Mindezt részletes leírásokban, valamint fotókkal illusztrálva tálalja.

Ára: 3.800 Ft helyett, kedvezményesen 3.040 Ft

Híres keresztény zarándokhelyek

A keresztény zarándokhelyek száma a Földön több tízezerre rúg, a zarándokok száma száma talán az évi százmilliót is meghaladja. A mexikói Guadalupei Szűzanyához évente húszmillióan látogatnak el - ezzel a számmal még Rómát is megelőzi. A könyv rendhagyó föld körüli utazásra invitálja az olvasót: azokat a zarándokhelyeket és zarándokutakat mutatjuk be, amelyek a legtöbb látogatót vonzzák napjainkban. Természetesen ezek többsége nem csak a vallási meggyőződésből érkező zarándokok körében népszer úti cél - komoly érdeklődésre tartanak számot a "mezei" turisták között is. A rövid, a zarándoklatok célját vizsgáló bevezető után földraji elhelyezkedés szerint vesszük sorra a legérdekesebb célpontokat. A Szentföld, majd Európa, és ezen belül Magyarország legismertebb zarándokhelyei után pár távolabbi, talán kevésbé ismert helyre is ellátogatunk.

Ára: 3.290 Ft helyett, kedvezményesen 2.500 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Ágh Attila, Varga Gyula, Csák Erika:
Vietnam - A felszálló sárkány országa


Délkelet-ázsiai sorozatunk folytatódik. Ágh Attila történelmi bevezetőjével, Varga Gyula gazdasági és társadalmi körképével és sok-sok fotóval és hasznos tudnivalóval hívjuk olvasóinkat egy közös utazásra. A vietnamiak bámulatos nyitottsággal párosuló hagyománytisztelete, szorgalma és kitartása napról napra előbbre lendíti országukat. Mi, látogatók ehhez őszinte jókívánságainkat tehetjük hozzá. Köszönjük a vendégszeretetet. Viszontlátásra, Vietnam!

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Csuka József - Sándor Ildikó:
160 műelemzés érettségizőknek
adott szempontokkal az antikvitástól a kortárs irodalomig
közép- és emelt szinten


76 alkotó 160 mű. Kiemelendő sajátossága a könyvnek, hogy a művek elemzése adott szempontú feladattípus analógiájára épült fel: adott egy mű, ahhoz társított nézőpont, majd a lehetséges tartalmi elemek kifejtése. A könyv szerzői e metodika alapján közelítik meg a műveket.

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.125 Ft április 30-ig

Klett Kiadó akciós lista a mellékletben!

Richard P. Feynman:
Mit érdekel a mások véleménye?


A 20. század egyik legnagyobb fizikusa híres volt kiapadhatatlan mesélő kedvéről. Ebben a könyvében a rövid, humoros történetek mellett első felesége, Arlene betegségének és halálának megrázó leírása olvasható, továbbá egy csokor élvezetes stílusban megírt családi levél. A második rész a Challenger űrhajó 1986-os katasztrófájával foglalkozik. Bemutatja Feynman viszontagságos részvételét a katasztrófa okait vizsgáló Rogers-bizottságban, és a pofonegyszerű kísérletet, amellyel demonstrálta, hogy szerinte mi okozta a tragédiát. A könyv képmellékletében a sokoldalú tudós meglepő tehetségről árulkodó rajzait is megcsodálhatjuk. Richard P. Feynman (1918?1988) a 20. század egyik legnagyobb hatású amerikai fizikusa. Jelentős szerepe volt a kvantumelektrodinamika kialakulásában. Részt vett az atombomba kifejlesztésében és a Challenger-katasztrófa kivizsgálásában. Az elméleti fizikában elért jelentős eredményeiért 1954-ben Albert Einstein-díjjal tüntették ki. A kvantumelektrodinamika terén végzett munkásságáért 1965-ben fizikai Nobel-díjat kapott.

Ára: 2.900 Ft helyett, kedvezményesen 2.030 Ft

Park Kiadó akciós lista a mellékletben!

