Kis Könyves Éj 2015. április 24.

BŰNjó programok az olvasás szerelmeseinek!

Könyvek, bűnügyek, tények és talányok -
játék és valóság az éjszakában

a részletes program alul olvasható

Lerner János:
Világutazók atlasza


A könyv bolygónk népeinek nemzeti, illetve egyetemes értékű természeti és kulturális örökségeit kontinensről kontinensre, régióról régióra, országról országra igyekszik bemutatni, olykor átlépve az egyes államok szigorúan értelmezett határait. Az ismerkedést mintegy 1400 fénykép, 170 térkép, nemzeti lobogók, címerek, az államok földrajzi adatai, valamint az egyes térségek és országok természeti és kulturális látnivalóinak rövid leírása segíti.

Ára: 11.998 Ft helyett, kedvezményesen 3.600 Ft

Szalay és TKK könyvek nagy választékban!

Herbjorg Wassmo:
Dina vagyok


"Észak-Norvégia, az 1800-as évek közepe. Dina Grnelv sorsa megpecsételődik, amikor gyermekkorában egy tragikus baleset során saját édesanyja halálát okozza. Fájdalmában és dühében apja egy tanyára száműzi, ahol nem részesül megfelelő nevelésben, ezért évekkel később teljesen elvadulva tér vissza a családi birtokra. Apja barátját, Jacobot azonban megbabonázza a lány ellenállhatatlan erotikus kisugárzása. Az öntörvényű és különc Dina tizenhat évesen férjhez megy a nála jóval idősebb férfihoz, aki azonban rejtélyes körülmények között nem sokkal később meghal. Az újabb tragédia után Dina megnémul, de gyermeke születése visszahozza az életbe, és hamarosan a gazdaság irányítását is kezébe veszi. A Dinából áradó nyers erő mindenkire hatással van: vágyai és ösztönei irányítják, de igazságot tesz a körülötte élők között. Már érett nőként ismeri meg az orosz utazót, Leo Zsukovszkijt, akibe életében először szerelmes lesz. Vajon megtalálja-e végre a boldogságot? A regényből 2002-ben azonos címmel nagy sikerű film készült Maria Bonnevie és Gérard Depardieu főszereplésével, melyet a hazai mozik is bemutattak. ""

Ára: 3.750 Ft helyett, kedvezményesen 3.000 Ft április 27-ig

Scolar akciós lista a mellékletben!

Sally Roy:
Velence
spirálkönyvek - Vendégváró


-Gyakorlati tanácsok a közlekedéshez -Teljes körű tanácsok, hogy hová menjünk és mit érdemes megnézni -Tökéletesen megtervezett egynapos útvonalak -Jól átlátható térképek segítik a tájékozódást a látnivalók között -Szakértő kritikusok által javasolt éttermek, kávézók és bárok -Vásárlás, szórakozás és éjszakai élet -Tizenhárom oldal várostérkép

Ára: 3.950 Ft helyett, kedvezményesen 2.765 Ft

WellPress akciós lista a mellékletben!

Koronczai Magdolna (szerk.):
Párizs városkalauz
Nyitott szemmel sorozat


A Kossuth Kiadó a közkedvelt Nyitott Szemmel sorozat országokat bebarangoló útikönyvei mellett útjára indítja a városok kalauzát. A kisméretű, praktikus kötetekben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok nevezetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megtalálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.

Ára: 4.500 Ft helyett, kedvezményesen 2.250 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Donna Leon:
Vérző kövek


Egy hideg karácsony előtti éjszakán Velencében meggyilkolnak egy fekete férfit. Az áldozat afrikai bevándorló, aki számos sorstársával együtt letelepedési engedély nélkül táskákat árul: nagy divatmárkák silány másolatait. Minden jel arra mutat, hogy bandák közötti leszámolásról van szó, és a nyomozás csaknem abba is marad, ám Brunetti felügyelőnek kételyei támadnak az egyszerűnek tűnő üggyel kapcsolatban. Minél több részlet derül ki a gyilkosságról, a nyomozó annál biztosabb abban, hogy az események háttérben sokkal többről van szó.
Donna Leon Velencéje ismét új, ismeretlen és izgalmas arcát mutatja be, ráadásul mindig tartogat valami meglepetést számunkra. A vízi város mindennapi forgataga legalább annyira magával ragadó, mint a különös bűnügy felgöngyölítésének története.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 2.095 Ft

Geopen akciós lista a mellékletben!

Tóth László:
Érettségi - Angol feladatsorok - középszinten


Kötetünk a sikeres középszintű angol írásbeli érettségire való felkészüléshez nyújt segítséget a következőkkel: ötletek és tanácsok a felkészüléshez, 10 teljes feladatsor és megoldókulcs, az érettségivel azonos feladattípusok: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése és íráskészség, a hanganyag a weboldalon ingyenesen letölthető, kulturális és országismereti információk.
Kiadványunkat ajánljuk: diákoknak otthoni és egyéni felkészülésre, pedagógusoknak tanórai vagy felkészítő munkához.

Ára: 2.520 Ft helyett, kedvezményesen 1.890 Ft április 30-ig

Klett akciós lista a mellékletben!

Joanna Trollope:
A másik család


Richie, a híres énekes és zeneszerző halálával minden megváltozott. Chrissie és a lányok magukra maradtak. A másik család létezése pedig minden korábbinál kézzelfoghatóbbá és nyomasztóbbá kezdett válni, és nemcsak azért, mert Richie róluk sem feledkezett el a végrendeletében. A pénz és a vagyon körüli kegyetlen hétköznapi viszályban felszínre törtek a régi sérelmek, az elhagyatottság és a cserbenhagyás fájdalmas emlékei.

Ára: 3.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.745 Ft április 30-ig

Kossuth Kiadó akciós lista a mellékletben!

Kurt Winkler - Hans-Peter Brehm - Jürg Haltmeier:
Hegymászás nyáron


Szabadság és kaland!
Olykor jól esik kiszakadni a mindennapok agyonsterilizált, biztonságos világából. A hegymászás pedig éppen ezt kínálja: a bizonytalanság, a kockázatvállalás lehetőségének sok mindent felülmúló élményét.
Ez a könyv pedig abban segít, hogy a hegymászás nyújtotta szabadság és kaland érzését minél teljesebben megélhessük.
Kizárólag a szükséges alaptechnikákat mutatja be, így több időnk marad a gyakorlásra. Emellett választ ad az olyan kérdésekre, hogy egy megoldás mikor eléggé biztonságos és mikor túl bonyolult; mi a veszélyes és mi a hosszadalmas. Így a könyvben szereplő tanácsok még a legnehezebb túrákon is segítségünkre lesznek.
A könyv ábraanyaga tömör, egyértelmű és tárgyilagos. Az egyes szituációkat életszerű példákkal szemlélteti, és olyan témaköröket is tárgyal (pl.: a döntések előkészítése, a túra előtti információgyűjtés, a mentések folyamatának megismerése, a csoportos mozgások, a vezetési módszerek, vagy a csoportok kölcsönhatása), amelyek más hegymászásról szóló könyvekben nem szerepelnek, pedig ezek ismerete kiemelten fontos.

Ára: 4.995 Ft helyett, kedvezményesen 1.500 Ft május 31-ig

Cser-sport akciós lista a mellékletben!

Barbel Mohr:
Jobb kettesben!
avagy hogyan találjuk meg az igazit?


?...megtalálta a párját, és boldogan éltek, míg meg nem haltak...?
igen ám, de miképpen?
Bärbel Mohr a korábbi sikerkönyveiből jól ismert, páratlanul humoros és magával ragadó stílusában írja le, hogyan válhatunk mi magunk valódi társsá vagy vonzó szeretővé ahelyett, hogy lehetetlen elképzeléseinket dédelgetve a mesebeli királyfira vagy királykisasszonyra várnák. Megtanít szárnyakat adó erővé varázsolni a mindennapok talaján gyökerező, néha megfakultnak tűnő kapcsolatunkat. Módszere, a hawaii ho?oponopono (magyarul: hoppolás), csupán vidám csevegésnek tűnik, mégis rendkívül hatékony önismereti technika, egyedülállók és párok számára egyaránt.

Ára: 1.900 Ft helyett, kedvezményesen 1.330 Ft

Áprilisi akciós lista a mellékletben!

Bócsi, Vidnyánszky, Bérczes László:
Az ember tragédiája
Egy előadás születése - színről színre


Fotós werk-könyv egy Tragédia-előadás születéséről: Vidnyánszky Attila rendezése a 2011-es Szegedi Szabadtéri Játékokon. A rendezőn kívül megszólalnak 150 éves Az ember tragédiája mai főszereplői, az előadás közreműködői.

Ára: 4.990 Ft helyett, kedvezményesen 990 Ft

Állítson össze saját menüt nyáron

Könyvünk 22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén összeállíthat a különféle étkezésekhez. Csak keresse ki a 3 részre osztott oldalakon a legmegfelelőbb fogásokat, és főzze meg őket. Mindegyik étel egyszerűen és könnyen elkészíthető, de mindenekelőtt finom.

Ára: 1.990 Ft helyett, kedvezményesen 900 Ft

A sorozat egyéb kötetei is kedvezményes áron kaphatók: Állítson össze saját menüt: egyszerűen, egészségesen, télen!

Hurrá, utazunk!

Ez a kedves, szórakoztató könyv a legjobb útitárs!
Vidd magaddal, és meglátod: az érdekes, vidám feladatok segítségével repül az idő!
Pöttyök és kockák, vadnyugati lövöldözés, pontok pontosan, éhes sas, útvesztő a sivatagban, páros - páratlan, időjárás-jelentés, híres mesehősök stb.