John Banville:
A tenger


A szerelem-szeretet, a veszteség és a kiszámíthatatlan emlékezet regénye annak a középkorú férfinak (Max Morden) a története, aki felesége halála után visszamegy a tengerparti városkába, gyermekkora nyarainak színhelyére. Élete itt fonódott össze a gazdag Grace család sorsával: velük együtt tapasztalta meg először a szerelem és a halál elsodró váratlanságát, és egyszerre vonzó és felkavaró társaságuk ma is azonnal magába szippantja. A Booker-díjas Banville mesterien mutatja be azt a fájdalmasan szép folyamatot, miközben Max számba veszi a múlt kitörölhetetlenül rajta hagyott lenyomatait.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.795 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Thomas J. Craughwell:
A háború tudósai
Zseniális elmék, pusztító találmányok


Könyvünk 25 lebilincselő történetében az emberiség történelmét jelentősen befolyásoló haditechnikai fejlesztések feltalálóit helyezi górcső alá az időszámításunk előtti 3. századtól kezdődően egészen napjainkig. Lángelméjüket a háború, a pusztítás szolgálatába állító indokaik legalább olyan vegyes képet mutatnak, mint ők maguk: sokszor nemes, hazafias, míg néha korrupt, öncélú vagy éppen cinikus szándék vezérelte őket. Részletesen megismerhetjük találmányaikat, azok hatását és a technikai fejlődésben elfoglalt helyüket.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Eiben Tamás:
A jelszó: hatékonyság - Menedzsment útmutató az eredményes üzlethez


Hogyan érjük el, hogy a munkatársak felelősséget vállaljanak, és mindent megtegyenek az üzleti sikerért? - Hogyan csökkenthetjük jelentősen a helyiségekkel kapcsolatos költségeinket? - Hogy készítsünk költségvetést, ha nem vagyunk pénzügyi szakemberek? - Hogyan javítsuk a marketing eredményre gyakorolt hatását?
Ez a könyv gyakorlati vezetési kézikönyv. Nem gyárt elméleteket, ám megoldókulcsot ad a vállalat nevű komplexumhoz, a működés minden lényeges területén. Bemutatja, hogyan építhetjük fel, és irányíthatjuk részlegünket, telephelyünket vagy cégünket a hatékonyságot mint alapelvet szem előtt tartva. Aki elolvassa a könyvet, átfogó eszköztárat szerez a mindennapos menedzsment-problémák megoldásához.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 995 Ft

Ad Librum akciós lista a mellékletben!

Biegelbauer Pál:
Gyógyító illatok


A kötet részletesen ismerteti az illóolajok rendkívül érdekes tulajdonságait és gyakorlati felhasználásukat. A szerző bemutatja, hogyan javíthatunk közérzetünkön, egészségünkön illatosító lámpával, meghűléskor miképp inhaláljunk, hogyan készíthető gyógyító fürdő, masszázsolaj, parfüm, kölnivíz egyéni ízlésünk szerint. A szerző külön ügyelt arra, hogy csak a mindenki által hozzáférhető és megfizethető illóolajokat sorolja fel könyvében.

Ára: 1.400 Ft helyett, kedvezményesen 980 Ft

Bioenergetic akciós lista a mellékletben!

Az első 1000 szavam
Tanulj játékosan Teddy mackóval!


A kicsik nagyon fogják élvezni, hogy meg kell keresniük Teddy Mackót minden oldalon. A kérdések jó kiindulópontok lehetnek ahhoz, hogy a szülők és a gyerekek megbeszéljék,mit látnak a képeken. A kedves ábrák között sok ismerős tárgy található, de érdekes új dolgokat is felfedezhetünk. A könyv a végén található szószedettel a gyermek első kézikönyve lehet!

Ára: 2.600 Ft helyett, kedvezményesen 1.300 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Oláh Ibolya:
El merem mondani


A CD-n 11 dal és egy feldolgozás található, mindez hamisítatlan ?oláhibolyás? stílusban. Szókimondó szövegek, gyönyörű dallamok és egy fantasztikus hang, ezek jellemzik legjobban az ?El merem mondani? című albumot, amely készítésében Ibolya is aktívan részt vett. A soul-pop-os és lírai stílusú dalok szövegeit az énekesnő gondolatai alapján Orbán Tamás és Valla Attila írták, a lemez producere Szűcs Norbert volt, aki a korszerű, de ugyanakkor a 60-as éveket is megidéző hangszerelésért felelt. ?Ez a lemez áll a legközelebb a szívemhez az eddigiek közül. A dalok mindegyike a gondolataimat tükrözi, a szövegek megírásában én is részt vettem. Végre olyan lemezt alkothattam, ahol minden egyes szám rólam szól, olyanok ezek a dalok, mintha a saját gyerekeim lennének. Kicsit olyan érzés, mintha lemeztelenednék a világ előtt, hiszen aki meghallgatja ezeket a dalokat, az megismerheti, hogy milyen is vagyok valójában? - mondta Ibolya.

Ára: 3.890 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Bunyó

Szereplők: Channing Tatum, Terrence Howard, Luis Guzmán, Zulay Henao, Brian White

Az isten háta mögül jött Shawn MacArthur (Channing Tatum ? Közellenségek, G.I. Joe: A Kobra árnyéka) lopott áruk csencseléséből tartja fenn magát New York utcáin. Egy nap végül rámosolyog a szerencse, mikor megismerkedik Harvey Boardennel (Terrence Howard ? A vasember), a rafinált szélhámossal. Shawn menedzsereként Harvey bevezeti a fiút az utcai bunyók könyörtelen világába, ahol a tehetséges srácból szinte egy éjszaka leforgása alatt lesz sztárbunyós, ugyanis sem profi bokszolók, sem pedig harcművész bajnokok nem tudják legyőzni. Ám élete legkeményebb bunyója még előtte áll?

Ára: 2.250 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

CZEIZEL ENDRE - KÉT ÉLETEM, EGY HALÁLOM
M. Kiss Csaba

Várható megjelenés: 2015.04.23.
Ára: 3.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 3.390 Ft


Aki a halállal néz farkasszemet, nem akar sem szépíteni, sem eltitkolni semmit. Így, az olvasó, aki meg akarja őrizni magában az egyik legnépszerűbb magyar tudósról, orvosról, tévésztárról -Czeizel Endréről - alkotott idealizált képét, ne kezdjen bele ebbe a könyvbe! Mert Czeizel Endre nem az, akinek sokan hiszik. 79 évesen rákbetegsége végső stádiumba jutott, így megkísérelte lezárni ügyeit és elbúcsúzni az őt szeretőktől. M. Kiss Csaba vele volt minden fontos pillanatban. Könyve, könyvük megrázó, gyakran provokatív, olykor kegyetlen, de végülis felemelő alkotás, orvoslásról, genetikáról, a vádakról, melyek annak idején éveket vettek el az életéből, bonyolult magánéletéről, egy hatalmas történelmi korszakról, melynek tanúja volt, sok-sok konfliktusáról, sikereiről, kudarcairól, a túlélt haldoklásról. Két életről és egy halálról.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Aki könyvet olvas, kezdetnek éppúgy hajlandó eltársalogni az időjárásról, mint akárki más, de innen általában tovább is tud lépni.
Stephen King

19 óra Krimik az igényes olvasóknak

Sorozatkönyvek kiadó bemutatója
vezeti: Szurdi András a kiadó vezetője

1. Igazságszolgáltatás a 7. századi kínai birodalomban.
2. Kultúrák ütközése ? az indiánok igazságérzete.
3. A középkori bűnöktől napjainkig: miért szereti az olvasó a Parker nevű bankrablót?
4. Amerikától Magyarországig: milyen bűnözést hozott hazánkba a rendszerváltás, a határok megnyitása?

20 óra Fehérvári Fruzsina és Smál Gábor, Vác város kétszeres Közművelődésért-díjas önképzőköri színtársulatának,. a Fónay ? Humánia ? Társulat tagjainak verses, vidám előadása

20.30 óra a kvízkérdések értékelés és díjak sorsolása


Csatolt file: Klett2015l_7.xls
Csatolt file: marciusakcio_7.xls
Csatolt file: utikonyvAKCIO_12.xls
Csatolt file: Gyermekakcio_13.xls