Ára: 1.600 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft április 30-ig

Gyermekkönyv akciós lista a mellékletben!

Monty Python:
Spamalot Musical


A Monty Python Spamalot cím? musicaljének alapja a Gyalog Galopp című világsikert aratott film. A m? Arthur Király és a Kerekasztal lovagjai abszurd kalandjait meséli el, akik Istentől azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a Szent Grált. Útjuk során találkoznak a jól ismert Monty Python figurákkal, így a Fekete Lovaggal, Timmel, a skót varázslóval, a Lovagokkal, akik azt mondják: ?Ni!?, és a Gyilkos nyúllal? Az előadás különlegessége többek közt, hogy Monty Python más filmjeiből jól ismert és kedvelt epizódok is részei a legújabb musical szenzációnak. A Madách Színház hagyományaihoz híven önálló rendezésben, díszletben, jelmezben és koreográfiával viszi színre a világsikerű musicalt...

Ára: 3.850 Ft helyett, kedvezményesen 1.000 Ft

Akciós cd-k kereshetők a honlapon!

Sajbu! Sajbu!!

Ez a ma már klasszikusnak számító rajzfilm a sportszerető gyerekeknek okoz örömöt, melyben izgalmas mérkőzéseken bebizonyosodik, hogy lehet és érdemes becsületesen küzdeni a győzelemért.

Ára: 1.100 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

Akciós dvd-k kereshetők a honlapon!

BENGÁLI ÉJSZAKA
Mircea Eliade

Várható megjelenés: 2015.05.15.
Ára: 2.990 Ft, előrendelés esetén kedvezményes ár: 2.540 Ft


A szépíró Eliade legnépszerűbb regényének első kiadása.
Mircea Eliade (1907-1986), a nemzetközi hírű román vallástörténész, író és filozófus 1933-ban jelentette meg indiai élményei ihlette regényét, amelynek eredeti címe Maitreyi. Az európai ifjú és az indiai lány szerelmi története Eliade szépírói munkásságának máig legkedveltebb darabja. Több nyelvre lefordították (olasz, német, spanyol, francia, angol), Bengáli éjszakák címen meg is filmesítették (1988), Hugh Granttal a főszerepben. A regényből magyarul eddig csak részletek jelentek meg rangos irodalmi folyóiratok lapjain, vagyis a szépíró Eliade most mutatkozik be a magyar olvasók előtt.
A csodaszép keleti mese főszereplője az Indiában dolgozó, angol úriember, bizonyos Allan, aki az ország infrastruktúrájának fejlesztésén dolgozik Kalkuttában. Egy nap azonban megismerkedik pártfogója és szállásadója gyönyörű lányával, Maitreyivel, aki észrevétlenül rabul ejti a szívét
Eliade regénye olyan szerelmi történet, amelynek minden lapjáról árad az idegen kultúrával való találkozás, a keleti világ felfedezésének olykor fájdalmas, máskor elbűvölő, de mindig felkavaró élménye.

TOVÁBBI ELŐRENDELÉSEK A HONLAPON!

Kis Könyves Éj 2015. április 24.

18 óra BŰN és büntetés a középkorban

Séta Vác belvárosában Molnár Róbert régésszel, a Tragor Ignác Múzeum munkatársával.
Találkozó a Lyra könyvesház előtt

19 óra Krimik az igényes olvasóknak

Sorozatkönyvek kiadó bemutatója
vezeti: Szurdi András a kiadó vezetője

1.       Igazságszolgáltatás a 7. századi kínai birodalomban.
2.       Kultúrák ütközése ? az indiánok igazságérzete.
3.       A középkori bűnöktől napjainkig: miért szereti az olvasó a Parker nevű bankrablót?
4.       Amerikától Magyarországig: milyen bűnözést hozott hazánkba a rendszerváltás, a határok megnyitása?

20 óra Fehérvári Fruzsina és Smál Gábor, Vác város kétszeres Közművelődésért-díjas önképzőköri színtársulatának,. a Fónay ? Humánia ? Társulat tagjainak verses, vidám előadása

20.30 óra a kvízkérdések értékelése és díjak sorsolása

Az olvasás az egyik leghatékonyabb formája a személyiségfejlesztésnek. Olvasás közben magadhoz beszélsz, és neki minden szavát elhiszed. Vele nem vitatkozol, és ebben a hatékony párbeszédben van alkalmad elgondolkozni az olvasottakon. Ezek a gondolatok, ezek a jegyzetek, észrevételek, az Aha!-érzések juttatnak el oda, ahová szeretnél menni.
Marie Clarence


Csatolt file: Gyermekakcio_14.xls
Csatolt file: aprlis.akcio.xls
Csatolt file: Klett2015l_8.xls